Όποιος θέλει να δει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του ας σηκώσει το χέρι

Share Button

Άραγε, αν μπορούσαμε να φανταστούμε τον εαυτό μας ή τη ζωή μας όπως θα θέλαμε να είναι ιδανικά, θα ήμασταν τότε ευτυχισμένοι;

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν αλλάζει ο χρόνος, δίνουμε υπόσχεση στον καθρέφτη μας ότι φέτος θα αλλάξουμε και θα γίνουμε αυτό που πάντα επιθυμούσαμε. Ας πούμε, υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε μια νέα αρχή να κόψουμε το τσιγάρο, ότι θα κάνουμε εγγραφή για το μεταπτυχιακό που αναβάλλαμε, ότι θα βάλουμε αυστηρότερα όρια στις σχέσεις με τους φίλους μας, ότι θα βρούμε την αγάπη, ότι θα ξεκινήσουμε κάτι δικό μας.

Τέτοιες υποσχέσεις δίνουμε στον εαυτό μας και σε άλλες περιόδους του χρόνου, όπως μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Και όχι μόνο. Μερικές φορές, το καμπανάκι που μας αφυπνίζει μπορεί να είναι μια ημερομηνία γενεθλίων-ορόσημο, η διάγνωση του γιατρού, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, η συνειδητοποίηση των οικονομικών μας, σοβαρά προβλήματα στη δουλειά, ένα τροχαίο ατύχημα, μια επιδημία ή ακόμα και μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα που ακούσαμε τυχαία και μας ενέπνευσε.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές της μοίρας, νιώθουμε ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο, ότι αξίζουμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση, ένα restart σε εκείνον ή εκείνους τους τομείς της ζωής μας (ή και πλευρές του εαυτού μας) που δε μας ικανοποιούν πια.

Και ενώ ξέρουμε ότι μας αξίζει μια αλλαγή, κι ενώ λέμε «και όμως, εγώ ποτέ ξανά δε θα δεχτώ για τον εαυτό μου κάτι λιγότερο», τελικά αρχίζουμε να βρίσκουμε ένα σωρό δικαιολογίες για να αναβάλλουμε όσα εμείς υποσχεθήκαμε στον καθρέφτη μας να κάνουμε αλήθεια, για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Και σε ποιον δεν έχουν συμβεί όλα αυτά; Σε όλους μας. Η ανάγκη, όμως, και η διάθεσή μας υπάρχουν στο βάθος της ψυχής μας. Θέλουμε να γίνουμε αυτό που έχουμε ονειρευτεί. Μας λείπει κάποιο στήριγμα που να σταθεί στο πλάι μας, να επιβεβαιώσει την ανάγκη μας και να μας δείξει σε πόσα σημεία μπορούμε να επιδιώξουμε την προσωπική αλλαγή που μας ταιριάζει.

Αυτό έρχεται να κάνει το νέο βιβλίο μου, Ψυχική βιταμίνη. Να μας τονώσει με θάρρος και σοφία, ώστε να πραγματοποιήσουμε, τελικά, τις αλλαγές που αξίζει να κάνουμε για να γίνουμε μετά πιο ευτυχισμένοι. Να μας κινητοποιήσει να εξελιχτούμε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, αφού το αξίζουμε.

Η δύναμη που αναβλύζει από μέσα μας και μας παρασέρνει να αλλάξουμε σελίδα σε έναν τομέα της ζωής μας ή σε μια πλευρά του εαυτού μας συμμαχεί με την Ψυχική βιταμίνη για μια ακλόνητη προσπάθεια.

Με την εμπειρία που έχω από ανάλογες περιπτώσεις στις δικές μου υποσχέσεις, έγραψα το βιβλίο Ψυχική βιταμίνη για να μας παρακινήσω να βγούμε από την αναμονή και να περάσουμε σε πράξη. Να σταματήσουμε, τελικά, να αναβάλλουμε εκείνες τις μικρές ή μεγάλες μεταμορφώσεις που μελετάμε με το μυαλό μας. Νομίζουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δε θα είμαστε 100% έτοιμοι να τις εφαρμόσουμε, αφού πάντα γύρω μας θα υπάρχουν περισπασμοί. Δε θα βρούμε την ιδανική στιγμή να ξεκινήσουμε.

