Κυριάκος Αθανασιάδης: Για να κυλά η ζωή μας μπροστά και πάντα προς τα πάνω.

Share Button

Γράφει ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης.

Το γράψιμο είναι μια μοναχική υπόθεση. Το διάβασμα επίσης. Κι όμως, αυτές οι δύο δραστηριότητες ενώνουν αιώνες τώρα τον κόσμο. Το βιβλίο είναι το όχημα και το καύσιμο για να κυλά η ζωή μας μπροστά· μπροστά και πάντα προς τα πάνω. Έτσι θα συνεχίσουμε και τώρα. Τίποτα δε θα αλλάξει περισσότερο από όσο θα του επιτρέψουμε εμείς να αλλάξει. Με σύνεση, φρονιμάδα και απλή λογική, θα περάσει κι αυτό. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Δε θα έρθει ποτέ κανένα τέλος του κόσμου. Υπήρχαν μόνο πάντα, και πάντα θα υπάρχουν, μικρά διαλείμματα από την όμορφη ρουτίνα μας. Ας τα κάνουμε λοιπόν όσο πιο όμορφα μπορούμε. Αυτές τις ώρες της περισυλλογής, ας επενδύσουμε στην πιο όμορφη μοναχική υπόθεση που ξέρουμε όλοι μας. Αυτή που ομορφαίνει τη ζωή μας. Αυτή που την κυλά μπροστά. Αυτή που είναι το όχημα και το καύσιμο της καρδιάς μας. Ας επενδύσουμε στο βιβλίο.

Δες επίσης το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Κυριάκου Αθανασιάδη!

Η ιστορία της Ελλάδας, από τις αρχές του 20ού αιώνα και τον Μακεδονικό Αγώνα, μέχρι τον Εμφύλιο, μέσα από τη ζωή ενός «μπακαλόγατου» που σέρβιρε ιστορίες.

Share Button

The Author

Κυριάκος Αθανασιάδης

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Έχει εκδώσει περί τα τριάντα βιβλία. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά του ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ, καθώς και το βιβλίο του ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ: ΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΕ 50 ΚΑΝΟΝΕΣ. Από το 2017 ζει στην Πράγα. Είναι συνιδρυτής του πολιτιστικού-πολιτικού ιστότοπου και διαδικτυακού ραδιοφώνου Amagi.