H Ιζαμπέλ Αλιέντε μας μιλάει για το νέο της βιβλίο και τη μητέρα της

Share Button

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε επιστρέφει με ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗ, αφήνοντας για λίγο πίσω της την υπέροχη ατμόσφαιρα του «μαγικού ρεαλισμού» που ξεχωρίζει στα βιβλία της, για να μας παρασύρει με ένα ασθματικό θρίλερ στα δαιδαλώδη μονοπάτια του διαδικτύου και την πιο σκοτεινή φύση του ανθρώπου.

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε μεταπηδά από τον μαγικό ρεαλισμό σ’ ένα ασθματικό θρίλερ που αποδεικνύεται σκέτη… μαγεία

People Magazine

Έχετε πει ότι ανέκαθεν ήσαστε αποφασισμένη να δουλέψετε. Γιατί;

Γιατί ήθελα να μπορώ να συντηρώ τον εαυτό μου. Ένα στοιχείο που διαμόρφωσε την προσωπικότητά μου ήταν να βλέπω τη μητέρα μας σαν θύμα. Ήταν μια όμορφη γυναίκα που παντρεύτηκε τον λάθος άντρα, έκανε τρία μωρά σε τέσσερα χρόνια, εγκαταλείφθηκε από αυτόν τον άντρα και κατέληξε να ζει στο σπίτι του παππού μου. Δεν είχε κάποια μόρφωση ούτε είχε μάθει κάποια τέχνη. Εξαρτιόταν ολοκληρωτικά από τον πατέρα της. Λατρεύω τη μητέρα μου και πάντα ήμαστε πολύ δεμένες, αλλά δεν ήθελα να γίνω σαν αυτή. Επίσης, δε μου αρέσει να μένω σπίτι. Και τα δύο παιδιά μου τα λάτρευα, αλλά δέχτηκα τη βοήθεια της πεθεράς μου για να τα μεγαλώσω, γιατί είχα ανάγκη να βλέπω κόσμο.

Κάποτε προσπαθήσατε να γράψετε βιβλίο με τον πρώην σύζυγό σας, που είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Πώς τα πήγατε;

Ήταν ιδέα της ατζέντισσάς μου, αλλά ήταν αδύνατο. Εκείνος γράφει στα αγγλικά, εγώ στα ισπανικά· η συγκέντρωσή του διαρκεί το πολύ έντεκα λεπτά, εγώ γράφω επί έντεκα ώρες· εγώ κάνω έρευνα, εκείνος όχι. Έτσι λοιπόν εγώ έγραψα τελικά ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗ και εκείνος το πέμπτο του αστυνομικό μυθιστόρημα.

Απόσπασμα από συνέντευξη της συγγραφέως στο hbr.org

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗ

Οι γυναίκες της οικογένειας Τζάκσον, η Ιντιάνα και η Αμάντα, είχαν πάντα η μία την άλλη. Παρότι ο δεσμός τους είναι πολύ δυνατός, διαφέρουν μεταξύ τους όπως η μέρα με τη νύχτα. Η Ιντιάνα είναι ελεύθερο πνεύμα, μια όμορφη μποέμ γυναίκα που ασχολείται με τις ολιστικές θεραπείες. Χωρισμένη εδώ και χρόνια από τον πατέρα της Αμάντα, αρνείται να δεσμευτεί με κάποιον από τους άντρες που την πολιορκούν – τον Άλαν, γόνο μιας από τις επιφανέστερες και πλέον εύπορες οικογένειες του Σαν Φρανσίσκο, και τον Ράιαν, τον αινιγματικό και πληγωμένο πρώην πεζοναύτη.

Και ενώ η μητέρα της πάντα ψάχνει το καλό στους ανθρώπους, η Αμάντα γοητεύεται από τη σκοτεινή φύση του ανθρώπου, ακριβώς όπως κι ο πατέρας της, αρχηγός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο. Πανέξυπνη κι εσωστρεφής, η τελειόφοιτη μαθήτρια και μελλοντική φοιτήτρια του ΜΙΤ είναι γεννημένη ντετέκτιβ, εθισμένη στα αστυνομικά μυθιστορήματα και στο διαδικτυακό παιχνίδι μυστηρίου «Ripper», που παίζει με τον πολυαγαπημένο της παππού και τους φίλους της από όλο τον κόσμο.

Με αφορμή μια σειρά παράξενων δολοφονιών που σημειώνονται σε όλη την πόλη, η Αμάντα ξεκινά τη δική της έρευνα και ανακαλύπτει πριν από την αστυνομία ότι οι θάνατοι πιθανώς συνδέονται μεταξύ τους. Η υπόθεση, όμως, γίνεται ακόμα πιο προσωπική όταν, ξαφνικά, η Ιντιάνα εξαφανίζεται. Μπορεί το γεγονός αυτό να συνδέεται με τον κατά συρροή δολοφόνο; Με τη ζωή της μητέρας της σε κίνδυνο, η νεαρή ντετέκτιβ θα κληθεί να λύσει το πιο περίπλοκο μυστήριο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ προτού να είναι αργά.

book-button
Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!