Εγώ και… ο Χορός της Θεάς – Από τη Δήμητρα Ιωάννου

Share Button

Εγώ και… ο Χορός της Θεάς

Ειλικρινά, το ένιωσα από την πρώτη στιγμή! Αυτό το βιβλίο είναι φορτισμένο με ιδιαίτερη ενέργεια, γιατί πρώτη εγώ πέρασα υπέροχα με τους ήρωές μου. Έκανα τόσο καλή παρέα μαζί τους, μοιράστηκα τις αγωνίες τους και ενθουσιάστηκα με τις χαρές τους, ώστε ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να τους αποχαιρετήσω. Είναι ολοζώντανοι στην καρδιά μου, και ελπίζω να τους αγαπήσετε το ίδιο κι εσείς.

Εγώ και ο καθηγητής Νικηφόρος Έξαρχος

Ως φοιτήτρια της Αρχαιολογικής Σχολής έχω γνωρίσει κάποιους πραγματικά φωτεινούς ανθρώπους που αγαπούν ως το μεδούλι την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και αφιερώνουν τη ζωή τους στο να διαφυλάξουν τους θησαυρούς της. Αυτοί οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι με την αρχαιολογία, αφοσιωμένοι στην επιστήμη τους και αγαπούν πολύ την πατρίδα τους. Ένας τέτοιος ζηλωτής ήταν και ο Νικηφόρος Έξαρχος, και ειλικρινά τον θαύμασα για αυτό. Είχε βρει τον σκοπό της ζωής του, αγάπησε την Ελλάδα ως τα έγκατα της ψυχής του και δε δίστασε να θυσιάσει ακόμα και την ίδια του τη ζωή για να προστατέψει την πολύτιμη κληρονομιά της.

Εγώ και η Νίκη Έξαρχου

Συνδέθηκα πολύ με τη Νίκη, που στην ουσία φέρει στην πλάτη της ένα μεγάλο μέρος του βάρους αυτής της ιστορίας. Η πρωτότοκη κόρη του Νικηφόρου είναι και εκείνη λέκτορας στην αρχαιολογική σχολή και με την πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου. Φορά την αδιαπέραστη πανοπλία της και εμφανίζεται τελειομανής, άκαμπτη, σοβαρή και ικανή, ενώ διαθέτει ένα ατσάλινο σθένος που σίγουρα έχει κληρονομήσει από τον πατέρα της. Όμως στην πορεία την είδα με ενδιαφέρον να μαλακώνει, να γλυκαίνει. Άφησε να φανούν τα τρυφερά κομμάτια που έκρυβε μέσα της. Και το σπουδαιότερο από όλα; Επιτέλους, ερωτεύτηκε!

Εγώ και η Ηλέκτρα Έξαρχου

Τη συμπάθησα πολύ την Ηλέκτρα. Θα έλεγε κανείς πως την πήρα αμέσως υπό την προστασία μου! Η Ηλέκτρα είναι μόλις είκοσι τριών ετών και instagramer, ένα απόλυτα σύγχρονο κορίτσι, γεμάτο ελπίδες και όνειρα. Είναι ετεροθαλής αδελφή της Νίκης, καρπός ενός μεγάλου έρωτα του Νικηφόρου, που ήρθε αργότερα και κλόνισε συθέμελα την οικογένειά του. Στην αρχή περνά δύσκολα, νιώθοντας εντελώς παρείσακτη και ανεπιθύμητη από την αδελφή της και τον περίγυρό της. Στη συνέχεια όμως;

Εγώ και ο Μάρκος Απέργης

Με γοήτευσε η φυσιογνωμία του Μάρκου και «συζήτησα» πολύ μαζί του. Ένας επαναστατημένος έφηβος που εξελίσσεται σε έναν στιβαρό άντρα, ένα πνεύμα ασυμβίβαστο, που οργώνει την υφήλιο. Μέντορας και άγκυρα της ψυχής του ο Νικηφόρος Έξαρχος. Οι άλλοι καθηγητές και φίλοι του Νικηφόρου είναι επιφυλακτικοί μαζί του και τον χαρακτηρίζουν σκοτεινό, αλλά ο καθηγητής τον υποστηρίζει σε όλη του τη ζωή. Ο Μάρκος υποφέρει από τον θάνατό του και στέκεται κοντά στις δυο κόρες του, προσπαθώντας να αντισταθεί στον έρωτά του για τη μία από αυτές.

Εγώ και ο handsome John

Ήταν εκπληκτικό που ο συγκεκριμένος τύπος ήρθε να συμπληρώσει την παρέα των τεσσάρων. Ένας ταλαντούχος χορευτής που ξεσηκώνει πάθη και παράλληλα είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Συνδυασμός σπάνιος και αξιοζήλευτος, καθώς δείχνει να μην έχει κανένα ψεγάδι, ή μήπως τα φαινόμενα απατούν; Πάντως ηρεμεί και εξισορροπεί τα πνεύματα όταν χρειάζεται, ενώ παρουσιάζει μια άτακτη και ιδιαίτερη ευρηματική πλευρά που ανοίγει εκείνους τους δρόμους που δείχνουν ερμητικά κλειστοί.

Εγώ και οι γρίφοι

Η αρχαιολογία, η μυθολογία και τα αρχαία ελληνικά σύμβολα δημιούργησαν στο μυαλό μου ένα ακατανίκητο χαρμάνι που ανυπομονούσα να μοιραστώ μαζί σας. Έτσι λοιπόν ο καθηγητής Έξαρχος δημιούργησε στο βιβλίο μια σειρά από γρίφους στην προσπάθειά του να προστατέψει το πολύτιμο άγαλμα από τους αδηφάγους αρχαιοκάπηλους. Ήταν η ασφαλιστική του δικλίδα, αφού γνώριζε πως μόνο δυνατά μυαλά σαν το δικό του θα μπορούσαν να τους αποκωδικοποιήσουν.

Είστε έτοιμοι λοιπόν να λύσετε τους γρίφους του καθηγητή μαζί με την τετράδα και να βρείτε τη δική σας Θεά;

Από μένα καλή ανάγνωση, με όλη μου την αγάπη!

Δήμητρα Ιωάννου

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Έπειτα από μια συνταρακτική ανακάλυψη ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται από έναν αόρατο εχθρό που θέλει να σφετεριστεί το πολύτιμο εύρημά του. Συγκλονισμένες αλλά αποφασισμένες ως το μεδούλι οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, συμφωνούν να ξεπεράσουν την μεταξύ τους αντιπάθεια και να συνεργαστούν, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο παλεύουν να βρουν το κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Σύμμαχοί τους σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ο αινιγματικός Μάρκος, ο γοητευτικός Τζον και ο τρελός φτερωτός θεός Έρωτας που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που στοίχισε τη ζωή του καθηγητή.

Ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!
Ένα αγωνιώδες κυνηγητό όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο!
Ένας ασφυκτικός κλοιός από θανάσιμους εχθρούς.
Δύο παθιασμένες ιστορίες αγάπης που ανθίζουν μέσα στην καταιγίδα!

Share Button

The Author

Δήμητρα Ιωάννου

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά μέσα της, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της.