Ο Φίλιπ Πούλμαν επιστρέφει 20 χρόνια μετά!

Share Button

Είκοσι χρόνια μετά την έκδοση της εμβληματικής Τριλογίας του Κόσμου, ο Φίλιπ Πούλμαν επιστρέφει στον παράλληλο κόσμο, σ’ αυτό το πρώτο βιβλίο της νέας τριλογίας του ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ.

Γιατί η επιστροφή στον κόσμο της Λύρας;

Η Σκόνη. Τα ερωτήματα γι’ αυτή τη μυστηριώδη ουσία ήδη προκαλούσαν διαμάχες δέκα χρόνια πριν από την Τριλογία του Κόσμου. Στο επίκεντρο του Βιβλίου της Σκόνης βρίσκεται η πάλη ανάμεσα σε μια δεσποτική και απολυταρχική οργάνωση, που επιθυμεί να καταπνίξει την έρευνα και τον προβληματισμό, και σε όσους πιστεύουν στην ελευθερία της σκέψης και του λόγου. Η ιδέα της Σκόνης διαπότισε την Τριλογία του Κόσμου. Λίγο λίγο, μέσα από την ιστορία, η ιδέα για το τι ήταν η Σκόνη έγινε ολοένα και πιο ξεκάθαρη, αλλά πάντα ήθελα να γυρίσω πίσω και να ανακαλύψω περισσότερα. Τα ερωτήματα γύρω από την ύπαρξή μας τα θεωρώ απείρως ενδιαφέροντα. Πάντα υπάρχει και κάτι παραπάνω προς διερεύνηση.

Απόλαυσα τη γνωριμία με τους νέους ήρωες, την επανασύνδεση με τη Λύρα, την εξερεύνηση των κόσμων όπου ζουν. Μου άρεσε πολύ το να βλέπω την ιστορία να εκτείνεται στους χρόνους και να με πηγαίνει σε μέρη που δεν είχα ονειρευτεί ποτέ. Όσον αφορά το μέλλον, τα χείλη μου είναι σφραγισμένα.

Φίλιπ Πούλμαν

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελεί σημείο αναφοράς
στην παγκόσμια λογοτεχνία, με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει
τα 17,5 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράσεις σε 40 γλώσσες.

Λίγα λόγια για τον ΦΙΛΙΠ ΠΟΥΛΜΑΝ

Ο ΦΙΛΙΠ ΠΟΥΛΜΑΝ γεννήθηκε στην Αγγλία το 1946 και σήμερα ζει στην Οξφόρδη. Τα βιβλία του, αλλά και ο ίδιος, έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία. ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, το πρώτο μέρος της Τριλογίας του Κόσμου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έχει τιμηθεί με τα: Carnegie, Βραβείο Παιδικού Μυθιστορήματος Guardian, Smarties και Βρετανικό Bραβείο για το Βιβλίο της Χρονιάς, και γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστές τη Νικόλ Κίντμαν και τον Ντάνιελ Κρεγκ. Το μυθιστόρημα Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ, το δεύτερο μέρος της Τριλογίας, έχει τιμηθεί με το Βρετανικό Βραβείο Ανάγνωσης. Η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε με ΤΟ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΝΙΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ, που τιμήθηκε με το Βραβείο Whitbread 2001, το W H Smith και το Nibbies, και ήταν υποψήφιο για το Booker. Ο ίδιος ο Φίλιπ Πούλμαν έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, καθώς και με το Βραβείο Astrid Lindgren 2005.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Μάλκολμ Πόλστεντ είναι ο τύπος του αγοριού που παρατηρεί τα πάντα αλλά ο ίδιος περνά απαρατήρητος. Κι έτσι ήταν ίσως αναπόφευκτο να γίνει κατάσκοπος…

Ο πατέρας του Μάλκολμ έχει ένα πανδοχείο με το όνομα Η Πέστροφα, στις όχθες του Τάμεση, και όλη η Οξφόρδη περνά το κατώφλι του. Ο Μάλκολμ και το δαιμόνιό του, η Άστα, κρυφακούν νέα και κουτσομπολιά, αλλά κατά τη διάρκεια ενός χειμώνα που βρέχει ασταμάτητα, στα χέρια του αγοριού καταλήγει ένα μυστικό μήνυμα που μιλάει για μια επικίνδυνη ουσία, τη Σκόνη.

Η κατάσκοπος στην οποία απευθυνόταν το μήνυμα του ζητάει να έχει τα μάτια του ανοιχτά κι αυτός βλέπει παντού υπόπτους: τον εξερευνητή λόρδο Άσριελ που τρέχει να ξεφύγει από κάτι, πράκτορες από το Διευθυντήριο, έναν Τσιγγάνο που λέγεται Κόραμ και μια όμορφη γυναίκα με μια διαβολική μαϊμού για δαιμόνιο. Όλοι αναζητούν το ίδιο: ένα κοριτσάκι, μωρό ακόμη, με το όνομα Λύρα.

Η Λύρα είναι ο τύπος του κοριτσιού που προσελκύει τους άλλους σαν μαγνήτης. Και ο Μάλκολμ θα έρθει αντιμέτωπος με ένα σωρό κινδύνους και θα κάνει τεράστιες θυσίες προκειμένου να τη βγάλει σώα και αβλαβή από το χάος.

buy_btn_green

buy_btn_green

buy_btn_green

buy_btn_green

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!