Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στις Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες!

Share Button

Καθώς διαβάζετε αυτό το κείμενο, ο πρώτος τόμος των Ιστοριών της Καληνύχτας για Επαναστάτριες βρίσκεται στο κομοδίνο στα δωμάτια ενός εκατομμυρίου ανθρώπων περίπου. Σε όλο τον κόσμο, μικροί και μεγάλοι μιλάνε για την αγαπημένη τους επαναστάτρια. Δάσκαλοι οργανώνουν τα μαθήματά τους γύρω από αυτά τα πρωτοπόρα κορίτσια. Πολιτικοί διαβάζουν αυτές τις ιστορίες σε πολιτικά συνέδρια, νέες γυναίκες ανοίγουν το βιβλίο για να ευθυμήσουν στο τέλος μιας κακής μέρας και μελλοντικοί μπαμπάδες το αγοράζουν για να καλωσορίσουν τις κόρες τους στον κόσμο.

«Αυτές είναι οι ιστορίες της καληνύχτας που θα πρέπει να διαβάζουμε στις κόρες μας».
Holle Actman Becker, περιοδικό Parents

Έχουμε επιλέξει για εσάς την ιστορία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ από το βιβλίο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ 2. Απολαύστε την!

ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Όταν ήταν έξι ετών, η Τζόαν έγραψε ένα διήγηµα για ένα κουνέλι και του έδωσε τον τίτλο «Κουνέλι». Όταν ήταν έντεκα, έγραψε ένα µυθιστόρηµα για επτά καταραµένα διαµάντια.

Προερχόταν από µια φτωχή οικογένεια και οι γονείς της ήλπιζαν ότι θα ακολουθούσε µια σταθερή καριέρα στα νοµικά ή στα οικονοµικά. Αλλά εκείνη αποφάσισε να σπουδάσει λογοτεχνία.

Μια µέρα συνειδητοποίησε ότι ήταν τελείως απένταρη. Ως µητέρα µόνη µ’ ένα παιδί, χωρίς δουλειά και χωρίς χρήµατα, βίωσε τον πόνο της αποτυχίας για την οποία την είχαν προειδοποιήσει οι γονείς της. Όλα τα υπάρχοντά της βρίσκονταν σε µια βαλίτσα, µεταξύ αυτών και τα τρία πρώτα κεφάλαια µιας ιστορίας για ένα αγόρι µε µαγικές δυνάµεις. Το αγόρι λεγόταν Χάρι Πότερ.

Ο ατζέντης της της είπε ότι δε θα έβγαζε χρήµατα από τη συγγραφή, αλλά, ευτυχώς, η Τζόαν αποφάσισε να συνεχίσει. Η σειρά Χάρι Πότερ κατέληξε να γίνει το πιο απίστευτο φαινόµενο στην ιστορία των εκδόσεων. Τα βιβλία της σειράς έχουν κατακτήσει τη φαντασία εκατοντάδων εκατοµµυρίων παιδιών –και µεγάλων– σε ολόκληρο τον κόσµο και επαναπροσδιόρισαν το νόηµα της παιδικής λογοτεχνίας.

Η Τζόαν πάντα έλεγε ότι η αποτυχία ήταν θεµελιώδους σηµασίας για την επιτυχία της. «Αν είχα πράγµατι πετύχει σε όλα τα άλλα», εξήγησε, «ίσως να µην είχα βρει ποτέ την αποφασιστικότητα να πετύχω στον έναν και µοναδικό χώρο στον οποίο πίστευα αληθινά ότι ανήκω».

