13 βιβλία που θα αγαπήσει η μητέρα σας!

Share Button

Μητέρα. Μια λέξη που περικλείει τόσες άλλες: αγάπη χωρίς όρους και όρια, αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, υποστήριξη, ενθάρρυνση, γενναιοδωρία. Η Γιορτή της Μητέρας δεν είναι παρά μια αφορμή για να δείξουμε σε έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας την αγάπη και την εκτίμησή μας.

Ας δούμε τη φετινή Γιορτή της Μητέρας σαν μια ευκαιρία να πούμε στις μοναδικές γυναίκες της ζωής μας ότι η προσφορά τους δεν είναι αυτονόητη ούτε δεδομένη! Για όλους εμάς, που επιθυμούμε μαζί με τη ζεστή αγκαλιά μας και την αγάπη μας να χαρίσουμε στη μητέρα μας ένα όμορφο δώρο, αλλά και για τις μητέρες που αναζητούν έμπνευση, ψυχαγωγία και χαλάρωση, ετοιμάσαμε το πιο όμορφο μπουκέτο βιβλίων!

Στη λίστα που ακολουθεί θα ανακαλύψετε 13 εξαιρετικά μυθιστορήματα· ένα όμορφο και διαχρονικό δώρο, για να χαρίσετε στη μητέρα σας.

«H μητρική αγάπη είναι το καύσιμο που ωθεί ένα συνηθισμένο άτομο να καταφέρει το ακατόρθωτο».

Μάριον Κ. Γκάρετι

Οι μάνες του κόσμου

Το Δωμάτιο είναι η ιστορία της ακαταδάμαστης αγάπης που ανθεί κάτω από τις πιο οδυνηρές συνθήκες. του ακριβού σαν διαμάντι δεσμού ανάμεσα σε μητέρα και παιδί. Πρόκειται για ένα καθηλωτικό, εξυψωτικό και συνάμα σοκαριστικό μυθιστόρημα, μια ιστορία βαθιά ανθρώπινη και αβάσταχτα συγκινητική.

Ενα συγκλονιστικό μυθιστόρημα με επίκεντρο την αγάπη μιας γυναίκας για την οικογένειά της η οποία μπορεί να την οδηγήσει στην αυτοθυσία.

Αυτό το βιβλίο είναι η αληθινή ιστορία μιας μητέρας που πέτυχε το ακατόρθωτο, μια Οδύσσεια που παρακολουθούμε με κομμένη ανάσα.

Οι μάνες του Εμφυλίου

Γυναίκες του εμφυλίου… Στάχυα που τα άλεθαν αλύπητα οι μυλόπετρες της Ιστορίας. Πατρίδα, κόμμα, προδοσίες, επαναστάσεις, αντάρτικα, σφαγές και, τέλος, το παιδομάζωμα. Η πιο απάνθρωπη, η πιο σκοτεινή σελίδα του αδελφοκτόνου σπαραγμού.

Γυναίκες του εμφυλίου… Κεριά αναμμένα. Σαν την Αγγέλα, τη Μέλπω και την Αριάδνη. Ρωτούσαν, έτρεχαν, πόρτες χτυπούσαν μέρα και νύχτα, με μια μονάχα ελπίδα. Πως ίσως ξανανταμώσουν μια μέρα τα βλαστάρια τους. Κάποιες τα κατάφεραν. Κάποιες άλλες όχι.

Γυναίκες του εμφυλίου… Μάνες της άδειας αγκαλιάς. Αυτή είναι η ιστορία τους…

Άρρηκτοι δεσμοί

Ένας μεγάλος έρωτας που διασχίζει τον χρόνο μέχρι να βρει δικαίωση. Ένα παιδί που το διεκδικούν δύο μανάδες. Μια τραυματική απώλεια κι ένας ύμνος στη μητρική αγάπη που προστατεύει και πέρα από τον τάφο.

Μια εξωτική ιστορία βασισμένη σε αληθινές εμπειρίες. Αναμνήσεις μιας ζωής αφιερωμένης στην Αφρική και στα παιδιά της, που επισκιάστηκε μόνο από τον φόβο της μαύρης μαγείας, της ένοπλης ληστείας και της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ! Η Ηλέκτρα ανοίγει την αγκαλιά της σε όλα τα παιδιά, αλλά η μοίρα τής επιφυλάσσει ένα μεγάλο παιχνίδι.

Η αληθινή ιστορία του Στέλιου και της μοναδικής μητέρας που γνώρισε ποτέ.

Ενα αστυνομικό μυθιστόρημα που εξερευνά την μητρική αγάπη και μέχρι που μπορεί να φτάσει μια μητέρα για το παιδί της.

Η μητέρα ως πηγή έμπνευσης

Η συγγραφέας εμπνέεται από την ιστορία της μητέρας της και μας χαρίζει ένα βιβλίο θάρρους και λεβεντιάς!

Η Κατίνα μάς παίρνει ανάλαφρα απ’ το χέρι και μας ταξιδεύει από τη Ραμόνα της Θεσσαλονίκης στις φτωχογειτονιές του Πειραιά και στα κρυφά μονοπάτια της ζωής της. Γελάμε και κλαίμε μαζί της, τη θαυμάζουμε και την αγαπάμε, της χτυπάμε παλαμάκια στο ζεϊμπέκικό της… Η Κατίνα είμαστε εμείς…

Μια θρυλική μητέρα

H Oλυμπιάδα δεν είναι ετερόφωτη αλλά αυτόφωτη. Δι᾽ αυτής η γυναίκα εισέρχεται ως πρωταγωνίστρια στην ιστορική σκηνή, και δεν καλύπτεται από τη σκιά των μεγάλων ανδρών της εποχής.

Share Button

The Author

Μιχάλης Δρόσος

Τμήμα Μάρκετινγκ - mdrosos@psichogios.gr