Πού είναι οι άντρες;

Share Button

Με το θέμα αυτό έχουν ασχοληθεί φιλόσοφοι, συγγραφείς, λογοτέχνες ακόμα και επιστήμονες.
Ο Γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμύ θέτει αυτό τον προβληματισμό στο βιβλίο του Ο ξένος. Από την άλλη, ο Άγγλος συγγραφέας και φιλόσοφος Τζορτζ Μπέρναρντ Σω είχε πει: «Υπάρχουν δύο δυστυχίες στη ζωή ενός ανθρώπου: Η μία είναι να μη βρεις τον εκλεκτό της καρδιάς σου, η άλλη να τον βρεις».

97861801109442_3D

Αυτό που με παρακίνησε να το γράψω είναι ότι πιστεύω πως, αν και για κάποιους δεν είναι απαραίτητο να έχουν ερωτικό σύντροφο για να είναι καλά, για άλλους είναι. Όταν μιλάω για ερωτικό σύντροφο, δεν εννοώ μόνο σεξουαλικό σύντροφο, αλλά μια σχέση στην οποία υπάρχει και η ερωτική διάσταση.

Αλλιώς συγκατοικείς με τον αδελφό σου, με την αδερφή σου ακόμα και με τη συμπεθέρα σου.
Αν, όμως, νιώθεις καλύτερα όταν βρίσκεσαι μ’ έναν ερωτικό σύντροφο, αλλά δεν τα καταφέρνεις, το βιβλίο αυτό ίσως έχει κάτι να σου δώσει.

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Άνθρωποι χωρίς σύντροφο.

Άνθρωποι δραστήριοι, με ενδιαφέροντα… κι όμως μόνοι. Προέρχονται και από τα δύο φύλα, αν και οι γυναίκες είναι περισσότερες. Και τα δύο φύλα, θύματα της κοινωνικής τους απομόνωσης. Και να ’ταν μόνο αυτό; Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να μας ρίξουν στα βράχια της μοναξιάς.

Στο βιβλίο αυτό μελετά- με τους παρακάτω:

  • την κοινωνική μας δικτύωση·
  • τις κοινωνικές μας ικανότητες στο φλερτ·
  • το άγχος αποκατάστασης και τεκνοποίησης – κυρίως γυναικείο χαρακτηριστικό, αλλά όχι μόνο·
  • την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας·
  • την εικόνα που έχουμε για το περιβάλλον μας·
  • τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε·
  • τις προσδοκίες μας από μια σχέση·
  • τα πιστεύω μας.

Οποιοσδήποτε από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ότι βιώνουμε ένα δράμα. Ο σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα από μια απόσταση η οποία να μετατρέπει το δράμα σε κωμωδία.

Share Button

The Author

Γιώργος Πιντέρης

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΝΤΕΡΗΣ είναι διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ball State της Ιντιάνα. Έκανε σπουδές στο Λονδίνο στην Αεροναυπηγική. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Όλα τα χρόνια των σπουδών του δίδασκε παράλληλα καράτε. Ως ψυχολόγος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό το 1977 από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Γνώρισε τον εαυτό σου». Το 1978 αναχώρησε για τις ΗΠΑ , όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Ball State το 1982. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει δώσει εκατοντάδες σεμινάρια και διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στη Γλυφάδα, κάνοντας ατομικές συνεδρίες, οργανώνοντας ομάδες αυτοβελτίωσης και δίνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια. Παίζει κιθάρα και PlayStation… Του αρέσει να υπερηφανεύεται πως είναι ο πρώτος που δίδαξε καράτε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.