Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ: Οι απαντήσεις στα μεγαλύτερα ερωτήματα των Αγώνων Πείνας

Share Button

Είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στους Αγώνες Πείνας; Ξέρετε πώς τελείωσαν, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς ξεκίνησαν! Το συναρπαστικό prequel της σειράς Αγώνες Πείνας, Νο 1 παγκόσμιο best seller, με τίτλο Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ, είναι επιτέλους εδώ και μας μεταφέρει στον φανταστικό κόσμο της Πάνεμ, 64 χρόνια πριν από τα γεγονότα των Αγώνων Πείνας.

Οι δέκατοι Αγώνες Πείνας ξεκινούν, και στην Κάπιτολ ο δεκαοχτάχρονος Κοριολανός Σνόου ξεκινά την πορεία του προς τη δόξα ως μέντορας στους Αγώνες. Οι πιθανότητες είναι εναντίον του, καθώς του αναθέτουν το κορίτσι φόρο από την Περιοχή 12, την πιο ασήμαντη από όλες. Οι μοίρες τους τώρα διαπλέκονται. Μέσα στην αρένα, θα είναι ένας αγώνας μέχρι θανάτου. Έξω από την αρένα, ο Κοριολανός αρχίζει να τρέφει συναισθήματα για τον καταδικασμένο του φόρο… και πρέπει να ζυγίσει την ανάγκη του να ακολουθήσει τους κανόνες ενάντια στην επιθυμία του να επιβιώσει με κάθε τρόπο.

Το prequel όχι μόνο θα σας καθηλώσει, αλλά θα λύσει πολλά από τα ερωτήματα που ανέκυψαν στους Αγώνες Πείνας. Διαβάστε κάποια παρακάτω και ανακαλύψτε περισσότερα στο πολυαναμενόμενο βιβλίο της Σουζάν Κόλινς!

Ποιος ξεκίνησε τους Αγώνες Πείνας και γιατί;

Ο κοσμήτορας Χάιμποτομ είναι ο δημιουργός των Αγώνων Πείνας. Ωστόσο, η δρ Γκολ είναι η επικεφαλής Διοργανώτρια και ο εγκέφαλος πίσω από το τμήμα πειραματικών όπλων της Κάπιτολ (για παράδειγμα ήταν υπεύθυνη να κάνει τους Αγώνες όσο πιο φρικιαστικούς γινόταν προκειμένου να είναι διασκεδαστικοί). Οι Αγώνες Πείνας δημιουργήθηκαν προκειμένου να διατηρούν φρέσκες τις μνήμες του πολέμου στο μυαλό των πολιτών της Καπιτόλ. Υπήρχε φόβος ότι αν ξεχνούσαν θα οδηγούνταν σε εφησυχασμό και θα κατέληγαν πάλι αβοήθητοι και εύκολο να εξουδετερωθούν.

Γιατί ονομάζονται Αγώνες Πείνας;

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι αντάρτες είχαν υπό τον έλεγχό τους τις περιοχές παραγωγής τροφίμων ως τακτική προκειμένου, μέσω της πείνας, να εξαναγκάσουν την Καπιτόλ σε υποταγή. Κάποιοι από τους κατοίκους της Καπιτόλ ήταν τόσο πεινασμένοι, που κατέφυγαν στον κανιβαλισμό. Όταν η Καπιτόλ πήρε ξανά τα ηνία, σχεδίασαν τους Αγώνες Πείνας, ώστε να δείξουν την αγωνία και την πείνα που όλοι βίωναν στην Πάνεμ.

Ποιος πραγματικά ήταν ο Κοριολανός Σνόου πριν γίνει ο Πρόεδρος της Πάνεμ;

Οι Σνόου ήταν μια πλούσια οικογένεια της Καπιτόλ, που απέκτησε την περιουσία της μέσω επενδύσεων σε πυρομαχικά στην Περιοχή 13, η οποία κατά τη διάρκεια του πολέμου καταστράφηκε. Μετά τον βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων, το κέντρο της στρατιωτικής βιομηχανίας μετατοπίστηκε στην Περιοχή 12, με συνέπεια η θέση και η περιουσία των Σνόου να αφανιστούν.

Ήταν πραγματικά κακός ο Σνόου;

Το αν ο Σνόου ήταν πραγματικά κακός ή όχι είναι μια ερώτηση που θα απαντήσει ο ίδιος ο αναγνώστης. Καθώς περιγράφεται η ιστορία του Σνόου καθίσταται σαφές ότι ο Σνόου αγωνίζεται για να αντιμετωπίσει τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε σε νεαρή ηλικία. Από την απώλεια των γονιών του μέχρι την πολιορκία της Καπιτόλ και την υποβάθμιση της θέσης της οικογένειάς του, ο Σνόου κατάπιε τόσο θυμό, αλλά και φόβο τον οποίο έκρυβε διαρκώς. Οι αναγνώστες θα μάθουν επίσης πως ο Σνόου ερωτεύτηκε το κορίτσι από την Περιοχή 12 και αυτή η ιστορία τον επηρέασε βαθιά. Μπορεί επίσης να τεθεί υπό αμφισβήτηση το αν ο Σνόου εξαναγκάστηκε απλώς από τη δρα Γκολ να έχει αυτή τη νοοτροπία περί ελέγχου. Όλα αυτά τα θέματα αποτελούν τροφή για σκέψη για τους αναγνώστες.

ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕΙ.
Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ.
ΟΜΩΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ.

Είναι το πρωινό του θερισμού, κατά το οποίο γίνεται η επιλογή των φόρων και ουσιαστικά ξεκινούν οι δέκατοι Αγώνες Πείνας. Στην Κάπιτολ, ο δεκαοχτάχρονος Κοριολανός Σνόου προετοιμάζεται για τη μία και μοναδική του ευκαιρία να εξασφαλίσει δόξα ως μέντορας στους Αγώνες. Ο άλλοτε πανίσχυρος οίκος των Σνόου έχει ξεπέσει και η μοίρα του κρέμεται από τη μικρή πιθανότητα να καταφέρει ο Κοριολανός να αποδειχτεί πιο γοητευτικός, πιο έξυπνος και πιο πανούργος από τους συμμαθητές του ώστε να νικήσει ο δικός του φόρος. Οι πιθανότητες είναι εναντίον του, καθώς του αναθέτουν το κορίτσι φόρο από την Περιοχή 12, την πιο ασήμαντη από όλες. Οι μοίρες τους τώρα διαπλέκονται – κάθε επιλογή που θα κάνει ο Κοριολανός θα μπορούσε να οδηγήσει στη νίκη ή την αποτυχία, στον θρίαμβο ή στην καταστροφή. Μέσα στην αρένα, θα είναι ένας αγώνας μέχρι θανάτου. Έξω από την αρένα, ο Κοριολανός αρχίζει να τρέφει συναισθήματα για τον καταδικασμένο του φόρο… και πρέπει να ζυγίσει την ανάγκη του να ακολουθήσει τους κανόνες ενάντια στην επιθυμία του να επιβιώσει με κάθε τρόπο.

ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ: Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!