21 βιβλία που θα κάνουν το σχολείο παιχνίδι!

Share Button

Η νέα σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και οι μικροί μας μαθητές προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις νέες υποχρεώσεις τους. Με γνώμονα την υποστήριξη των μαθητών, σας προτείνουμε βιβλία που θα συντροφεύσουν το παιδί στο συναρπαστικό ταξίδι της μάθησης, θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις μέσα από δραστηριότητες και ενδιαφέρον περιεχόμενο και θα συμβάλουν στην ομαλή προσαρμογή του στη σχολική καθημερινότητα.

Σειρά κατανόησης και ανάγνωσης «Φρούτα»

Τα Φρούτα αποτελούν την πιο ολοκληρωμένη σειρά βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού, με υπέροχες ιστορίες. Τα βιβλία της σειράς είναι φτιαγμένα έτσι, ώστε να ανταποκρίνονται σε κάθε ηλικία και εκπαιδευτική βαθμίδα, είναι γραμμένα από καταξιωμένους συγγραφείς και εικονογραφημένα από βραβευμένους εικονογράφους, ενώ οι θεματικές τους ενότητες είναι ανεξάντλητες. Ειδικά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έχουμε ξεχωρίσει 5 Φρουτάκια που θα βοηθήσουν τους μαθητές να προσαρμοστούν στη νέα σχολική καθημερινότητα.

Βιβλία STEM (για παιδιά άνω των 7 ετών)

Τα απίθανα βιβλία δραστηριοτήτων STEM θα βοηθήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν τους τέσσερις επιστημονικούς κλάδους και –ποιος ξέρει;– ίσως τα ωθήσουν σε μια καινούρια εφεύρεση που θα αλλάξει τον κόσμο!

Βιβλία Μοντεσσόρι (για παιδιά άνω των 3 ετών)

Ακολουθώντας τις αρχές της Μεθόδου Μοντεσσόρι, αυτά τα βιβλία προσφέρουν ασκήσεις και παιχνίδια που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να καλλιεργούν τις γνωστικές δεξιότητες των μικρών παιδιών. Οι διαδραστικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες των βιβλίων αποτελούν τον ιδανικότερο τρόπο για την εξερεύνηση του συναρπαστικού κόσμου των χρωμάτων, των σχημάτων και των αριθμών!

Εκπαιδευτικά βιβλία από τον Χρήστο Δημόπουλο (για παιδιά άνω των 3 ετών)

Τέσσερα τετράδια από τον αγαπημένο μας Χρήστο Δημόπουλο, με πολύχρωμα σκίτσα και απλά, διασκεδαστικά ποιήματα, φέρνουν τα μικρά παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τους αριθμούς, τα σχήματα, τα χρώματα, τα επαγγέλματα, τους μήνες και τις εποχές. Τα μικρά ποιήματα βοηθούν ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνει πιο εύκολη και πολύ πιο διασκεδαστική. Αυτή η εκπαιδευτική σειρά είναι ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστεί το παιδί για το δημοτικό.

Βιβλία «Ταίριαξε και μάθε» (για παιδιά άνω των 2 ετών)

Τα νήπια θα μάθουν εύκολα και διασκεδαστικά λεξούλες, αριθμούς, σχήματα και χρώματα βάζοντας τα κομμάτια του παζλ στη σωστή τους θέση.

ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΥ, από τη Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη (για παιδιά 5 ως 6 ετών)

Ένα βιβλίο που εισάγει το παιδί των 5 ως 6 ετών στην ύλη του νηπιαγωγείου. Το προτρέπει να εκφράσει τα συναισθήματά του, το φέρνει σε επαφή με τον κόσμο των πρώτων γνώσεων, ενώ ταυτόχρονα του προσφέρει γέλιο και χαρά. Οι δραστηριότητες είναι δομημένες εξελικτικά για μια ολόκληρη σχολική χρονιά και βοηθούν το παιδί να παίξει με τα μαθηματικά και τη γλώσσα, με στόχο την ανάπτυξη των νοητικών και γλωσσικών ικανοτήτων του.

Γιατί η γνώση κατακτιέται μέσα από τη χαρά και τη διασκέδαση, μέσα από το ξέφρενο παιχνίδι της φαντασίας!

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!