Ιφιγένεια Τέκου: Σαν ένα σώμα θα περάσουμε την καταιγίδα βγαίνοντας ενωμένοι και πιο δυνατοί.

Share Button

Γράφει η συγγραφέας Ιφιγένεια Τέκου.

Κλεισμένη μες στο σπίτι τις τελευταίες αυτές μέρες προκειμένου να προστατευτώ αλλά και να προφυλάξω τις ευπαθείς ομάδες στις οποίες ανήκουν και αγαπημένοι μου άνθρωποι, ένιωσα να διακατέχομαι από πολλών λογιών αρνητικά συναισθήματα. Φόβος… απίστευτος φόβος, ανασφάλεια, θυμός για την ατυχία που μας βρήκε όλους, θλίψη για τους συνανθρώπους μας που καθημερινά χάνονται, απορίες ένα σωρό κι ένα αφόρητο αίσθημα εγκλωβισμού που περνά μόνο αν φάω δύο μεγάλες σοκολάτες με φουντούκι.

Και μετά θυμώνω με τον εαυτό μου, όχι ασφαλώς γιατί έτσι όπως τρώω σύντομα θα αλλάξω νούμερο ή γιατί η ρίζα στα μαλλιά μου έχει δείξει το αληθινό της χρώμα, αλλά γιατί αφέθηκα στη μαυρίλα και την άφησα να με καταπιεί. Μεγάλο λάθος! Αισιοδοξία χρειάζεται και πίστη. Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί. Ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο. Σαν ένα σώμα θα περάσουμε την καταιγίδα βγαίνοντας ενωμένοι και πιο δυνατοί.

Και πώς περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας έως τότε; Εγώ κάθε πρωί κάνω ποδήλατο μες στο σπίτι και μερικούς κοιλιακούς της ντροπής (έτσι τους αποκαλώ, γιατί δεν ξεπερνούν τους πενήντα), μιλάω στο τηλέφωνο με φίλους, βάζω δυνατά τη μουσική και χοροπηδάμε σαν τα κατσίκια με τον γιο μου, ζυμώνουμε ψωμί και μπισκότα, λερώνουμε όλη την κουζίνα με σάλτσα από μακαρόνια, παίζουμε κυνηγητό με τη γάτα μας τη Μερόπη (καθόλου δεν της αρέσει), παίζουμε Μονόπολη και όλο χάνω, βλέπουμε ταινίες και φυσικά διαβάζουμε βιβλία που ταξιδεύουν το μυαλό μας στα πιο απίθανα και μαγικά μέρη.

Μένουμε σπίτι γιατί πρέπει, όμως φροντίζουμε να τα περνάμε όσο καλύτερα γίνεται.

Δες επίσης το ιστορικό μυθιστόρημα της Ιφιγένειας Τέκου «Δεξί κίτρινο λουστρίνι»!

Ένα βιβλίο για την αληθινή φιλία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, το παράλογο της βίας και του πολέμου, τον θάνατο και τον έρωτα. Σημείο αναφοράς στην ξέγνοιαστη νιότη και την ελπίδα: ένα ζευγάρι κίτρινα λουστρίνια.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!