«Μέσα απ’ τις ζωές των άλλων», της Κώστιας Κοντολέων, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας

Share Button
Αναδημοσίευση από Bookia.gr
9786180114676_3D

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS στην Αθήνα, παρουσίασαν το μυθιστόρημα της Κώστιας Κοντολέων, «Μέσα απ’ τις ζωές των άλλων». Όμως, δεν ήταν όμως μία κλασική παρουσίαση βιβλίου, με ομιλητές και συζήτηση με τη συγγραφέα, αλλά μίλησε το ίδιο το έργο μέσα από τη δραματοποίηση αποσπασμάτων από την ηθοποιό Άννα Γεραλή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος αναγνωστών αλλά και ανθρώπων των τεχνών, φίλων της συγγραφέως, κάποιοι από τους οποίους μίλησαν στο BookiaTV!που ήταν εκεί για την κάλυψη. Μίλησαν περισσότερο για τη συγγραφέα μιας και το βιβλίο κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα. Αυτές τις δηλώσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που συνοδεύει το ρεπορτάζ.

«Απαγορεύεται το απαγορεύεται!», είπε ο ηθοποιός Μιχάλης Κατσούλης και η αφηγήτρια κα Άννα Γεραλή με την πρώτη της φράση έδωσε ίσως το στίγμα του βιβλίου, «Να ζήσω τη ζωή, όχι μέσα από τις ζωές των άλλων».

12439439_1053801101349364_2394324952799983166_n

Για κάθε μία από τις τέσσερις ηρωίδες προβλήθηκε βίντεο και οι ηθοποιοί διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο που έδιναν το στίγμα της ζωής τους ή μάλλον των ζωών τους αλλά μέσα από τις ζωές των άλλων, της Ροδάνθης, γύρω 1930, της Φωτεινής, μέσα στη δίνη του εμφυλίου το ’44, της Δέσπως, περίπου στο 1950 και της Πέτρας, στην αρχή της νέας χιλιετίας.

Ζωές απλωμένες στο χρόνο, από την αρχή του 20ου αιώνα έως τις μέρες μας, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται η σύγχρονη ιστορία της χώρας. Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δανάλη Γαβριέλα
Ηθοποιοί: Άννα Γεραλή (αφήγηση), Μιχάλης Κατσούλης, Μάιρα Κατσίκη
Φωτισμοί: Δημήτρης Μπελεγρίνης
Ήχος: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Ηχοληψία: Νίκος Ψεγιαννάκης
Art Director: Γαβριέλα Δανάλη
Video Art: Χρήστος Μαγγανάς
Pianist: Φοίβος Μαρκιανός
Την πρωτότυπη μουσική για τις ανάγκες της εκδήλωσης συνέθεσε η Κατερίνα Σκούταρη.

Αναδημοσίευση από Bookia.gr
Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!