Στο Κόκκινο Κουτί το βραβείο αφήγησης βραχείας φόρμας από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Share Button
9786180108538_3

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το Σάββατο 2 Απριλίου απένειμε τα ετήσια βραβεία του σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, που με τη δράση τους καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, καθώς και τα βραβεία για συγγραφείς, εικονογράφους και μεταφραστές λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους, για βιβλία έκδοσης 2015. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κατάφερε να διακριθεί με το βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» το βιβλίο Το κόκκινο κουτί της Γλυκερίας Γκρέκου, ενώ ήταν υποψήφια και τα βιβλία  Η ξαδέλφη μου πριγκίπισσα Αϊρίνη (Βούλα Μάστορη) και Και οι 7 ήταν υπέροχοι (Γιάννης Ρεμούνδος). Το βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου», απονέμεται σε συγγραφείς βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά.

GREKOU_GLYKERIAΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΚΡΕΚΟΥ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιβάδι Ολύμπου όπου και τελείωσε το λύκειο. Σπούδασε παιδαγωγικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε τις σπουδές της στο ΑΠΘ, στον τομέα της ειδικής αγωγής. Eίναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο της Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ τιμήθηκε με το βραβείο «Αναγνώστης 2014» στην κατηγορία του λογοτεχνικού βιβλίου για εφήβους.

 

Τους φίλους και τις παρέες µας τους διαλέγουµε ή µας διαλέγουν. Έτσι δεν είναι; Νοµίζω αυτό πιστεύουµε οι περισσότεροι από εµάς. Αµ, δε! Στη δική µου περίπτωση, η κυρία ΔΕΠΥ ήρθε και µου έγινε κολλητσίδα από τα πρώτα χρόνια της ζωής µου. Ήρθε απρόσκλητη. Στην αρχή δεν το κατάλαβε κανείς, ούτε που φανερώθηκε, έστω να χτυπήσει την πόρτα του παιδικού µου δωµατίου, και από τότε στρογγυλοκάθισε και δε λέει να φύγει!
«Το παιδί δεν ακούει καλά, πολλές φορές του µιλάω κι αυτό ούτε που µε κοιτάζει! Κάτι έχουν τα αυτιά του, σας λέω!» έλεγε και ξανάλεγε στους γονείς µου η γιαγιά µου…
Απόσπασμα από το βιβλίο ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΤΙ

Επίσης, με το βραβείο «Βασίλης Αναγνωστόπουλος»  βραβεύθηκαν η Δέσποινα Θεοδοσάκη και ο Γεώργιος Τσάλτας, καθηγητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας. Αθλοθέτης ήταν οι Εκδόσεις Ψυχογιός και το έπαθλο βιβλία αξίας 300 ευρώ. Το βραβείο απονέμεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε ειδικότητας, οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον τους για τη φιλαναγνωσία και τη νεανική λογοτεχνία. Το βραβείο «Βασίλης Αναγνωστόπουλος» αποτελεί σημαντική διάκριση τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για όλο το σχολείο.

3ebacb51f7fe56edf2241b23e83b0973_L

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων ΙΒΒΥ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο υφυπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο σύμβουλος και επικεφαλής του Μορφωτικού Τμήματος της Βραζιλίας Φλάβιο Γκόλντμαν.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!