Επιλεγμένοι τίτλοι Μάνατζμεντ – Ηγεσίας από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Share Button

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι χωρίς συνεχή μάθηση, προσαρμογή και βελτιωτική αλλαγή σε ατομικό και οργανωσιακό επίπεδο, δεν μπορεί να υπάρξει επαγγελματική και επιχειρηματική επιτυχία, αφού ο ρυθμός των αλλαγών ολοένα εντείνεται.

Τα στελέχη όλων των ιεραρχικών επιπέδων οφείλουν να επιμορφώνονται και να εκπαιδεύονται συστηματικά, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν την επιτυχία των επιχειρήσεων και των οργανισμών, όπου εργάζονται, και ταυτόχρονα τη δική τους επιτυχημένη καριέρα.

Έχοντας το παραπάνω ως γνώμονα, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σε συνεργασία με τον Καθηγητή Μάνατζμεντ και Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δημήτρη Μπουραντά δημιούργησαν τη σειρά βιβλίων Μάνατζμεντ – Ηγεσία, η οποία έχει στόχο τη βελτίωση των ηγετικών, διοικητικών και επιχειρηματικών ικανοτήτων των εργαζομένων, ώστε να αναπτύξουν την καριέρα τους επιτυγχάνοντας παράλληλα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα βιβλία της σειράς Μάνατζμεντ – Ηγεσία είναι βιβλία διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων και επιλέχθηκαν με αυστηρά κριτήρια, ώστε να συμβάλλουν στην ουσιαστική βελτίωση της στρατηγικής, διοικητικής και ηγετικής αποτελεσματικότητας στην πράξη, προσφέροντας τις πλέον σύγχρονες και χρήσιμες γνώσεις, μεθόδους, τεχνικές και καλές πρακτικές καθώς και αποτελεσματικά εργαλεία. Αυτή η επιδίωξη αποτελεί τον κοινό παρονομαστή όλων των βιβλίων, όπως και των πρώτων έξι της σειράς που κυκλοφορούν και περιγράφονται παρακάτω.

Το βιβλίο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ του διακεκριμένου καθηγητή στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλη Παπαδάκη αποτελεί απαραίτητο εργαλείο αλλά και πρακτικό οδηγό για όλα τα στελέχη και τους επιχειρηματίες που έχουν την ευθύνη να διαμορφώνουν και να υλοποιούν τις στρατηγικές ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.

Ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς με το βιβλίο του ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ εστιάζει στην ανάπτυξη των χαρακτηριστικών, των ικανοτήτων, των μεθόδων, των τεχνικών και των εργαλείων, τα οποία κάθε προϊστάμενος, ανεξαρτήτως ιεραρχικού επιπέδου, πρέπει να διαθέτει για να ασκεί αποτελεσματική διοίκηση και ηγεσία στην πράξη.

Το βιβλίο της διακεκριμένης Ομότιμης Καθηγήτριας Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Νάνσυς Παπαλεξανδρή συνθέτει τις γνώσεις και τις πρακτικές που είναι απαραίτητες για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ προς όφελος των επιχειρήσεων και των οργανισμών αλλά και των γυναικών που επιδιώκουν επιτυχημένη καριέρα στελέχους.

Ο Patrick Lencioni, ένας από τους εμπειρότερους συμβούλους επιχειρήσεων, προσφέρει μέσω μιας συναρπαστικής μυθιστορηματικής αφήγησης τις πλέον καίριες πρακτικές για την ανάπτυξη επιτυχημένων ομάδων, προκειμένου το συνολικό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο απ’ ό,τι το άθροισμα των μονάδων τους. Το βιβλίο του ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ αποτελεί το πιο ευπώλητο στο είδος του, στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, που έχουν διαβάσει εκατομμύρια στελέχη.

Το βιβλίο ΓΙΝΕ ΙΔΙΟΦΥΪΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάπτυξη των διαπραγματευτικών ικανοτήτων, όχι μόνο των στελεχών (π.χ. προϊσταμένων, πωλητών, προμηθευτών) αλλά όλων μας, αφού συχνά στην επαγγελματική και προσωπική ζωή, τυπικά ή άτυπα, διαπραγματευόμαστε. Γραμμένο από δύο κορυφαίους καθηγητές στην εκπαίδευση στελεχών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τους Deepak Malhotra και Max H. Bazerman, το βιβλίο αυτό έρχεται να σας διδάξει όσα χρειάζεστε, προκειμένου να επιτυγχάνετε εξαιρετικά αποτελέσματα σε οποιαδήποτε διαπράγματευση.

Τέλος, το βιβλίο ΤΑ 10 ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ του Alan Hester προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και μεθόδους με πρακτικό και απλό τρόπο, για τη βελτίωση 10 κρίσιμων ικανοτήτων των στελεχών, που προσδιορίζουν την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία του στελέχους στην καθημερινότητα.

Επιλέξτε και εσείς το βιβλίο που σας ταιριάζει!

Share Button

The Author

Δημήτρης Μπουραντάς

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ είναι Πρύτανης του New York College ενώ για πολλά χρόνια ήταν Καθηγητής Μάνατζμεντ και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει δέκα ευπώλητα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα: Μάνατζμεντ (Εκδόσεις Μπένου, 2016), Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Εκδόσεις Μπένου, 2016), Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας (Εκδόσεις Κριτική, 2006), Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ (Εκδόσεις Πατάκη, 2015). To μυθιστόρημα Όλα σου τα ’μαθα, μα ξέχασα μια λέξη (Εκδόσεις Πατάκη, 2008) τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ. Το βιβλίο του Leadership meta-competencies (Ashgate and Gower Publications, 2014) προτάθηκε για βιβλίο της χρονιάς (2015) από το Chartered Management Institute (UK). Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία, έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.