Η Έλση Τσουκαράκη γράφει για το νέο της μυθιστόρημα Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ

Share Button

Πολλές φορές τον λυτρωτικό ρόλο του ταραγμένου εσωτερικού μας κόσμου αναλαμβάνουν στην καθημερινότητά μας, σαν δάσκαλοι και καθοδηγητές, ορισμένοι άνθρωποι, ξεχωριστοί.

Σπάνιοι συνοδοιπόροι! Μικροί σοφιστές που δεν εγκλωβίζονται σε επιφανειακά καλούπια ούτε πληρούν τυπικά «αξιοκρατικά» προσόντα ώστε να γίνονται αμέσως αποδεκτοί από τα στερεότυπα μιας υποκριτικής κοινωνικής μάζας…

Ένας συγγραφέας έχει την εξουσία, αν δε συναντάει τέτοια άτομα στην πορεία του, να τα δημιουργεί και να τα πλάθει στη φαντασία του…

Όπως τον Μάνθο μου!

Έναν αθόρυβο δάσκαλο και επαναστάτη της καθημερινής ζωής.

Δημιουργώντας τη μορφή του και χτίζοντας τον χαρακτήρα του, κέρδισα μέσα μου ηρεμία, γαλήνη και αισιοδοξία, ώστε να αντιμετωπίζω τα προβλήματά μου με περισσότερο στοχασμό και στωικότητα.

Η χαρισματική προσωπικότητα του Μάνθου με βοήθησε να κατανοήσω και να αποδεχτώ την ουσία στον πυρήνα της ανθρώπινης ψυχής. Μου δίδαξε τον λυτρωμό της απλόχερης Αγάπης!

Αυτός ο άνθρωπος δεν κατέκτησε πτυχία και τίτλους, παρά ανέδειξε μια έντονη και ισχυρή φιλοσοφική άποψη για ό,τι του ξημέρωνε η πορεία του.

Με παρέσυρε, σαν το ήρεμο ποταμάκι με τα κρυστάλλινα, καθάρια νερά, η ανυπόκριτη και ειλικρινής αντίδρασή του στον ίδιο του τον εαυτό και στους φόβους του και με συνεπήρε η έμπρακτη φιλοσοφία του για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να ζει.

Ένας ορκισμένος εργένης, χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, μπορεί να μεταμορφωθεί ριζικά μέσα σε λίγες στιγμές.

Μια τόσο μεγάλη και απρόσμενη ανατροπή συνέβη αναπάντεχα στην πορεία του Μάνθου!

9786180117011

Απέκτησε ξαφνικά παιδιά, οικογένεια, σύντροφο, καλούπια και κώδικες στην καθημερινότητά του και υποχρεώθηκε να αλλάξει ρότα και προτεραιότητες στην πολυτάραχη διαδρομή του.

Επιπλέον επέστρεψαν έρωτες φαντάσματα από το παρελθόν, για να πατσίσουν και να αναμετρηθούν μαζί του!

Και από τότε μια αόρατη δύναμη παράγγελνε καθημερινά εκπλήξεις και ανατροπές στο μονοπάτι του…

Φάρος του, όμως, έγινε η αγάπη!

Ο Μάνθος συνέχισε να πορεύεται και να αντιμετωπίζει τα τερτίπια και τα σκέρτσα της ζωής, δημιουργώντας μια ευλογημένη Αυλή των Ονείρων.

Συνέχισε να χτίζει τη δική του πραγματικότητα με πίστη, τρυφεράδα και αφοσίωση σε όλους τους ρόλους και στις προκλήσεις της αγάπης!

Ως γιος, ως φίλος, ως εραστής και σύντροφος, μα πάνω απ’ όλα ως στοργικός και αφοσιωμένος πατέρας.

Μια τόσο ονειρική και απάνεμη, σαν λιμάνι, «αυλή» αναζητούμε όλοι μέσα μας, και ο Μάνθος μάς δώρισε ένα λιθαράκι από τη ψυχή του… Με ποιον τρόπο μπορούμε να αρχίσουμε να τη χτίζουμε και να την πλάθουμε; Πρωταρχικά στην καρδιά μας!

Share Button

The Author

Έλση Τσουκαράκη

Η ΕΛΣΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ γεννήθηκε στο Κάιρο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από παιδί είχε τον τρόπο της να επικοινωνεί με τις λέξεις. Σπούδασε γερμανική και γαλλική φιλολογία. Δίδαξε σε σχολεία, ασχολήθηκε με μεταφράσεις, έγραψε διηγήματα και σενάρια, και τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως καθηγήτρια γερμανικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αν και θεωρεί μεγάλη τύχη τη συναναστροφή με παιδιά και εφήβους, θα της άρεσε να δηλώνει «επάγγελμα: ονειροπόλα». Έχει δύο κόρες. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν συνολικά εννιά μυθιστορήματά της.