Στο συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι το λογοτεχνικό βραβείο Άντερσεν

Share Button

Ο Ιάπωνας συγγραφέας Χαρούκι Μουρακάμι έλαβε την κορυφαία λογοτεχνική διάκριση της Δανίας, το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ακολουθώντας τα βήματα συγγραφέων όπως η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και ο Σαλμάν Ρούσντι.

Το βραβείο, που πήρε το όνομά του από τον παγκοσμίου φήμης συγγραφέα παραμυθιών, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 67.000 ευρώ.

Η επιτροπή τίμησε την «τολμηρή μείξη κλασικής αφήγησης, ποπ κουλτούρας, ιαπωνικής παράδοσης, ονειρικού ρεαλισμού και φιλοσοφικού στοχασμού» του Μουρακάμι.

Ο εξηνταεξάχρονος συγγραφέας, του οποίου τα βιβλία έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, έχει φανατικούς θαυμαστές που αγαπούν τις περίπλοκες ιστορίες του για την παράνοια και τη μοναξιά της σύγχρονης ζωής, τις οποίες διανθίζει με αναφορές στην ποπ κουλτούρα.

Έχει επανειλημμένα προταθεί για το Βραβείο Νομπέλ και έχει λάβει ήδη πολλά σημαντικά βραβεία, όπως το Φραντς Κάφκα το 2006.

Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στη γενέτειρα του Άντερσεν, το Όντενσε, τον Οκτώβριο του 2016.

Το βραβείο έχει απονεμηθεί στον Πάουλο Κοέλο το 2007, στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ το 2010, στην Ιζαμπέλ Αλιέντε το 2012 και στον Σαλμάν Ρούσντι το 2014.

Τα βιβλία του συγγραφέα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!