Fun Facts: Παιδική Λογοτεχνία

Share Button

Το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού

 

Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ήταν ο τάφος του Μαύσωλου, Πέρση δυνάστη της Καρίας. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η περίλυπη χήρα του, βασίλισσα Αρτεμισία, έχτισε αυτό το μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο ως ένδειξη της αφοσίωσής της. Η λέξη «μαυσωλείο» χρησιμοποιείται από τότε για να δηλώσει μεγαλοπρεπές ταφικό οικοδόμημα. Υπολογίζεται ότι το ύψος του Μαυσωλείου ήταν 45 μέτρα και ήταν λευκού χρώματος. Οι Έλληνες αρχιτέκτονες, Σάτυρος και Πύθεος, το σχεδίασαν και άλλοι τέσσερις Έλληνες γλύπτες το φιλοτέχνησαν.

Διάβασε περισσότερα στο τρίτο μέρος της ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗΣ σειράς ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ του Πίτερ Λεράντζις!

 

 

Η ληστεία στο Graff Diamonds

 

graff-on-sloane-street-knightsbridge-london

 

H μεγαλύτερη ληστεία πολύτιμων λίθων στην ιστορία της Βρετανίας συνέβη τον Αύγουστο του 2009. Δύο άντρες, προσποιούμενοι τους πελάτες, ξάφρισαν κοσμήματα και διαμάντια αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων, υπό την απειλή όπλων. Το περίεργο ήταν ότι δε φορούσαν μάσκες παρά το εμφανές κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι είχαν προσλάβει επαγγελματία make-up artist για να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους! Ένα ξεχασμένο κινητό οδήγησε αργότερα στη σύλληψή τους, τα κλοπιμαία ωστόσο δε βρέθηκαν ποτέ.

Διάβασε για μια «ιδιαίτερη» κλέφτρα κοσμημάτων, που σχεδίαζε όλη της τη ζωή να κλέψει τα Κοσμήματα του Στέμματος, στο ΒΙΒΛΙΟ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΚΛΕΦΤΡΑ!

 

 

Ο γίγαντας του Κάρντιφ

 

cardiff-giant-4

 

Μια από τις μεγαλύτερες φάρσες της Ιστορίας έγινε στις ΗΠΑ το 1868. Σε μια συγκέντρωση Μεθοδιστών ο καπνοπώλης Τζορτζ Χαλ διαφώνησε μαζί τους για ένα εδάφιο της Γένεσης, όπου αναφέρεται πως κάποτε ζούσαν γίγαντες στη Γη. Ανίκανος να τους πείσει για το αντίθετο, έθαψε στο αγρόκτημα του ξαδέρφου του στο Κάρντιφ της Νέας Υόρκης ένα κομμάτι γύψο που είχε τη μορφή γίγαντα. Έναν χρόνο αργότερα προσέλαβε δυο άντρες για να ανοίξουν ένα πηγάδι, οι οποίοι –όλως τυχαίως– έπεσαν πάνω στον «απολιθωμένο» γίγαντα! Ο κόσμος πίστεψε πως ήταν πραγματικό απολίθωμα και ενθουσιάστηκε, αγνοώντας τους αρχαιολόγους που αποκάλυψαν την απάτη. Έτσι, ο Χαλ έστησε μια σκηνή και χρέωνε όσους ήθελαν να δουν τον γίγαντα, ενώ αργότερα πούλησε το έκθεμά του για μια ολόκληρη περιουσία! Η στιγμή της αλήθειας ήρθε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος, αποδεχόμενος ότι επρόκειτο για μια καλοστημένη φάρσα. Πολλοί εξοργίστηκαν με τον Χαλ, που αθωώθηκε στο δικαστήριο, ωστόσο ακόμα περισσότεροι συνέχισαν να πιστεύουν πως ο γίγαντας υπήρξε στην πραγματικότητα, πληρώνοντας για να τον δουν. Ο γίγαντας του Κάρντιφ εκτίθεται στο Μουσείο του Αγρότη, στο Κουπερστάουν της Νέας Υόρκης.

Διάβασε για περισσότερες απίθανες φάρσες στη νέα χιουμοριστική σειρά ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΙΔΥΜΟ και γίνε μέλος στο Παγκόσμιο Τάγμα Αταξίας!

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!