Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ στη μεγάλη οθόνη

Ο μικρός πρίγκιπας
Share Button

Ο μικρός πρίγκιπας μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο ως ταινία κινουμένων σχεδίων, γαλλικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία  του Μαρκ Όσμπορν και σενάριο της Ιρένα Μπρίγκνουλ και του Μπομπ Περσικέτι. Η ταινία συνδυάζει δύο διαφορετικές τεχνικές• του computer animation και του stop-motion με χαρτί. Η ιστορία του μικρού πρίγκιπα αναβιώνει μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού το οποίο ξεφεύγει από την πραγματικότητά της και την αυστηρή μητέρα της όταν γνωρίζει έναν ηλικιωμένο πιλότο ο οποίος της αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που γνώρισε στην έρημο πριν από πολλά πολλά χρόνια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Και ξαναγύρισε στην αλεπού:

«Αντίο…» της είπε.
«Αντίο», είπε η αλεπού. «Και να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: δε βλέπεις σωστά παρά με την καρδιά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια».
«Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια», ξανάπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.
«Είν’ ο καιρός που έχασες για το τριαντάφυλλό σου που το κάνει να’ χει τόση σημασία».
«Είν’ ο καιρός που έχασα για το τριαντάφυλλό μου…» είπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.
«Οι άνθρωποι ξέχασαν αυτή την αλήθεια», είπε η αλεπού. «Μα εσύ δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Γίνεσαι για πάντα υπεύθυνος για ό,τι έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου…»
«Είμαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό μου…» ξανάπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

150Ο ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΕΝΤ-ΕΞΙΠΕΡΙ γεννήθηκε το 1900 στη Λυών. Εργάστηκε ως πιλότος, συμβάλλοντας στη δημιουργία αεροπορικών ταχυδρομικών γραμμών, ως δοκιμαστής αεροσκαφών και ως ρεπόρτερ. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε ως πιλότος αναγνωριστικών πτήσεων των συμμαχικών δυνάμεων. Τον Ιούλιο του 1944 απογειώθηκε για ακόμη μία αποστολή. Δεν ξαναγύρισε ποτέ. Τα βιβλία του Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΤΗΣΗ, ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ και ΓΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ απέκτησαν δικαίως μια θέση στα αριστουργήματα της κλασικής λογοτεχνίας.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!