Η ουσία του κακού

Share Button

Μια τριπλή ανθρωποκτονία που παρέμεινε άλυτο μυστήριο. Ένα σύννεφο ανείπωτης βίας που στοιχειώνει μια απομονωμένη κοινότητα στα βουνά των Άλπεων. Ένας ξένος που δεν έχει ξεχάσει.

Το 1985, ο Κουρτ Σάλτζμαν, ο Μάρκους Μπάουμγκαρτνερ και η αδερφή του Εύη σκοτώνονται στο Μπλέτερμπαχ, ένα γιγάντιο φαράγγι γεμάτο απολιθώματα που αποτυπώνουν τη φοβερή ιστορία του κόσμου. Κάποιος στην κυριολεξία τους κατακρεούργησε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο Τζερεμάια Σάλιντζερ, ένας Αμερικανός σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ που παντρεύτηκε μια Ιταλίδα από την περιοχή, μαθαίνει για το γεγονός αυτό και είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια. Oρισμένοι τον προειδοποιούν να μην ασχοληθεί. Ανάμεσά τους και ο πεθερός του, που ήταν στο παρελθόν επικεφαλής της ομάδας διάσωσης των Άλπεων, ένας από τους άντρες που βρήκαν τα τρία πτώματα, καθώς και η γυναίκα του Σάλιντζερ Ανελίζ, που ανησυχεί για τον ίδιο και την κόρη τους Κάρλα. Φαίνεται ότι οι φόνοι μεταφέρουν μαζί τους μια κατάρα. Κάτι τρομακτικό και ξεχασμένο ξύπνησε στο Μπλέτερμπαχ. Κάτι τόσο παλιό όσο και η ίδια η Γη.

Μια τριπλή ανθρωποκτονία που παρέμεινε άλυτο μυστήριο. Θα μπορούσε να συγκριθεί, χωρίς υπερβολή, με τον Στίβεν Κινγκ και τον Τζο Νέσμπο.

LA REPPUBLICA

Πώς αισθάνεστε για τη λογοτεχνική επιτυχία σας;

Είναι μια περίεργη αίσθηση, σαν να είσαι υπό την επήρεια ψυχοφαρμάκων και να περπατάς στα σύννεφα. Χτυπάει το τηλέφωνο και μου λένε ότι και άλλη μια χώρα αγόρασε τα δικαιώματα, ύστερα η τηλεόραση και ο κινηματογράφος που τα ζητάνε. Για κάποιον σαν εμένα που δουλεύει με τις λέξεις είναι δύσκολο να το παραδεχτεί, αλλά δεν ξέρω πώς να περιγράψω αυτό που ζω.

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;

Προσωπικά δεν πιστεύω στα μεταφυσικά και τα συμπαραμαρτούντα, αλλά μου συνέβη κάτι παράλογο. Μου παρουσιάστηκε ένα όραμα, ένας άντρας και ένα κοριτσάκι να κοιτάζουν ένα απολίθωμα, έναν αμμωνίτη σαν αυτούς που υπάρχουν στα μέρη μου. Και το κοριτσάκι είχε ένα βλέμμα που σε κεραυνοβολούσε. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Το βιβλίο ήταν μέσα μου, έπρεπε μόνο να βρω τη φωνή μου και, στο τέλος, τα κατάφερα.

Η γραφή σας έχει κάτι παλαιικό, όχι συνηθισμένο στο ιταλικό νουάρ. Συμφωνείτε;

Δεν ξέρω. Το να ζεις σε μια περιοχή μακριά από τα μητροπολιτικά κέντρα ίσως βοηθάει. Ενδεχομένως να παίζει ρόλο και το ότι ξέρω γερμανικά. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκω είναι η απλότητα και η ταχύτητα στην αφήγηση, ώστε να μη χάσω την προσοχή του αναγνώστη.

Απόσπασμα από συνέντευξη του συγγραφέα στο www.repubblica.it

ΛΟΥΚΑ ΝΤ’ ΑΝΤΡΕΑ

Ο ΛΟΥΚΑ ΝΤ’ ΑΝΤΡΕΑ γεννήθηκε το 1979 στο Μπολτσάνο, όπου και ζει. Είναι ο συγγραφέας της τηλεοπτικής σειράς Mountain Heroes, με θέμα τις πραγματικές διασώσεις στις Άλπεις. Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, το πρώτο του θρίλερ, πούλησε στην Ιταλία περισσότερα από 100.000 αντίτυπα μέσα σε μερικούς μήνες από την κυκλοφορία του και τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 31 χώρες.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!