Ο παγκοσμίου φήμης συγγραφέας Ζιλμπέρ Σινουέ στην Ελλάδα

Share Button

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ υποδέχονται στην Ελλάδα τον παγκοσμίου φήμης συγγραφέα Ζιλμπέρ Σινουέ. Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο του Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ‒ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ, το οποίο θα παρουσιάσει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, τα καταστήματα PUBLIC και τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Ο Ζιλμπέρ Σινουέ γεννήθηκε το 1947 στην Αίγυπτο από πατέρα Αιγύπτιο και μητέρα Γαλλίδα, ενώ η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα. Πολύ σύντομα έδειξε το σπάνιο συγγραφικό του ταλέντο. Τα έργα του έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία, όπως το Jeand’heurs (Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος), το Prix des Romancières, το Grand Prix de Littérature Policière και το γαλλικό Βραβείο των Βιβλιοπωλών. Για το έργο του Ζιλμπέρ Σινουέ εκφράστηκε με τα πλέον εγκωμιαστικά λόγια ο Πιερ Γκριμάλ, επιφανής ιστορικός μελετητής. Τον χαρακτήρισε τον σπουδαιότερο και αρτιότερο σύγχρονο συγγραφέα ιστορικού μυθιστορήματος, ο οποίος βασίζεται πάντοτε σε αρχειακό υλικό και επισταμένη έρευνα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν συνολικά 22 βιβλία του Ζιλμπέρ Σινουέ.

Ο Ζιλμπέρ Σινουέ είναι ένας πολυγραφότατος συγγραφέας· τα βιβλία του έχουν αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς, έχουν γίνει μπεστ σέλερ και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Η πεζογραφία του αποτελείται ως επί το πλείστον από ιστορικά μυθιστορήματα, χωρίς όμως να περιορίζεται στα στενά όρια του είδους. Η τριπλή καταγωγή του, γαλλική, αιγυπτιακή αλλά και ελληνική, δίνουν στα γραπτά του τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, αντλώντας στοιχεία από τρεις χώρες και δυο ηπείρους, με επίκεντρο πάντα τον χώρο της Μεσογείου. Πολυσχιδής προσωπικότητα και με πολλές καλλιτεχνικές αναζητήσεις, άρχισε να γράφει στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, ενώ έχει πραγματοποιήσει σπουδές στη μουσική, έχει γράψει τραγούδια για σημαντικούς ερμηνευτές και έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή σεναρίων. Η στιβαρή και πυκνή γραφή του, καθώς και η ανθρωποκεντρική και πλούσια σε συναίσθημα πένα του κατορθώνουν πάντα να οδηγήσουν τον αναγνώστη σε εσωτερική αναζήτηση. Διατρέχοντας το έργο του παρατηρούμε πως έχει ασχοληθεί με πολλές διαφορετικές ιστορικές εποχές, χώρες, θρησκείες, μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες. Πάντοτε τα βιβλία του βασίζονται σε διεξοδική έρευνα και χρήση ιστορικών πηγών, ενώ το μυθοπλαστικό και ιστορικό υλικό συνομιλούν αρμονικά.

Ως εκδοτικός οίκος νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τη μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία μας με το Ζιλμπέρ Σινουέ. Πέραν των σημαντικότατων διακρίσεων που έχει αποσπάσει σε διεθνές επίπεδο, μας τιμά ιδιαίτερα η ενασχόλησή του με τη χώρα μας, καθώς πολλές από τις ιστορίες του διαδραματίζονται σε ελληνικούς τόπους, όπως είναι η Πάτμος, η Σαντορίνη, η Κρήτη και άλλοι. Η αγάπη του και ο θαυμασμός του για την Ελλάδα είναι ευδιάκριτος όχι μόνο μέσα από τις αφηγήσεις των βιβλίων του αλλά και από τις συνεντεύξεις του και τις δηλώσεις που κάνει με κάθε ευκαιρία. Μια αγάπη που είναι αμοιβαία θα έλεγε κανείς, καθώς το ελληνικό βιβλιόφιλο κοινό αγαπά και παρακολουθεί το έργο του.

Ο Ζιλμπέρ Σινουέ στην Αθήνα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το PUBLIC και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον διεθνούς φήμης συγγραφέα Ζιλμπέρ Σινουέ, στο PUBLIC Cafe (5ος όροφος, Κ. Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο έγκριτος δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς. Tαυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Τόπος: PUBLIC Cafe (5ος όροφος, Κ. Σερβίας 1, Πλ.Συντάγματος) TK: 10563

Ημερομηνία: Τετάρτη 18/01/2017 21:00 μμ

gilbert-sinoue-event

Ο Ζιλμπέρ Σινουέ στη Θεσσαλονίκη

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το PUBLIC Τσιμισκή και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον παγκοσμίου φήμης συγγραφέα Ζιλμπέρ Σινουέ, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Τσιμισκή 24, Θεσσαλονίκη). Την εκδήλωση θα συντονίσει η Τιτίκα Δημητρούλια, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεωρίας και Πράξης της Μετάφρασης στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Tαυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Τόπος: PUBLIC Τσιμισκή (Τσιμισκή 24, Θεσσαλονίκη). TK: 54624

Ημερομηνία: Πέμπτη 19/01/2017 19:00 μμ

gilbert-sinoue-event

book-button book-button book-button
book-button book-button
Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!