ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων

Share Button

Τα μικρά βιβλιοπωλεία έχουν τη μαγική ιδιότητα να σου εμφανίζουν βιβλία που δεν είχες φανταστεί πως υπάρχουν, βιβλία άγνωστα αλλά και άγνωστους συγγραφείς. Σαν μαγικές πύλες σε οδηγούν σε δρόμους διαφορετικούς από αυτούς που είχες κατά νου. Μπορείς να συναντήσεις σπάνια και εξαντλημένα βιβλία, βιβλία στην πρώτη τους έκδοση που ξεχάστηκαν σε κάποιο ράφι και περιμένουν τον κυνηγό αναγνώστη να τα ανακαλύψει για τη δική του βιβλιοθήκη. Χώροι μικροί μεν αλλά με τεράστια ζεστασιά και εκπλήξεις.

 

Ο βιβλιοπώλης θα ακούσει εξομολογήσεις αναγνωστών για βιβλία που λάτρεψαν, που τους συγκίνησαν ή ακόμα και για τις αλλαγές που επέφεραν στη ζωή τους. Το Παλιό Βιβλιοπωλείο είναι ένας τέτοιος χώρος. Συζητήσεις, ζυμώσεις ακόμα και έντονες διαφωνίες επάνω σε βιβλία, συγγραφείς, θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν τον κάθε αναγνώστη και που με κάποιο μαγικό τρόπο θα καταλήξουν πάλι σε ένα βιβλίο. Ο βιβλιοπώλης θα δουλέψει σαν γιατρός. Λίγο αν του εκμυστηρευτεί τα αναγνωστικά του συμπτώματα ο αναγνώστης θα τον οδηγήσει με σίγουρα βήματα στη λύση που αναζητά. Το Παλιό Βιβλιοπωλείο στην παλιά αγορά της Νάξου αποτελεί έναν ζεστό χώρο που φιλοξενεί στα ράφια του ξεχωριστά βιβλία διαλεγμένα προσεκτικά για να ικανοποιήσει τον κάθε αναγνώστη.

 

Ποιο βιβλίο των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ ξεχωρίζετε;

Το Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν αποτελεί

 αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία έργα που διάβασα και συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Όχι μόνο για την εκπληκτική δομή του, αλλά και για την ενίσχυση της βιβλιοφιλίας και της ανάγνωσης που προσφέρει απλόχερα στον αναγνώστη που θα αποφασίσει να βυθιστεί στον γοτθικό κόσμο της Βαρκελώνης.

Το Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων

Ο κορυφαίος Ισπανός λογοτέχνης, Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, με 30 εκατ. αντίτυπα διεθνώς και 22 λογοτεχνικά βραβεία, μας μεταφέρει ξανά στην ατμοσφαιρική Βαρκελώνη και στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων!

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ είναι ένα συναρπαστικό αφήγημα γεμάτο πάθη, συνωμοσίες και περιπέτειες. Μέσα από τις σελίδες του οδηγούμαστε στο μεγάλο φινάλε της σάγκας που ξεκίνησε με τη ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και που εδώ εξελίσσεται σε όλη της την ένταση και το βάθος, ενώ συγχρόνως αποτελεί μέγιστο ύμνο στον κόσμο των βιβλίων, στην τέχνη τού να αφηγείται κανείς ιστορίες και στον μαγικό δεσμό ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη ζωή.

ΕΠΙΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ!

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!