Η σειρά ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ – ΗΓΕΣΙΑ έχει στόχο την ανάπτυξη των εργαζόμενων και την ουσιαστική βελτίωση των διοικητικών, ηγετικών και επιχειρηματικών ικανοτήτων τους ώστε να συμβάλουν στην επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων και στη διαρκή επιτυχία των επιχειρήσεων και των οργανισμών τους.

 • Γυναικεία Ηγεσία: Μια πραγματικότητα που καταρρίπτει τα στερεότυπα
  2 Νοέ 2018

  Η γυναίκα στην εποχή μας διεκδικεί τη θέση που της αξίζει. Πρωταγωνιστεί στην κοινωνία, την οικογένεια, την πολιτική και στο επιχειρείν και αποδεικνύει ότι είναι εξίσου ικανή με τον άνδρα. Παρά τα εμπόδια, τις αμφισβητήσεις και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις καταφέρνει και γίνεται παράδειγμα ηγετικής παρουσίας, σημείο αναφοράς και όχι αποκλεισμού.

 • Είμαστε ομάδα; Συνεργαζόμαστε; Τότε μπορούμε να πετύχουμε ακόμα και το ακατόρθωτο!
  23 Οκτ 2018

  Η συνεργασία δεν είναι απλώς μια σύνθετη λέξη που αναλύεται ετυμολογικά· είναι κάτι παραπάνω. Η έννοιά της αποτελεί πραγματική αξία ζωής με πολλαπλά οφέλη στην καθημερινότητά μας.
  Οικογένεια, σχολείο, φίλοι, εργασία, ελεύθερος χρόνος. Λέξεις που ζωντανεύουν και παίρνουν νόημα όταν τις δούμε μέσα από το συλλογικό και όχι το ατομικό πρίσμα. Μέσα από το ομαδικό πνεύμα, τη διάθεση του «εμείς» και όχι του «εγώ».

 • Τα 5 κλειδιά της αποτελεσματικής ηγεσίας
  11 Οκτ 2018

  Η ηγεσία έχει πια απομυθοποιηθεί ως έναν βαθμό και έχει πάψει να θεωρείται απλώς ένα έμφυτο ταλέντο· το γεγονός αυτό επιτρέπει ακόμα και στους «κοινούς θνητούς» να εκπαιδευτούν και να μάθουν τεχνικές που θα τους κάνουν αρκετά αποτελεσματικούς στην ηγεσία του ανθρώπινου δυναμικού και να επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

 • Πώς να βελτιώσετε τη στρατηγική σας σκέψη σε 3 βήματα
  30 Σεπ 2018

  Έχετε λάβει ποτέ σχόλια ότι «πρέπει να έχετε πιο στρατηγική προσέγγιση» στον τρόπο εργασίας σας; Βέβαια, ενώ η έλλειψη στρατηγικής σκέψης αναφέρεται συχνά ως ένα μειονέκτημά σας, η εποικοδομητική κριτική σπανίως συνοδεύεται από συγκεκριμένες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε γι’ αυτό. H στρατηγική σκέψη είναι απαραίτητο προσόν κάθε επιτυχημένου μάνατζερ. Το να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα και με συγκεκριμένες τεχνικές προς όφελος της επιχείρησης είναι απαραίτητο εφόδιο για την απογείωση της σταδιοδρομίας σας.

 • Επιλεγμένοι τίτλοι Μάνατζμεντ – Ηγεσίας από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ
  20 Σεπ 2018

  Τα βιβλία της σειράς Μάνατζμεντ – Ηγεσία είναι βιβλία διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων και επιλέχθηκαν με αυστηρά κριτήρια, ώστε να συμβάλλουν στην ουσιαστική βελτίωση της στρατηγικής, διοικητικής και ηγετικής αποτελεσματικότητας στην πράξη, προσφέροντας τις πλέον σύγχρονες και χρήσιμες γνώσεις, μεθόδους, τεχνικές και καλές πρακτικές καθώς και αποτελεσματικά εργαλεία.

Βιβλία της σειράς Μάναντζμεντ- Ηγεσίας

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ είναι Καθηγητής Μάνατζμεντ και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει δέκα ευπώλητα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα: Μάνατζμεντ (Εκδόσεις Μπένου, 2016), Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Εκδόσεις Μπένου, 2016), Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας (Εκδόσεις Κριτική, 2006), Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ (Εκδόσεις Πατάκη, 2015). To μυθιστόρημα Όλα σού τα ’μαθα, μα ξέχασα μια λέξη (Εκδόσεις Πατάκη, 2008) τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ. Το βιβλίο του Leadership meta-competencies (Ashgate and Gower Publications, 2014) προτάθηκε για βιβλίο της χρονιάς (2015) από το Chartered Management Institute (UK). Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία, έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων οι: ΤΙΤΑΝ, Εurobank, Nestlé, Coca Cola, Unilever, Diageo, Vodafone, Cosmote, Barclays, Citibank, Bayer, Oracle, Rank Xerox, BAT, Schneider, SAP, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Εγνατία Τράπεζα, Μινέρβα, Carrefour, PepsiCo, Marks & Spencer, Boehringer Ing., ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, Alumil, ΑΒ Βασιλόπουλος, Apivita, Vivechrom, Bosch, Alico, Interamerican, Landis+Gyr, Famar, Roche, Praktiker, DDB, Wind, Χατζόπουλος, Όλυμπος, Ιασώ, Υγεία, Costa Navarino, Grecotel. Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.