Αν όμως θέλουμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, τότε ας του δώσουμε την ευκαιρία μιας επανεκκίνησης, αφήνοντας την άνεση της ρουτίνας, έστω κι αν είμαστε έτοιμοι μόνο κατά 67%. Ακόμα κι αν στην αρχή περάσουμε από ένα στάδιο αντίστασης και δυσφορίας, συνεχίζοντας να επιμένουμε, θα γίνουμε στο τέλος πιο ευτυχισμένοι, αφού θα έχουμε καταφέρει την αλλαγή που πάντα ονειρευόμασταν.

Η Ψυχική βιταμίνη μάς ενθαρρύνει να διαμορφώσουμε νέες συνθήκες στη ζωή μας, νέες συνήθειες, νέες συμπεριφορές, νέα στάση απέναντι στα γεγονότα, να μεταμορφώσουμε τις πτυχές του χαρακτήρα μας που δε μας ικανοποιούν πια.

Στο βιβλίο παραθέτω 60 + 1 δυναμωτικές ιδέες πάνω σε τομείς της ζωής ή πλευρές του εαυτού μας ή ευκαιρίες για αναθεώρηση, στις οποίες μπορούμε να κάνουμε το δικό μας restart. Όπως να μην πέφτουμε πια στα πατώματα όταν αποτυγχάνουμε, να μη θεωρούμε ότι χρειάζεται συνεχώς να αποδεικνύουμε τον εαυτό μας στους άλλους, να πάψουμε να παίρνουμε προσωπικά ό,τι μας συμβαίνει, να αρχίσουμε να θεωρούμε περιστασιακές τις αναποδιές, να μάθουμε να χαιρόμαστε με όσα έχουμε, να ζούμε άφοβα τα συναισθήματά μας, να βρίσκουμε κάτι θετικό μέσα σε κάθε αρνητικό συμβάν, να βρίσκουμε τον χρόνο να βάλουμε στη ζωή μας όλα όσα μας κάνουν ευτυχισμένους.

Τα περισσότερα από αυτά τα έχω αναθεωρήσει στη ζωή μου, κάνοντας τα δικά μου restart. Μακάρι να το γνώριζα νωρίτερα ή κάποιος να μου είχε πει ότι μπορώ να το κάνω.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Πέφτεις στα πατώματα όταν αποτυγχάνεις;
Ξαναζείς με τη φαντασία σου τα αρνητικά σχόλια των άλλων;
Πιστεύεις ότι χρειάζεται να αποδεικνύεις συνεχώς την αξία σου;
Παίρνεις προσωπικά ό,τι σου συμβαίνει;
Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνεις μια επανεκκίνηση; Ένα restart που θα σε βοηθήσει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;
Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου, συγγραφέας του βιβλίου ΨΥΧΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ, μας φέρνει τώρα με την ΨΥΧΙΚΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ 60 + 1 δυναμωτικές ιδέες, που θα μας οπλίσουν με θάρρος και σοφία, για να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας, να μπορέσουμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε τα εμπόδια της ζωής, τη στάση μας απέναντι στις σχέσεις μας, τις αντιδράσεις μας στα γεγονότα.

Αν ακολουθήσουμε τις ιδέες του βιβλίου σε διαφορετικούς τομείς της ζωής μας, θα προχωρήσουμε σε ένα restart, μια επανεκκίνηση. Θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που πάντα θέλαμε και που υποσχεθήκαμε στον καθρέφτη μας. Αν αλλάξουμε εμείς, θα αλλάξει και η ζωή μας και θα γίνει πιο ευτυχισμένη.
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.

Share Button

The Author

Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ είναι συγγραφέας, happiness blogger, inspirational speaker και πιστεύει στη θετική σκέψη. Είναι δημιουργός δύο ιστότοπων, του tsemperlidou.gr, με θέμα του την ευτυχία, και του vivlio.gr, όπου παρουσιάζει τα βιβλία που διαβάζει. Ταυτόχρονα, είναι ομιλήτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα την ευτυχία, τις γυναίκες, την ηγεσία και την επικοινωνία. Λατρεύει τα βιβλία και τα ταξίδια. Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στον χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού και πρόεδρος. Δημιούργησε πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες και τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία. Έχει κερδίσει, μαζί με την ομάδα της, 324 διαφημιστικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει 12 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, βιβλία αυτογνωσίας), πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Το πρώτο της μπεστ σέλερ, η συλλογή διηγημάτων ΟΧΙ ΠΙΑ SEX, ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ, προκάλεσε αίσθηση, ταράζοντας τα νερά στους λογοτεχνικούς κύκλους. Το βιβλίο Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ δημιούργησε μια νέα τάση στην Ελλάδα για τον θετικό τρόπο ζωής.