Η Μαρία Τζιρίτα γράφει για το νέο της βιβλίο ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Share Button

Αγαπημένοι μου φίλοι…

Οφείλω να ομολογήσω πως ήταν δύσκολο Το ταξίδι της Ελπίδας για μένα. Ήταν το πρώτο «ταξίδι» που έκανα χωρίς τον «καπετάνιο» μου, τον πολυαγαπημένο μου πατέρα. Ήταν εκείνος που πάντα διάβαζε τα βιβλία μου πριν τα παραδώσω στον εκδοτικό μου οίκο και μου επισήμαινε τυχόν λάθη και παραλείψεις. Οι συμβουλές του ήταν πολύτιμες κι εγώ είχα την ασφάλεια πως το έργο που κάθε φορά έφευγε από τα χέρια μου είχε πάρει την έγκριση του πιο αυστηρού κριτή. Έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο και το μόνο για το οποίο χαίρομαι είναι το γεγονός πως είχα προλάβει να μοιραστώ μαζί του την ιδέα μου για το βιβλίο που τώρα κρατάτε στα χέρια σας και την είχε υποδεχτεί με μεγάλο ενθουσιασμό.

Πίστευα πως δε θα ήμουν σε θέση να καθίσω να το γράψω, όμως η σκέψη πως εκείνος μου είχε δώσει την ευχή του και θα περίμενε από μένα να ολοκληρώσω το έργο αυτό, μου έδωσε τη δύναμη που χρειαζόμουν για να το κάνω. Με την φωτογραφία του ακριβώς απέναντι από τον υπολογιστή μου, ταξίδεψα στην ανταριασμένη θάλασσα της ψυχής μου, νιώθοντας γύρω μου καθησυχαστική την παρουσία του.

Κι έτσι Το ταξίδι της Ελπίδας πήρε σάρκα και οστά. Κι υπήρξαν κι άλλες, πολλές δυσκολίες κατά τη συγγραφή του βιβλίου αυτού, ακριβώς όπως και στο πραγματικό ταξίδι της ηρωίδας μου. Χρειαζόμουν πληροφορίες που ήταν πολύ δύσκολο να βρω κι έκανα τεράστια έρευνα μέσω διαδικτύου προκειμένου να τις εξασφαλίσω. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Σωτήρη Χατζημανώλη, εκδότη της Ελληνικής εφημερίδας ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που εκδίδεται στην Αυστραλία. Ο ίδιος πραγματοποίησε αυτό το ταξίδι την ίδια χρονική περίοδο (δεκαετία του 1960) και μέσα από την δική του εμπειρία και τα μάτια του κατάφερα να αποτυπώσω τη ζωή μέσα στο πλοίο κι όλες τις άλλες λεπτομέρειες που αφορούν στο συγκεκριμένο ταξίδι με όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό τρόπο.
Όπως κάθε ταξίδι όμως, έτσι και το δικό μου – παρ’όλες τις δυσκολίες – έφτασε αισίως στο τέλος του. Η ευχή μου είναι το «καράβι» αυτό να δέσει για πάντα στο λιμάνι της καρδιάς σας, αφού πρώτα σας ταξιδέψει σε όμορφες, γαλήνιες και συναρπαστικές θάλασσες…

Καλό ταξίδι!

Share Button

The Author

Μαρία Τζιρίτα

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρεία στη Γλυφάδα. Έχει δικό της κανάλι στο youtube με τίτλο «Ταξίδι στην αυτογνωσία». Έχει μια κόρη και το χόμπι της είναι τα ενυδρεία. Λατρεύει τα ζώα και πολύ συχνά γράφει ιστορίες με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα της χρυσόψαρα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν δώδεκα μυθιστορήματά της, σε 360.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα.