Η συγγραφέας Leila Slimani κερδίζει το βραβείο Goncourt για το βιβλίο της Chanson douce

Share Button

Στη συγγραφέα Leïla Slimani (Λεϊλά Σλιμανί) απονεμήθηκε το σημαντικότερο γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο, το Goncourt, για το μυθιστόρημά της Chanson douce (Γλυκό τραγούδι). Με έξι ψήφους υπέρ γοήτευσε την επιτροπή με ένα κοινωνικό δράμα που θίγει το θέμα των σχέσεων κυριαρχίας στον σύγχρονο κόσμο. Αρχής γενομένης με έναν πρόλογο άξιο ενός θρίλερ, η συγγραφέας αφηγείται την ιστορία της Myriam και του Paul, ενός συνηθισμένου ζευγαριού, που ζει στο Παρίσι και προσλαμβάνει μια νταντά τόσο τέλεια ώστε καταλήγει να εξαρτάται από εκείνη. 

Το βιβλίο βασίζεται στην πραγματική ιστορία μιας μπέιμπι σίτερ δομινικανής καταγωγής, η οποία δικάστηκε για τον φόνο των δυο παιδιών που φρόντιζε το 2012 στη Νέα Υόρκη.

Με πωλήσεις άνω των 35.000 αντιτύπων, το βιβλίο βρέθηκε στη λίστα ευπωλήτων του Livres Hebdo, υπήρξε μία από τις υποψηφιότητες για το μυθιστόρημα της χρονιάς των Fnac, ένα από τα «Ταλέντα να ανακαλύψεις» του Cultura, υποψήφιο για το βραβείο Nancy και του Point, για το βραβείο Renaudot, καθώς και για το βραβείο του Flore.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ τον Μάιο του 2017, σε μετάφραση Τιτίκας Δημητρούλια.


Λίγα λόγια για τη Leïla Slimani  (Λεϊλά Σλιμανί)


Η συγγραφέας γεννήθηκε το 1981 στη Γαλλία, είναι αλγερινής και μαροκινής καταγωγής, και έχει σπουδάσει στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Dans le Jardin del’Ogre, το οποίο αναφέρεται στον γυναικείο εθισμό στο σεξ. Το Chanson douce είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!