Διψάς για τους Αγώνες Πείνας; 5 πράγματα που πρέπει να μάθεις!

Share Button

 «…μια έξοχη ιστορία περιπέτειας, γεμάτη σασπένς με πολιτικές προεκτάσεις και ρομαντικά συναισθήματα». ‒ BOOKLIST

Η καθηλωτική τριλογία της Σουζάν Κόλινς Αγώνες Πείνας κυκλοφορεί στις 22 Φεβρουαρίου και είναι έτοιμη να σε κατακτήσει, όπως κατέκτησε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Διάβασε πέντε ενδιαφέροντα στοιχεία που κρύβονται πίσω από την πλοκή του έργου και μπες στον φανταστικό και περιπετειώδη κόσμο της Κόλινς!

1. Η ιδέα για το Αγώνες Πείνας προέκυψε όταν η συγγραφέας Σουζάν Κόλινς παρακολουθούσε τηλεόραση και έκανε ζάπινγκ μεταξύ ειδήσεων για την εισβολή στο Ιράκ και ενός reality show. Τότε άρχισε να σκέφτεται πώς να δημιουργήσει ένα αφήγημα σχετικά με μια μάχη μέχρι θανάτου που θα μεταδίδεται από την τηλεόραση.

2. Το Πάνεμ, η περιοχή στην οποία εκτυλίσσονται οι Αγώνες Πείνας, πήρε το όνομά του από τη λατινική φράση «panem et circenses», η οποία σημαίνει «άρτος και θεάματα», τα κύρια μέσα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Ο τίτλος, Αγώνες Πείνας, φανερώνει ότι και τα δύο έχουν κεντρικό ρόλο στην τριλογία.

3. Η ιστορία του Θησέα είναι κεντρική στους Αγώνες Πείνας. Σύμφωνα με τον μύθο, οι Αθηναίοι έστελναν επτά νέους κάθε φύλου στον Λαβύρινθο προκειμένου να τους κατασπαράξει ο Μινώταυρος. Ο Θησέας, ο γιος του βασιλιά, αποφασίζει να πάει, όπως η Κάτνις Έβερντιν στη σειρά της Κόλινς. Η Κόλινς έχει περιγράψει την Κάτνις ως «φουτουριστικό Θησέα». Ο μύθος του Θησέα, μαζί με το Πάνεμ και τις μονομαχίες της αρχαίας Ρώμης, είναι μερικές από τις πολλές αναφορές της Κόλινς στη μυθολογία και την αρχαιότητα.

4. Το όνομα «Κάτνις» προέρχεται από ένα βρώσιμο είδος φυτού, το γένος Sagittaria, γνωστό επίσης ως arrowhead (αιχμή του βέλους), και υποδεικνύει τις καταπληκτικές δεξιότητες τοξοβολίας της ηρωίδας.

5. Για την Κόλινς, η τριλογία Αγώνες Πείνας αγγίζει το θέμα του πολέμου που ο ίδιος ο πατέρας της συζητούσε συχνά μαζί της. «Εάν μιλούσαμε στα παιδιά για τον πόλεμο, θα μπορούσαμε ίσως να έχουμε περισσότερες λύσεις», σημειώνει η Κόλινς. «Πιστεύω ότι το θέμα του πολέμου δε συζητείται, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που θα έπρεπε, καθώς δεν είναι ευχάριστο. Ωστόσο, γνωρίζω από την εμπειρία μου ότι στη νεαρή ηλικία είμαστε αρκετά ικανοί να κατανοήσουμε και να επεξεργαστούμε πράγματα».

Η τριλογία της Κόλινς αποτελείται από τα βιβλία:

Τα βιβλία έχουν σημειώσει πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, κυκλοφορούν σε 56 χώρες και έχουν μεταφερθεί ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Μάθε περισσότερα για την τριλογία της Σουζάν Κόλινς εδώ: https://www.psichogios.gr/site/Authors/show/1106/soyzan-kolins.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!