Σπάει το φράγμα των 2 εκατομμυρίων αντιτύπων σε Ελλάδα και εξωτερικό η Λένα Μαντά!

Share Button

Θαυμάσιες οι ειδήσεις που έρχονται από το εξωτερικό για την αγαπημένη μας ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ, ενόψει μάλιστα και της κυκλοφορίας του νέου μυθιστορήματός της, ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ (9 Μαΐου 2019). Σύμφωνα με το Amazon Crossing, που της απένειμε ειδική τιμητική διάκριση, το μυθιστόρημα THE HOUSE BY THE RIVER (ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ) έχει ξεπεράσει τους 100.000 αναγνώστες! Με την επιτυχία της αυτή, η Λένα Μαντά σπάει το φράγμα των 2 εκατομμυρίων αντιτύπων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ ανάλογη πορεία αναμένεται και για το THE GOLD LETTER (ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ), που θα κυκλοφορήσει στα αγγλικά στις 25 Ιουνίου 2019.

Η Λένα Μαντά συναντήθηκε για ένα εορταστικό γεύμα με τη μεταφράστριά της, Gail Holst-Warhaft, καθηγήτρια συγκριτικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ (Cornell University) των ΗΠΑ. Οι δυο τους συζήτησαν για το βιβλίο, την ποίηση, τη μουσική, την Ελλάδα, τις οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους φαγητά. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ κυκλοφορεί επίσης στην Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία και την Αλβανία, ενώ το ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ στην Ιταλία και τη Σερβία.

Η τιμητική διάκριση για τη μεγάλη επιτυχία του THE HOUSE BY THE RIVER

Η Λένα Μαντά με την Gail Holst-Warhaft

Τα άλλα βιβλία της Λένας Μαντά που κυκλοφορούν και στο εξωτερικό είναι το ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ στην Κίνα και τη Βουλγαρία, το ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ στην Ιταλία και την Αλβανία, το ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ στην Αλβανία και τη Σερβία, το ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ στην Αλβανία και την Τουρκία, και ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ στην Αλβανία.

Λίγα λόγια για το νέο βιβλίο της Λένας Μαντά

Στο πολυαναμενόμενο νέο μυθιστόρημα ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ, η Λένα Μαντά μάς συστήνει τη Μάνια, την Ιφιγένεια και την Πηνελόπη, οι οποίες είχαν ένα δικό τους καταφύγιο κάθε φορά που η ζωή τούς επιφύλασσε μια απρόσμενη αλλαγή ή μια δυσάρεστη ματαίωση: στο σαλόνι μιας άλλης εποχής, καθισμένες σε χρυσοποίκιλτες πολυθρόνες, έπιναν τσάι από πορσελάνινα φλιτζάνια και, μαζί με την αγαπημένη τους Βενετία, ταξίδευαν νοερά στην Πόλη των Δόγηδων. Όλα τότε φαίνονταν πιο εύκολα. Οι καρδιές άνοιγαν, τα χείλη μιλούσαν και τα μάτια δάκρυζαν. Στα βαθιά κανάλια της ψυχής της, η Βενετία πετούσε όσα πονούσαν και έφερνε δροσερό αεράκι στις ζωές τους… Η πόλη ή η γυναίκα; Τι σημασία έχει; Το ταξίδι στη Βενετία αέναο, γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις. Κυρίως, γεμάτο μαγεία…

Κυκλοφορεί στις 9 Μαΐου 2019 και υπόσχεται το πιο μαγευτικό ταξίδι! Πρώτη έκδοση: 70.000 αντίτυπα. Βρείτε το ΕΔΩ

Share Button

The Author

Ράνια Μπουμπουρή

Η ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ είναι δημοσιογράφος, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία και είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People). Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν είκοσι βιβλία της, μεταξύ των οποίων τα ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ (Έπαινος Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΤΡΕΛΟ ΑΡΙΘΜΗΤΑΡΙ και ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΤΡΕΛΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ, τα οποία συνοδεύονται από CDs σε μελοποίηση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, με τη συμμετοχή πολύ γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών.