Μια μέρα στο μουσείο, μπορεί να έχει περιπέτεια, χιούμορ, αλλά και γνώσεις!

Share Button

Ο λόγος που ήθελα να γράψω αυτό το βιβλίο είναι ένας και βασικός. Οι απεριόριστες δυνατότητες που υπάρχουν στις προσχολικές ηλικίες. Η μουσειακή παιδεία δεν είναι μία έννοια που αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες και μόνο. Ο χώρος του μουσείου δεν είναι ακαταλαβίστικος και βαρετός για ένα παιδί. Μπορεί όχι μόνο να μάθει, αλλά κυρίως να ευχαριστηθεί και να παίξει! Ναι! να παίξει, γιατί το παιχνίδι έχει πολλές εκφάνσεις και είναι και ο καλύτερος παιδαγωγικά τρόπος για να κατανοηθούν έννοιες αφηρημένες στην γνωστική αντίληψη του μικρού παιδιού, όπως Αρχαιολογία, εκθέματα, μουσειοπαιδαγωγός κ.α..

Μια μέρα στο μουσείο μπορεί να γίνει ένα ταξίδι στο χρόνο που να κάνει τα παιδιά να θέλουν να γνωρίσουν τους μουσειακούς θησαυρούς της χώρας μας, οι οποίοι τυγχάνει να είναι και πολλοί και διαφορετικοί!

Μια μέρα στο μουσείο μπορεί να γίνει έμπνευση, έναυσμα να φτιάξουν και οι ίδιοι οι μικροί αυτοί θησαυροί, τους δικούς τους αντίστοιχα! Όπως ο ήρωας του βιβλίου, ο μικρός Φειδίας, έφτιαξε τον δικό του αμφορέα! Άλλωστε δεν υπάρχουν ωραιότερα παιχνίδια, από αυτά που δημιουργούν τα ίδια τα παιδιά.

Μια μέρα στο μουσείο, μπορεί να έχει περιπέτεια, χιούμορ, αλλά και γνώσεις που δεν προέρχονται από κάποια καταναγκαστική μάθηση, αλλά από ένα βιωματικό παιχνίδι!

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ λοιπόν και πολλές πολλές επόμενες!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

O μικρός Φειδίας πάει στο μουσείο! Όμως τι μπορεί να δει σε ένα τέτοιο μέρος και τι ακριβώς θα κάνει; Δεν έχει ξαναπάει ποτέ! Θα είναι βαρετά ή μήπως τον περιμένουν εκεί η καλή νεράιδα Αρχαιολογία, οι εννιά Μούσες και οι πολύτιμοι θησαυροί για να του χαρίσουν απρόβλεπτες εκπλήξεις;

buy_btn_green

Share Button

The Author

Μαριλίτα Χατζημποντόζη

H ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΧΑΤΖΗΜΠΟΝΤΟΖΗ κατάγεται από την Κέρκυρα και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος διπλώματος Δραματικής Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού. Μετεκπαιδεύτηκε στο Piccolo Teatro di Milano . Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση και είναι μητέρα δύο αγοριών. Για περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να επισκεφθείτε το προσωπικό της ιστολόγιο: www.marilita.gr