Η ομπρέλα. Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

Share Button

Η συγγραφέας Ράνια Μπουμπουρή γράφει ένα σύντομο διήγημα.

«Βρέχει με το τουλούμι!» είπε η μαμά.

Εγώ δεν έχω ιδέα τι είναι το τουλούμι, πάντως γίναμε λούτσα. Είκοσι λεπτά περπάτημα είναι από το κολυμβητήριο μέχρι το σπίτι, και ένα έχω να σας πω: τζάμπα ο κόπος να μου στεγνώσουν τα μαλλιά. Σε λίγο στάζαμε και οι δύο. Ήταν κι ο αέρας, βλέπετε. Φυσούσε τόσο δυνατά, που μας χάλασε την ομπρέλα.

Φτάνοντας στο σπίτι, διασταυρωθήκαμε με μια κοπέλα που ήταν επίσης λούτσα, μα κρατούσε ανοιγμένο το μπουφάν της μπροστά, για να καλύπτει κάτι. Ένα μωρό σε μάρσιπο!

Αμέσως η μαμά τής έδωσε την ομπρέλα: «Τη χάλασε ο αέρας, αλλά κάνει τη δουλειά της».

«Ευχαριστώ πολύ!» αποκρίθηκε εκείνη χαμογελώντας.

 

Το επόμενο πρωί, έβρεχε ακόμη. Ο μπαμπάς με πήγε στο σχολείο με το αυτοκίνητο. Πήρα όμως μαζί και την ομπρέλα μου, επειδή πολύ μ’ αρέσει: ροζ με μοβ καρδούλες. Η ομορφότερη ομπρέλα του κόσμου!

 

Το μεσημέρι, έβρεχε ξανά. Η μαμά ήρθε να με πάρει με το αυτοκίνητο. Και τότε πέρασε δίπλα μου η Μαίρη. Οι γονείς της δουλεύουν τέτοια ώρα και γυρίζει σπίτι μόνη της. Αλλά δεν είχε ομπρέλα και θα γινόταν μούσκεμα.

«Μαίρη, ορίστε! Σ’ τη χαρίζω!» είπα, δίνοντάς της την ομπρέλα.

«Ευχαριστώ!» χαμογέλασε σαστισμένη εκείνη.

«Μα τι έκανες εκεί; Έδωσες την ομπρέλα σου;» με ρώτησε η μαμά όταν μπήκα στο αυτοκίνητο.

«Τη χάρισα».

«Μα σου άρεσε πάρα πολύ!»

«Εσύ χθες ένιωθες άσχημα που χάρισες μια χαλασμένη ομπρέλα. Εγώ χάρισα μια πολύ καλή, κι έτσι νιώθω πολύ καλά!»

Η μαμά το σκέφτηκε, αλλά δεν είπε τίποτα. Ίσως να το σκέφτεται ακόμη…

Δες κάποια βιβλία της συγγραφέως!

Ένα έξυπνο βιβλίο για τα όρια, τον σεβασμό και την αρμονική συνύπαρξη.

Ένα βιβλίο που συστήνει στα παιδιά τον θαυμαστό κόσμο του βιβλίου!

Share Button

The Author

Ράνια Μπουμπουρή

Η ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ είναι δημοσιογράφος, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία και είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People). Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν είκοσι βιβλία της, μεταξύ των οποίων τα ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ (Έπαινος Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΤΡΕΛΟ ΑΡΙΘΜΗΤΑΡΙ και ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΤΡΕΛΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ, τα οποία συνοδεύονται από CDs σε μελοποίηση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, με τη συμμετοχή πολύ γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών.