Fun Facts #2: Παιδική Λογοτεχνία

Share Button

TΟ ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ


9786180113907

book-button

Tο Άγαλμα του Ολυμπίου Διός ήταν ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή μνημεία που κατασκευάστηκαν στην αρχαιότητα. Ήταν μια κολοσσιαία καθήμενη μορφή του θεού Δία που φιλοτεχνήθηκε γύρω στο 430 π.Χ. από τον διάσημο Αθηναίο γλύπτη Φειδία. Το ύψος του έφτανε τα 12 μέτρα και για την κατασκευή του χρειάστηκαν οχτώ χρόνια. Το σώμα και ο μανδύας του Δία ήταν ξύλινα, επενδυμένα με στρώματα χρυσού και πλάκες ελεφαντοστού. Τα μάτια του ήταν φτιαγμένα από πολύτιμους λίθους, ενώ το δάφνινο στεφάνι του ήταν από πράσινο σμάλτο. Το κολοσσιαίο άγαλμα τοποθετήθηκε ως λατρευτικό μνημείο στον Ναό του Διός στην Ολυμπία και συμπεριλαμβανόταν στα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, μέχρι την τελική απώλεια και καταστροφή του κατά τον 5ο μ.Χ. αιώνα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΤΟ 4o ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΤΟΥ ΠΙΤΕΡ ΛΕΡΑΝΤΖΙΣ!

 

 

 


MΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ, ΠΕΡΟΥ


matsou-pitsou

9786180113808

H αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου βρίσκεται στο νότιο Περού και είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκας. Χτίστηκε το 1460 και χρησίμευε ως αστρονομικό παρατηρητήριο με αρχείο χρονολόγησης, λατρευτικό κέντρο και ως θερινά ανάκτορα των βασιλέων, ενώ στην τοπική γλώσσα κέτσουα σημαίνει «αρχαίο βουνό». Το Μάτσου Πίτσου είναι χτισμένο σε υψόμετρο 2.700 μέτρων σε μια πολύ στενή κύρτωση του ορεινού όγκου της Σιέρρα Βιλκαμπάμπα και απέχει 80 χιλιόμετρα από την πόλη Κούσκο. Ανακαλύφθηκε το 1911 από τον Αμερικανό ιστορικό και αρχαιολόγο Χίραμ Μπίνγκαμ και σήμερα είναι ένα πολύ καλά διατηρημένο αρχαιολογικό μνημείο, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ,
ΤΗΝ 1η ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ!

 

 

 


ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ


mac-arsenal-football-club-logo

Η Άρσεναλ ιδρύθηκε το 1886 στο Γούλγουιτς του Λονδίνου από εργάτες του τοπικού Βασιλικού Οπλοποιείου (Royal Arsenal) και είναι ένας από τους πιο ιστορικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Αγγλία. Χρώματά της είναι το κόκκινο και το άσπρο κι έχει έμβλημα το κανόνι, από το οποίο προήλθε και το ψευδώνυμο «Οι Κανονιέρηδες» (The Gunners). Η έδρα της είναι στην περιοχή Χολογουέι στο Βόρειο Λονδίνο, αλλά από το 2006 αγωνίζεται στο Emirates Stadium, χωρητικότητας 60.000 θεατών. Έχει κερδίσει 13 πρωταθλήματα και 12 κύπελλα Αγγλίας, ενώ εκτός από την ανδρική ομάδα, διαθέτει και πολύ επιτυχημένη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα με υψηλές διακρίσεις, την Άρσεναλ Λέιντις.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ
ΚΑΙ ΜΠΕΣ 
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΘΕΑΣ»!

9786180116137 9786180116151
book-button book-button
Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!