Το Κορίτσι του Καιρού από την Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Share Button

Τι συμβαίνει όταν τα στερεότυπα στους ρόλους του ζευγαριού αντιστρέφονται; Αυτό σκεφτόμουν όταν ξεκίνησα να δουλεύω την ιδέα του νέου μου μυθιστορήματος στο μυαλό μου! Είναι έτοιμο για την αντιστροφή των ρόλων το ζευγάρι; Αντέχει η αγάπη τους την πίεση όταν εκείνος μεγαλώνει τα παιδιά χωρίς να εργάζεται –έστω για ένα διάστημα– και εκείνη εργάζεται σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό;

Μπορεί μια γυναίκα να συγχωρήσει την απιστία του άντρα της και να τον δεχτεί ξανά όπως πρώτα;

Τι συμβαίνει, επίσης, όταν η ιστορία της οικογένειάς σου, που σε στοιχειώνει, ανακαλύπτεις πως είναι τόσο διαφορετική από αυτή που νόμιζες; Έχεις μέσα σου τη δύναμη να συγχωρήσεις και να δεχτείς ξανά έναν πατέρα που εγκατέλειψε την οικογένειά σου πριν από χρόνια;

Κάθε οικογένεια συγκλονίζεται από εξωτερικά γεγονότα και από τα λάθη των μελών της. Έτσι είναι η ζωή. Τα γεγονότα ανατρέπουν με τις προκλήσεις τους τις σταθερές της οικογένειας, τους ρόλους, τη δυναμική κάθε μέλους της.

Τελικά, πόσο ευάλωτος είναι ο θεσμός της οικογένειας;

Και ενώ εγώ έχτιζα αυτή τη μυθοπλασία, είδα να συμβαίνει μια παραλλαγή της ιστορίας μου. Μια οικογένεια, γνωστή μου, μπροστά στα μάτια μου, άλλαξε ρόλους, έμεινε όρθια, άντεξε, εξελίχτηκε και πέτυχε. Επομένως η ζωή μιμείται τη μυθιστοριογραφία και η πραγματικότητα τη φαντασία.

Δέκα χιλιάδες χρόνια τώρα, ο πυρήνας της κοινωνίας και του πολιτισμού είναι η οικογένεια. Για να πετύχει μια κοινωνία, πρέπει να πετύχει η οικογένεια. Στη νέα εποχή τη τεχνολογίας που έχει ανατείλει, αλλαγές συμβαίνουν όχι μόνο στην τεχνολογία, αλλά και στην κοινωνία μας, καθώς και στους ρόλους της οικογένειας. Η ανθρωπολογία της οικογένειας αλλάζει και οι εμείς, τα μέλη της, γινόμαστε προσαρμοστικοί για να διατηρήσουμε το αρχέτυπο της μαμάς, του μπαμπά, των παιδιών με έναν νέο, ευέλικτο τρόπο.

 

Η απάντησή μου, λοιπόν, θα έρθει μέσα από το βιβλίο μου.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μέσα σε μια θύελλα αλλαγών, υπάρχει αγάπη που μπορεί να μείνει όρθια;
Την ημέρα που η Στεφανία επαναπροσλαμβάνεται, για ένα καλοκαίρι, στην παλιά της δουλειά στην τηλεόραση ως εκφωνήτρια του καιρού, ο άντρας της ο Θοδωρής χάνει τη δική του. Τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται. Εκείνη φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, ενώ εκείνος σιδερώνει, μαγειρεύει μπιφτέκια και πηγαίνει τα παιδιά στη στάση για να περάσει το σχολικό να τα πάρει.

Στο μεταξύ, η Βάλια, εκπαιδευόμενη στην εταιρεία όπου δούλευε ο Θοδωρής, έχει βάλει στο μάτι τον γοητευτικό πρώην συνάδελφό της. Την ίδια εποχή, ξαναγυρίζει, διεκδικώντας την αγάπη του γιου του, ο πατέρας του Θοδωρή, που είχε φύγει από το σπίτι, εγκαταλείποντας γυναίκα και γιο, τεσσάρων ετών τότε.

Αλλά και ο οικονομικός διευθυντής στο κανάλι όπου εργάζεται η Στεφανία θεωρεί αυτονόητο πως κάθε εργαζόμενη πρέπει να ανταποκρίνεται στις ερωτικές του διαθέσεις. Η δε προϊσταμένη της θέλει να τη βγάλει από τη μέση για να βάλει στη θέση της τη βαφτισιμιά της.

Οι πειρασμοί, οι δυσκολίες και τα μυστικά εμφανίζονται από παντού. Η αντιστροφή των ρόλων κινδυνεύει να διαλύσει τον γάμο του ζευγαριού. Πόσο ευάλωτοι είναι στις αλλαγές; Άραγε, θα επαναλάβουν τα λάθη των γονιών τους ή θα προχωρήσουν στη ζωή τους μέσα από ισχυρούς δεσμούς αγάπης;
Ένα δυνατό, συναρπαστικό μυθιστόρημα για την εύθραυστη ισορροπία των σχέσεων.

Share Button

The Author

Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ είναι συγγραφέας, happiness blogger, inspirational speaker και πιστεύει στη θετική σκέψη. Είναι δημιουργός δύο ιστότοπων, του tsemperlidou.gr, με θέμα του την ευτυχία, και του vivlio.gr, όπου παρουσιάζει τα βιβλία που διαβάζει. Ταυτόχρονα, είναι ομιλήτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα την ευτυχία, τις γυναίκες, την ηγεσία και την επικοινωνία. Λατρεύει τα βιβλία και τα ταξίδια. Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στον χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού και πρόεδρος. Δημιούργησε πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες και τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία. Έχει κερδίσει, μαζί με την ομάδα της, 324 διαφημιστικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει 12 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, βιβλία αυτογνωσίας), πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Το πρώτο της μπεστ σέλερ, η συλλογή διηγημάτων ΟΧΙ ΠΙΑ SEX, ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ, προκάλεσε αίσθηση, ταράζοντας τα νερά στους λογοτεχνικούς κύκλους. Το βιβλίο Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ δημιούργησε μια νέα τάση στην Ελλάδα για τον θετικό τρόπο ζωής.