Η Λίσμπετ Σαλάντερ επιστρέφει με το 5ο βιβλίο της σειράς Millennium!

Share Button

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 πρόκειται να εκδοθεί σε παραπάνω από 20 χώρες το πέμπτο βιβλίο της σειράς Millennium, με την υπογραφή και πάλι του Ντέιβιντ Λάγκερκραντζ.

9786180112450

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ, το τέταρτο μυθιστόρημα της σειράς που ήταν και συνέχεια της θρυλικής αστυνομικής τριλογίας του Στιγκ Λάρσον, έχει εκδοθεί σε παραπάνω από 40 χώρες και έχει πουλήσει έως σήμερα 5 εκατομμύρια αντίτυπα.

«Διάβασα μόλις το προσχέδιο. Είμαι πολύ χαρούμενη που δουλεύω ξανά με τον Ντέιβιντ Λάγκερκραντζ πάνω σε μια νέα ιστορία από τον κόσμο του Millennium. Και υπόσχομαι να είναι εξίσου συναρπαστικό! Με εντυπωσιάζει η ικανότητά του να βρίσκει αναπάντεχα μοτίβα και να πλάθει απρόβλεπτη πλοκή. Όπως συνέβη και το 2015 με ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ, έτσι και το νέο μυθιστόρημα θα εκδοθεί ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο».

(Παρ’ όλα αυτά, η επιβεβαίωση της επίσημης ημερομηνίας κυκλοφορίας της ελληνικής έκδοσης εκκρεμεί προς το παρόν.)

Έβα Γεντίν, εκδοτικός οίκος Norstedts

 


Ο Ντέιβιντ Λάγκερκραντζ μιλάει για την μεγάλη επιτυχία του βιβλίου ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ και το πέμπτο βιβλίο της σειράς Millennium.


Πώς σας επηρέασε η ανταπόκριση που είχε ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ;

«Δε φανταζόμουν τον αντίκτυπο που θα είχε η ανακοίνωση μιας τέταρτης συνέχειας της σειράς Millennium. Νόμιζα πως οι άνθρωποι θα αδιαφορούσαν και θα συνέχιζαν τη ζωή τους. Αντ’ αυτού, τα μέσα στη Σουηδία αλλά και διεθνώς σχεδόν τρελάθηκαν, και από κει κι έπειτα το πράγμα ξέφυγε. Φυσικά και ήλπιζα το μυθιστόρημα να γίνει επιτυχία. Είμαι κι εγώ, εξάλλου, αθεράπευτα ονειροπόλος. Όταν προσπαθώ πολύ, ονειρεύομαι θριάμβους, αλλά τις περισσότερες φορές απογοητεύομαι. Αυτήν τη φορά, όμως, εξεπλάγην από την υποδοχή».

Πώς βρήκατε το κίνητρο να γράψετε άλλο ένα βιβλίο για τη σειρά;

«Ο Στιγκ Λάρσον δημιούργησε έναν απίστευτο κόσμο που με εμπνέει συνεχώς. Σε διακοπές με την οικογένειά μου, μου καρφώθηκε μια ιδέα στο μυαλό και μου προκάλεσε τον ίδιο συγγραφικό οίστρο με εκείνον που είχα όταν έγραφα ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ. Δεν ωφελεί πολύ τον ύπνο και τις νευρώσεις μου, αλλά σίγουρα ωφελεί το γράψιμο».

Δωρίζετε μέρος των εσόδων σας στο Κίνημα Ανάγνωσης Läsrörelsen. Γιατί ειδικά εκεί;

«Το έργο που επιτελούν ώστε να ωθήσουν τους νέους στο διάβασα είναι αξιοθαύμαστο. Σήμερα, με την άνοδο της ακροδεξιάς και του εξτρεμισμού, το διάβασμα και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ενός δημοκρατικού μέλλοντος».

 


ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ επιστρέφει στον κινηματογράφο


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Sony Pictures ετοιμάζει την κινηματογραφική επαναφορά της σειράς Millennium. Το σενάριο της νέας ταινίας θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στο πέμπτο βιβλίο της σειράς Millennium, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ, του Ντέιβιντ Λάγκερκραντζ, ο οποίος ανέλαβε τη σειρά μετά τον θάνατο του Στιγκ Λάρσον. Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας θα αναλάβει ο Φέντε Αλβάρεζ, σκηνοθέτης της ταινίας Μην ανασαίνεις και Το πρόσωπο του κακού. Στον ρόλο της Λίσμπετ Σαλάντερ, όπως όλα δείχνουν, επιστρέφει η Ρούνι Μάρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για πιθανή επιστροφή του Ντάνιελ Κρεγκ.

Το 2011 η Sony Pictures αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα της τριλογίας, μεταφέροντας το πρώτο βιβλίο στη μεγάλη οθόνη. Τη σκηνοθεσία της αμερικανικής έκδοσης ανέλαβε ο βραβευμένος Ντέιβιντ Φίντσερ (Fight Club, Zodiac, House of Cards), ενώ για την ενσάρκωση της Λίσμπετ Σαλάντερ και του Μίκαελ Μπλούμκβιστ επιλέχθηκαν η Ρούνι Μάρα και ο Ντάνιελ Κρεγκ αντίστοιχα. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 12.12.2011. Πάρα τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία ($232,617,430) και την ύπαρξη του σεναρίου για Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά, η Sony Pictures πάγωσε τα σχέδια παραγωγής της δεύτερης ταινίας.

9789604535200 9789604536382 9789604536870
book-button book-button book-button
Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!