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 1965
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

…Και από τότε που η Τζόαν ξεκίνησε την πορεία της ως συγγραφέας έχουν περάσει δύο δεκαετίες! Φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την έκδοση του βιβλίου Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος στην ελληνική γλώσσα! Ο Χάρι Πότερ λοιπόν γίνεται είκοσι ετών και οι εορτασμοί για την επέτειο είναι μεγάλοι! Ήρθε η στιγμή να ζήσετε από την αρχή την επική ιστορία του Χάρι Πότερ και να ταξιδέψετε ξανά στον μαγικό κόσμο του «Χόγκουαρτς»! Στις 25/10 όλα τα βιβλία της σειράς θα κυκλοφορήσουν σε ​επετειακές συλλεκτικές εκδόσεις με εντυπωσιακό εξώφυλλο και τον χάρτη του «Χόγκουαρτς» για να μη χαθείτε ποτέ στην αγαπημένη Σχολή για Μαγείες και Ξόρκια! Επίσης, το πρώτο βιβλίο της σειράς, Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, θα κυκλοφορήσει σε πολυτελή έκδοση, με εικονογράφηση του βραβευμένου Τζιμ Κέι, δίνοντας έτσι νέα πνοή στην αγαπηµένη σειρά εκατοµµυρίων αναγνωστών. Προλάβετε τις επετειακές εκδόσεις προτού εξαντληθούν και συμπληρώστε τη συλλογή σας!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ

Το βιβλίο Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες δίνει νέο περιεχόμενο στα παραμύθια, εμπνέοντας τα κορίτσια με τις ιστορίες 100 ηρωικών γυναικών, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Σερένα Ουίλιαμς.

Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι το βιβλίο που έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).

Η συνέχεια του ευπώλητου, σύμφωνα με τις λίστες των New York Times, βιβλίου που ενέπνευσε κορίτσια σε όλο τον κόσμο να κάνουν μεγαλύτερα όνειρα, να βάζουν υψηλότερους στόχους και να αγωνίζονται σκληρότερα. Το Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες 2 είναι μια εξ ολοκλήρου νέα συλλογή με εκατό ιστορίες της καληνύχτας που τιμούν εξαιρετικές γυναίκες, από τη Νεφερτίτη μέχρι την Μπιγιονσέ και από τη Ρόζαλιντ Φράνκλιν μέχρι την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Βασίλισσες και ακτιβίστριες, μπαλαρίνες και δικηγόροι, πειρατίνες και προγραμματίστριες, αστροναύτισσες και εφευρέτριες – μια καταπληκτική καταγραφή και μια υπενθύμιση πως είναι τελικά εφικτό να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι που θέτει ο καθένας.

ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ

Η Φραντσέσκα Καβάλο και η Έλενα Φαβίλι είναι συγγραφείς των οποίων το έργο έχει συμπεριληφθεί στη λίστα ευπωλήτων των New York Times και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες. Μεγάλωσαν στην Ιταλία και είναι οι ιδρύτριες της εταιρείας μίντια Timbuktu.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ

Η ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ είναι η συγγραφέας της πολυβραβευμένης σειράς περιπετειών με ήρωα τον Χάρι Πότερ, η οποία αποτελείται από εφτά βιβλία, που έχουν πουλήσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 80 γλώσσες και έχουν γυριστεί 8 κινηματογραφικές ταινίες με τεράστια επιτυχία. Έχει γράψει επίσης τρία συνοδευτικά βιβλία της σειράς, τα δικαιώματα των οποίων διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, τα ΤΟ ΚΟΥΙΝΤΙΤΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ και ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ (υπέρ των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων Comic Relief και Lumos), καθώς και το ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝΤΛ ΤΟΥ ΒΑΡΔΟΥ (υπέρ του φιλανθρωπικού ιδρύματος Lumos), όπως και το πρώτο κινηματογραφικό της σενάριο, εμπνευσμένο από το ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, το οποίο σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας σειράς πέντε ταινιών με την υπογραφή της συγγραφέως. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ συμμετείχε στη θεατρική παραγωγή Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί – Μέρη Ένα και Δύο, που έκανε πρεμιέρα στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου το καλοκαίρι του 2016. Το 2012, εγκαινιάστηκαν ο ιστότοπος και το ηλεκτρονικό κατάστημα Pottermore, δικής της ιδιοκτησίας, όπου οι φαν μπορούν να απολαύσουν ειδήσεις και άρθρα, καθώς και πρωτότυπα κείμενα της συγγραφέως. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και του Τάγματος των Εταίρων της Τιμής, το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής και το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!