Τα βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ πάνε θέατρο!

Share Button

Τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ πάνε θέατρο! Η ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ απέκτησε μόνιμη θεατρική στέγη στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης. Στο Θέατρο Δημήτρης Χορν προβάλλεται η παράσταση ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ: ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΟΥ, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Κουκλοθέατρο Κοκου-Μουκλό προβάλλεται η παιδική παράσταση ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ, του Γιώργου Λεμπέση. Στο Θέατρο Αργώ προβάλλεται το παιδικό παραμύθι ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΟΝΗΣΙ, της Πέγκυς Φούρκα, αλλά και το διαχρονικό παραμύθι, για μικρούς και μεγάλους, Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ, του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί. Στην πόλη της Πάτρας και στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων ανεβαίνει η παράσταση ΜΟΜΟ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Μίχαελ Έντε και σε σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.

Αναλυτικά:

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ‒ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΟΚΟΥ-ΜΟΥΚΛΟ

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο πανέμορφο ελληνικό νησί της Μήλου.

Με αφορμή την υπερθέρμανση του πλανήτη, τρεις παμπόνηροι μάγειρες ετοιμάζονται να βάλουν σε εφαρμογή το καταστροφικό τους σχέδιο, να κλείσουν έναν μικρό όμορφο θαλάσσιο κόλπο, να τον μετατρέψουν σε… καζάνι και να δημιουργήσουν έτσι μια τεράστια ψαρόσουπα!

Τα νέα φτάνουν γρήγορα στον βυθό. Ο Βρασίδας ο Αχινός και η παρέα του μπαίνουν σε μια μεγάλη περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις. Θα καταφέρουν άραγε να ρίξουν τη θερμοκρασία και να νερώσουν τη σούπα; Ποιοι θα είναι οι σύμμαχοί τους; Θα σώσουν οι μικροί μας ήρωες τον βυθό;

Μια σύγχρονη ιστορία με οικολογική συνείδηση και πολλή περιπέτεια, δοσμένη με φαντασία και χιούμορ, κάθε Κυριακή στο Θέατρο Αργώ!

Info:

Κουκλοθέατρο Κοκου-Μουκλό: Μεγίστης 30-32, Καλλιθέα
Παραστάσεις: Σάββατο στις 17:00 μ.μ. (διάρκεια 1 ώρα)
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, φοιτητικό 7 ευρώ
Κρατήσεις στα τηλ.: 2109532236, 6932445733

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ: ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΟΥ ‒ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ

Τι συμβαίνει στη μαγική Βυθούπολη; Όλη η ψαροπαρέα ετοιμάζεται για τα γενέθλια της Ρίτσας της Πεσκανδρίτσας. Ο Βρασίδας ο Αχινός με τον Βαγγέλη τον Ροφό, καθώς πηγαίνουν να μαζέψουν αμμώδη ριγοφιλάκια για τη μεγάλη γιορτή, έρχονται αντιμέτωποι με έναν επικίνδυνο εχθρό, τον Μπακαλιάρο Μπακαλιαράκο, που εισβάλλει στη ζωή των ψαροφίλων μας και εκφοβίζει τα ανήμπορα ψάρια. Ο Βρασίδας, όμως, και η παρέα του δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια! Με την πολύτιμη βοήθεια του Τέρατος Ψυχραιμίας και της φίλης του, της Ελευθερίας του Λόφου, υψώνουν το ανάστημά τους και, ενωμένοι, αντιμετωπίζουν την απειλή που έχει φτάσει έξω από τα όμορφα ψαροσπίτια τους. Για παιδιά από 5 έως 10 ετών.

Info:

Θέατρο Δημήτρης Χορν: Αμερικής 10
Παραστάσεις: Σάββατο στις 17:00 μ.μ. (διάρκεια 1 ώρα)
Κρατήσεις στο τηλ.: 2103612500
Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10 ευρώ

 

 

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΟΝΗΣΙ ‒ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ

Ο Μπίλης Σκαμπίλης απειλεί τον Άρη για να τον κάνει μέλος της συμμορίας που έχει με τη Ρόζα Φασαριόζα. Και ενώ ο Άρης επιλέγει να μη μιλήσει στη δασκάλα του και είναι έτοιμος να υποχωρήσει, όλα ανατρέπονται όταν ξαφνικά μεταφέρεται με μαγικό τρόπο στο Τσαμπουκαλονήσι. Εκεί, μαζί με την παρέα του (Μιράντα, Μιχάλης, Νάντια) και τον σκύλο του (Κοπρέντ), θα προσπαθήσει να εμποδίσει τον Κάπτεν Φουρκ να εξαπλώσει στο νησί τη βία και τους τσακωμούς. Με τη βοήθεια της Γοργόνας Φιλιώς και της Παπαγαλίνας Αγάπης, θα πρωταγωνιστήσουν σε μια τρελή περιπέτεια γεμάτη δράση και ανατροπές!

Info:

Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ. Η παράσταση μπορεί να παιχτεί και στον χώρο του σχολείου κατόπιν συνεννόησης.
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (διάλειμμα 15 λεπτών)
Τιμή εισιτηρίου: κανονικό 10 ευρώ, φοιτητικό / μαθητικό / πολυτέκνων / συνταξιούχων 8 ευρώ, ανέργων (με κάρτα ΟΑΕΔ), ομαδικά 5 ευρώ. Ειδικές τιμές για οικογενειακά εισιτήρια.
Πληροφορίες για παραστάσεις σχολείων στο τηλ.: 6944615430

 

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ

Η ομάδα Τέττιξ, στο πλαίσιο του μουσικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζω τη μουσική, φτιάχνω τη δική μου όπερα», διασκεύασε σε όπερα το έργο του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί Ο μικρός πρίγκιπας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία και ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τη δημιουργία, τη σύνθεση μελωδιών και τελικά την παρουσίαση του έργου σε μια ολοκληρωμένη όπερα. Το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2015.

Info:

Για 2 μόνο παραστάσεις: Κυριακή 15 και Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, στις 15:00 μ.μ.
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, από τη γραμματεία του Ωδείου Ριζοπούλου.

Προπωλήσεις και κρατήσεις θέσεων στα τηλ.: 2102759715, 2102759745

ΜΟΜΟ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

Η Μόμο, το παιδί με τη μεγάλη φαντασία και το σπουδαίο χάρισμα να ακούει, καταφεύγει στα ερείπια ενός αρχαίου θεάτρου μιας μικρής πόλης με καλούς και αυθεντικούς ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν αξία στα μικρά, σημαντικά πράγματα της ζωής. Ώσπου μια μέρα συμβαίνει κάτι αναπάντεχο: ένας Γκρίζος κύριος από τη Χρονοτράπεζα προτείνει την εξοικονόμηση χρόνου, και όλα αλλάζουν και τρέχουν.

Θα καταφέρει η Μόμο να φέρει πίσω τον χαμένο χρόνο στους ανθρώπους;

 

Info:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων: Πλατεία Γεωργίου Α17

Παραστάσεις: καθημερινά για τα σχολεία του Ν. Αχαΐας και κάθε Κυριακή στις 11:00 π.μ. για όλη την οικογένεια

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ για τα παιδιά, 7 ευρώ για τους μεγάλους

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!