Αποχαιρετούμε την αγαπημένη μας συνεργάτιδα και πολυβραβευμένη συγγραφέα Βούλα Μάστορη

Share Button

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετούμε σήμερα την αγαπημένη μας συνεργάτιδα και πολυβραβευμένη συγγραφέα Βούλα Μάστορη, η οποία υπηρέτησε με πάθος την παιδική λογοτεχνία από το 1974 κι έχει στο ενεργητικό της πάνω από 40 βιβλία. Θεωρείται δικαίως ως μία από τις συγγραφείς που ανανέωσαν την ελληνική θεματολογία της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, ενώ αποσπάσματα βιβλίων της διδάσκονται στα αναγνωστικά και ανθολόγια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι άνθρωποι μπορεί να «φεύγουν», τα έργα τους όμως παραμένουν και φωτίζουν τις ζωές των άλλων. Η Βούλα θα μας μείνει αξέχαστη και η μνήμη της θα παραμείνει ζωντανή μέσω των υπέροχων βιβλίων της. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της από την εκδοτική της οικογένεια.


Λίγα λόγια για τη Βούλα Μάστορη


Η Βούλα Μάστορη (1945-2016) υπηρέτησε την παιδική λογοτεχνία από το 1974 κι έχει στο ενεργητικό της πάνω από 40 βιβλία για παιδιά και δύο για ενήλικες (Το παραμύθι των ψυχών και Γυναίκα μπονσάι). Ανήκει στους συγγραφείς που ανανέωσαν την ελληνική θεματολογία της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας. Τα έργα της διακρίνονται από το ρεαλιστικό στοιχείο και από μια φεμινιστική διάθεση. Βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2005 και με αναγραφή στο Διεθνή Τιμητικό Πίνακα IBBY, ενώ υπήρξε υποψήφια για το διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2008. Αποσπάσματα βιβλίων της διδάσκονται στα αναγνωστικά και ανθολόγια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

9786180110111 9789604966271 9789604967667
sale_button sale_button sale_button
Share Button

The Author

Κλειώ Ζαχαριάδη

Η Κλειώ Ζαχαριάδη είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος MBA του University of Kent at Canterbury. Εργάζεται στον εκδοτικό χώρο εδώ και 25 χρόνια και είναι η Διευθύντρια Μάρκετινγκ στις Εκδόσεις Ψυχογιός. Η επαγγελματική της αγάπη είναι μοιρασμένη ανάμεσα στους αριθμούς και τις λέξεις. Είναι μητέρα δύο παιδιών και φανατική λάτρης των βιβλίων, του σινεμά, της μουσικής και των καλών τεχνών γενικότερα, της θάλασσας, των ταξιδιών και της Νέας Σμύρνης!