Η Βέρα Πρατικάκη μιλάει για το νέο της βιβλίο «Στα ίχνη του λαμπερού διαμαντιού»

Share Button

Πίσω από καθετί κρύβεται μια ιστορία. Αρκεί να την ανακαλύψεις γρήγορα, γιατί αλλιώς ξεγλιστράει και χάνεται. Όταν ταξιδεύεις, βλέπεις τόσο πολλά πράγματα, τόσο πολλές ιστορίες δηλαδή. Γυρνώντας από το ταξίδι μου στη Νότια Αφρική, εκτός από τα σουβενίρ και τις αμέτρητες φωτογραφίες που γέμιζαν τη βαλίτσα και τη μνήμη της φωτογραφικής μου μηχανής, έφερα πίσω και πολλές ιστορίες. Ιστορίες για τους ανθρώπους που γνώρισα εκεί, για τα ήθη και τα έθιμά τους, για τον πολιτισμό και τα αξιοθέατά τους και για άλλα πολλά. Όλες αυτές οι ιστορίες ήταν τόσο μαγικές και τόσο αληθινές που σχεδόν από μόνες τους εξελίχθηκαν σε αυτό το βιβλίο.

Στόχος μου είναι τώρα αυτό το βιβλίο να ταξιδέψει νοερά και τους μικρούς αναγνώστες σε μια χώρα γεμάτη από υπέροχα πράγματα και περιπέτειες και να τους εμπνεύσει να γνωρίσουν κόσμους και πολιτισμούς διαφορετικούς.

Προσοχή! Αυτό το βιβλίο δεν ενδείκνυται για παιδιά που βαριούνται τη ζωή τους. Αντίθετα, ενδείκνυται για ονειροπόλους, περιπετειο-αναζητητές, ταξιδιώτες πραγματικούς ή φανταστικούς και παιδιά με όνειρα, όρεξη και φαντασία.

Καλή ανάγνωση και καλό ταξίδι!

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό κοσμήματος ήταν το όνειρο ζωής του Φίλιππου, που τελικά γίνεται πραγματικότητα. Το πολύτιμο δαχτυλίδι με ζαφείρια και ρουμπίνια που δημιούργησε θέλει να το αποκτήσει ο πάμπλουτος πελάτης του, ο κύριος Βαλεντίνος, που του ζητάει να προσθέσει και ένα λαμπερό διαμάντι για να το προσφέρει στην αγαπημένη του. Μια βλάβη όμως στο σύστημα συναγερμού στο χρηματοκιβώτιο του Φίλιππου έχει αποτέλεσμα να κλαπεί το πανάκριβο δαχτυλίδι με το λαμπερό διαμάντι όσο εκείνος λείπει με τον ανιψιό του, τον Τζανλούκα, σε σαφάρι.

Την υπόθεση αναλαμβάνει να διαλευκάνει ο αστυνόμος Κορνέλιους Ρέτα, που μένει έκπληκτός όταν, ύστερα από πολλή έρευνα, ο Τζανλούκα ανακοινώνει: «Νομίζω πως ξέρω πού βρίσκεται το δαχτυλίδι».

Share Button

The Author

Βέρα Πρατικάκη

Η ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και της Οξφόρδης και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι και του Ανατολικού Λονδίνου. Είναι ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί δικό της γραφείο, όπου προσφέρει υπηρεσίες γνωσιακής συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας και κλινικής υπνοθεραπείας σε ενηλίκους, καθώς επίσης και υπηρεσίες παιγνιοθεραπείας σε παιδιά. Η μεγάλη της αγάπη είναι η συγγραφή βιβλίων για παιδιά. Το 2011 εξέδωσε το πρώτο της παιδικό παραμύθι, Caterpillar Pauline, προσφέροντας όλα τα έσοδα στη φιλανθρωπική οργάνωση της Αγγλίας BeatBullying. Το επόμενο βιβλίο της, ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΕΝΤΑΛΙΑΣ, το οποίο βασιζόταν στην έρευνα που έκανε κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της στην Οξφόρδη, ήταν υποψήφιο στα Βραβεία Public 2016 στην κατηγορία «Παιδική Λογοτεχνία». Το βιβλίο της ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ! κέρδισε το Βραβείο Βιβλίου Public 2019 στην κατηγορία «Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία».