Δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας το 1ο εξάμηνο του 2017

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στις Εκδόσεις Ψυχογιός
Share Button

Στις Εκδόσεις Ψυχογιός πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται. Οφείλουν επομένως να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.
Στις Εκδόσεις Ψυχογιός πιστεύουμε ότι μέρος των κερδών που εισρέουν στην εταιρία οφείλουμε να το επιστρέφουμε στο κοινωνικό σύνολο, από το οποίο και προέρχεται.

Με γνώμονα τα παραπάνω συνεχίζουμε τις δράσεις μας και μοιραζόμαστε μαζί σας την χαρά που εισπράξαμε από τους αποδέκτες τους.

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε 135 αιτήματα βιβλιοθηκών (σχολείων, ιδρυμάτων, συλλόγων κλπ.) και τις εμπλουτίσαμε με 2.500 αντίτυπα βιβλίων, χαρίζοντας έτσι τη δυνατότητα της ψυχαγωγίας μέσω της ανάγνωσης σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να αγοράσουν βιβλία.

Πραγματοποιήσαμε 288 επισκέψεις συγγραφέων σε σχολεία, βιβλιοπωλεία και πολιτιστικούς συλλόγους και δώσαμε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας να ψυχαγωγηθούν, να επισκεφθούν τον κόσμο του βιβλίου, να συζητήσουν για τη λογοτεχνία, να ανοίξουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

Διαθέσαμε σκυλοτροφές για την κάλυψη των αναγκών των φιλοξενούμενων τετράποδων φίλων μας στο φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτες Σχέσεις Στοργής».

Συνδράμαμε μέσω της χορηγίας εκτύπωσης στη δημιουργία της εφημερίδας της Κιβωτού του Κόσμου (Παράρτημα Αιγαίου) με σκοπό να επικοινωνηθεί το σημαντικό τους έργο και να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι συνάνθρωποί μας που θα ήθελαν να βοηθήσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Επίσης, μέλη του προσωπικού των Εκδόσεων Ψυχογιός επισκέφθηκαν χώρους που φιλοξενούν παιδιά κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας ή άπορων οικογενειών για να δημιουργήσουν βιβλιοθήκες και να προσφέρουν είδη ένδυσης, υπόδησης και καθαριότητας. Αυτές ήταν και οι πιο συγκινητικές στιγμές μας.

Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια σε όσους εμπλέκονται στην καλή λειτουργία των ιδρυμάτων αυτών και να τους ευχαριστήσουμε που μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το σημαντικό, δύσκολο και επιτυχημένο έργο τους. Τα χαμόγελα που αντικρίσαμε στα παιδικά προσωπάκια που μας υποδέχθηκαν εκεί μάς γέμισαν δύναμη για τη δική μας καθημερινότητα, αλλά και ζήλο για να προσφέρουμε με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε να διευκολύνουμε τις καθημερινές τους ανάγκες.

Περισσότερα στοιχεία για τις ΜΚΟ που επισκεφθήκαμε μπορείτε να δείτε εδώ:

∴ Παιδικό Σπίτι Πειραιά
∴ Στέγη «Μέλισσα» – Ορφανοτροφείο Θηλέων
∴ Παιδικά Χωριά SOS – Ξενώνας Βρεφών SOS στο Μαρούσι
∴ Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού»
∴ Κιβωτός του Κόσμου – Παράρτημα Αιγαίου

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, κάθε έναν ξεχωριστά, που επιλέγοντας τις Εκδόσεις Ψυχογιός μας βοηθάτε να συνεχίζουμε την κοινωνική μας δράση.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!