Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ σε προσκαλεί σε ένα παιχνίδι του μυαλού και των συναισθημάτων

Share Button

Τελικά, έρχεται κάποια στιγμή που συμβαίνει μέσα μας ένα βουβό, αλλά ταυτόχρονα εκκωφαντικό κλικ!

Μια απρόσμενη αντιμετώπιση των εμπειριών μου από διαφορετική οπτική γωνία, η αίσθηση ολοκλήρωσης μιας προσωπικής διαδρομής και η ανάγκη αναζήτησης σε άγνωστα πεδία έκφρασης δημιούργησαν στον εσωτερικό μου κόσμο… έναν καινούργιο συγγραφικό και εγκεφαλικά γοητευτικό κύκλο.

Καλωσορίζω, λοιπόν, στην πορεία μου… το μυστήριο!
Αινιγματικοί θάνατοι, παράδοξα και ανατρεπτικά γεγονότα, αλλόκοτα φαινόμενα και παράξενες καταστάσεις γεμάτες μυστήριο υφαίνονται πλέον τελετουργικά στον απομονωμένο λαβύρινθο του μυαλού μου και δημιουργούν ολοκληρωμένα ψηφιδωτά πρωτότυπων ιστοριών.
Σαν παραμύθια για ενηλίκους, σκληρά, πολύπλοκα, λυτρωτικά, όπως συμβαίνει, συνήθως, με την καμουφλαρισμένη σκληρότητα και την επιφανειακή αθωότητα των παιδικών παραμυθιών!
Δεν είμαι λάτρης της φρίκης, ούτε αρέσκομαι να περιγράφω τρομακτικές, αποτρόπαιες και υπερβατικές σκηνές.

Με ενδιαφέρει περισσότερο να εστιάζω στα ρεαλιστικά και περίπλοκα μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής, στις εμμονές και τις φοβίες, στις αρρωστημένες αγκιστρώσεις σε πεποιθήσεις και πρότυπα και στους σκοτεινούς λαβύρινθους ενός διαταραγμένου –σύμφωνα με τους νόμους της κοινωνίας– μυαλού!

Είναι κάτι που όλοι έχουμε αναγνωρίσει στον εαυτό μας ή σε ένα οικείο μας πρόσωπο.
Οι ρωγμές στον ανθρώπινο εγκέφαλο δημιουργούν έντονα ψυχολογικά διλήμματα, σκοτεινές και φωτεινές πτυχές, ικανές να ελέγξουν, να καταστρέψουν ή ακόμα και να λυτρώσουν το πεπρωμένο της ύπαρξης!

Και πανταχού παρών, απαραίτητος συνδετικός κρίκος, ο ζαβολιάρης και κατεργάρης έρωτας, που διανθίζει τις ιστορίες των ηρώων μου σαν ρυθμιστής των ανθρωπίνων σχέσεων. Δολοπλόκος, ζωοδότης κι αινιγματικός συνταξιδιώτης της πορείας μας!

Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ προσκαλεί σαν «συμπαίκτη» τον αναγνώστη σε ένα παιχνίδι του μυαλού και των συναισθημάτων, σε ένα ταξίδι φορτισμένο από παράδοξα γεγονότα, σε μια δαιδαλώδη διαδρομή στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής και σε μια ιδιόμορφη ιστορία ακατανόητων γρίφων με απροσδόκητη πλοκή και τέλος.

Ο τραγικός και μυστήριος θάνατος δυο μικρών παιδιών.
Η πορεία της έρευνας ανασκαλεύει κι αναζωπυρώνει έναν εκρηκτικό συνδυασμό… Με πολύ μυστήριο, πολύ έρωτα και πολύ Σαίξπηρ!

ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Ο αιφνίδιος και ύποπτος θάνατος ενός μικρού αγοριού έρχεται να ταράξει την καθημερινότητα του εισαγγελέα Σάββα Νίκα, ο οποίος βιώνει για πρώτη φορά στη ζωή του τον έρωτα με τη φλογερή κοκκινομάλλα Λούσι.

Την ίδια ταραχή νιώθει κι ο έμπειρος ιατροδικαστής Βλάσης Φωτίου, κοντά στη δύση της καριέρας του, γεγονός που εγείρει μέσα του πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Το τραγικό γεγονός αναστατώνει και τον αστυνόμο Ανέστη Βαγενά, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με την αληθινή αγάπη.

Όταν ακόμα ένα παιδί χάνει με τον ίδιο παράξενο τρόπο τη ζωή του, οι τρεις άντρες συνεργάζονται για να εξιχνιάσουν αυτούς τους αποτρόπαιους θανάτους.

Ποιο άρρωστο μυαλό οργανώνει την εξόντωση μικρών παιδιών; Ποιες είναι οι αιτίες μιας τόσο αποκρουστικής πράξης; Πόσο εύκολη είναι σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου η ανακάλυψη της αλήθειας και η σύλληψη του δολοφόνου;

book-button

Share Button

The Author

Έλση Τσουκαράκη

Η ΕΛΣΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ γεννήθηκε στο Κάιρο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από παιδί είχε τον τρόπο της να επικοινωνεί με τις λέξεις. Σπούδασε γερμανική και γαλλική φιλολογία. Δίδαξε σε σχολεία, ασχολήθηκε με μεταφράσεις, έγραψε διηγήματα και σενάρια, και τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως καθηγήτρια γερμανικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αν και θεωρεί μεγάλη τύχη τη συναναστροφή με παιδιά και εφήβους, θα της άρεσε να δηλώνει «επάγγελμα: ονειροπόλα». Έχει δύο κόρες. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν συνολικά εννιά μυθιστορήματά της.