Τα χειρότερα και καλύτερα γενέθλια του Χάρι Πότερ

Share Button

Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά

Ο Χάρι Πότερ, στην Κάμαρα με τα Μυστικά, γιόρτασε τα χειρότερα γενέθλια της ζωής του. Οι θείοι του τα είχαν ξεχάσει εντελώς και ο Ντάντλι τον κορόιδευε γι’ αυτό. Καθώς είχε περάσει μια όμορφη σχολική χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε, επιτέλους, αποκτήσει φίλους, ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος που δεν είχε λάβει τις ευχές τους. Εκείνο το βράδυ, ο Ντόμπι προειδοποίησε τον Χάρι να μην επιστρέψει στο «Χόγκουαρτς», αφού πρώτα προκάλεσε χάος στο σπίτι των Ντάρσλι. Καθώς από το Υπουργείο Μαγείας θεώρησαν ότι ο Χάρι έκανε μαγικά εκτός Σχολής, του έστειλαν προειδοποιητικό γράμμα για παράνομη χρήση μαγείας.

O Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν

Ο Χάρι διάβαζε, όταν η μέρα άλλαξε και τρεις κουκουβάγιες μπήκαν στο δωμάτιό του φέρνοντας δώρα την ημέρα των γενεθλίων του στον Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν. Ο Ρον τού έκανε δώρο ένα κρυπτοσκόπιο, η Ερμιόνη ένα σετ εργαλείων για τη συντήρηση σκουπόξυλων και ο Χάγκριντ το Τερατώδες Βιβλίο των Τεράτων. Ο Χάρι κοιμήθηκε χαρούμενος εκείνο το βράδυ, ωστόσο την επομένη συνέβη το περιστατικό με τη Θεία Μαρτζ και ο Βέρνον αρνήθηκε να υπογράψει την άδεια κηδεμόνα ώστε ο Χάρι να μπορεί να επισκέπτεται το Χόγκσμιντ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πλέον ο Χάρι είχε ανθρώπους να τον θυμούνται στα γενέθλιά του.

O Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς

Τα γενέθλια αυτά ήταν μια χαρά για τον Χάρι, διότι τίποτα κακό δε συνέβη κατά τη διάρκειά τους. Ο Χάρι πήρε δώρο από τον Σείριο, τον Χάγκριντ, τον Ρον και την Ερμιόνη τέσσερις τούρτες γενεθλίων και μάλιστα μπόρεσε να τις απολαύσει μόνος του, καθώς οι Ντάρσλι έκαναν δίαιτα εκείνη την περίοδο και, φυσικά, δε γνώριζαν τι έκρυβε ο Χάρι στο δωμάτιό του.

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα

Από τα γενέθλια που δεν παρουσιάζονται στο βιβλίο και δεν ήταν μεν τα χειρότερα, αλλά απέχουν πολύ από τα καλύτερα, ήταν τα 15α του Χάρι. Όλο το καλοκαίρι ήταν στενάχωρο για τον Χάρι, καθώς ο Βόλντεμορτ όχι μόνο είχε επανεμφανιστεί, αλλά είχε δολοφονήσει και τον Σέντρικ Ντίγκορι κατά τη διάρκεια του Τριάθλου Μαγείας. Ο Ρον και η Ερμιόνη τού έστειλαν κάρτες και σοκολάτες από τις Μελόχουφτες, όμως o Χάρι δεν είχε πάρει νέα από τους φίλους του για μεγάλο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν ήταν στα καλύτερά του.

O Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ

Στο βιβλίο αυτό έλαβε χώρα το πρώτο κανονικό πάρτι γενεθλίων του Χάρι, παρά το βαρύ κλίμα που κυριάρχησε κάποια στιγμή στο Μπάροου. Εκεί ταξίδεψε ο Χάρι την ημέρα των γενεθλίων του, όπου συνάντησε τους Ουέσλι. Τη γιορτή διέκοψε ωστόσο ο Λούπιν, ο οποίος ανήγγειλε ότι το πτώμα του Καρκάροφ είχε εντοπιστεί στη βόρεια Αγγλία.

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου

Τα γενέθλια του Χάρι γιορτάστηκαν και πάλι στο Μπάροου, μια μέρα πριν από τον γάμο του Μπιλ και της Φλερ. Με το που ξύπνησε ο Χάρι χρησιμοποίησε αμέσως μαγικά, για να φέρει κοντά του τα γυαλιά του. Ο Ρον τού έκανε δώρο το βιβλίο Δώδεκα Αλάθητοι Τρόποι να Γοητεύσετε Μάγισσες και η Μόλι το ρολόι του αδελφού της, Φάμπιαν Προύετ. H Ερμιόνη τού έκανε δώρο ένα κρυπτοσκόπιο, o Μπιλ και η Φλερ ένα μαγικό ξυράφι και οι δίδυμοι Φρεντ και Τζορτζ ένα κουτί με τα τελευταία εμπορεύματα από το μαγαζί τους. Η Τζίνι μάλλον του έκανε το καλύτερο δώρο από όλους, καθώς του έδωσε ένα φιλί.

ΠΗΓΕΣ

https://el.wikipedia.org/wiki/Χάρι_Πότερ
https://el.wikipedia.org/wiki/Χάρι_Πότερ_(χαρακτήρας)
https://nationaltoday.com/harry-potters-birthday/

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!