📚 Διαβάζω το βιβλίο ΑΠΟΥΣΙΑ

Share Button

📚 Διαβάζω το βιβλίο ΑΠΟΥΣΙΑ του Ρίτσαρντ Φλάναγκαν

9786180116830

Επειδή έβρεχε υπερβολικά πολύ και ο ίδιος ήταν μελαγχολικός υπερβολικά συχνά, επειδή ένιωθε κάτι πολύ κοντά στην αποτυχία να τον καταδιώκει ύπουλα σαν σκιά, επειδή ήθελε φως και είχε ανάγκη να ξέρει πως συνέχιζε να προχωρά σε όλα τα πράγματα, επειδή ένιωθε να κρυώνει και το κρύο δυνάμωνε, το ίδιο βράδυ πρότεινε στη γυναίκα του, Κάθριν, να πάνε τον επόμενο μήνα στην Ιταλία. Εκείνη όμως δεν ήθελε: τα παιδιά είχαν υποχρεώσεις διαφόρων ειδών και εξάλλου η κατάστασή της, ύστερα από δέκα γέννες, δεν έκανε το ταξίδι ευπρόσδεκτη προοπτική.

Τότε, ύστερα από ένα αθώο –κατά τη δική του αίσθηση– σχόλιό του για το βάρος της, το οποίο, όπως είπε, ήταν «απλή αλήθεια», η Κάθριν σηκώθηκε απότομα και βγήκε από το δωμάτιο πηγαίνοντας στο κρεβάτι της, όπως δήλωσε η κόρη τους, Κάτι, η οποία όρμησε μέσα αμέσως μετά, θυμωμένη με τον πατέρα της και τη μητέρα της και όλο εκείνο το άθλιο, καταραμένο σπίτι όπου ήταν καταδικασμένοι να κατοικούν ο ένας πάνω στον άλλο: παιδιά, υπηρέτες, σκυλιά και πουλιά.

Το κρεβάτι της! σκέφτηκε ο Ντίκενς παίρνοντας το βλέμμα του από την Κάτι. Στο κρεβάτι της θα πήγαινε ύστερα από κάθε διαφωνία για να γίνει ένας βαρύς σωρός πουπουλένιου παπλώματος, με μάτια που έτρεχαν ασταμάτητα και πνιχτά αναφιλητά.

Την τελευταία φορά, εκείνος διαμαρτυρήθηκε, επιχειρηματολόγησε, ζήτησε συγγνώμη και όταν βρήκε το κουράγιο, την άγγιξε στο μέτωπο, στα μάγουλα, στα χείλη – αλλά αυτή τραβήχτηκε απότομα σαν να τη δάγκωσε λυσσασμένο σκυλί. Εκείνη τη φορά δεν έκανε τίποτα. Ζυγίζοντας τις επιλογές του, αντιλήφθηκε πως δεν είχε καμία, πως με κάποιο τρόπο κάτι ήταν τόσο διαλυμένο, ώστε κανένας λόγος ή ενέργεια δεν επρόκειτο να το διορθώσει.Λίγα λόγια για τον Ρίτσαρντ Φλάναγκαν


Ο ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΦΛΑΝΑΓΚΑΝ γεννήθηκε το 1961. Έχει γράψει έξι μυθιστορήματα, τα οποία έχουν βραβευτεί και έχουν εκδοθεί σε 26 χώρες. Ζει στη γενέτειρά του, την Τασμανία. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το μονοπάτι για τα βάθη του βορρά, το οποίο τιμήθηκε το 2014 με το βραβείο Man Booker, και Απουσία, το οποίο μάλιστα κυκλοφόρησε την ημέρα της βράβευσης του συγγραφέα, την 24η Νοεμβρίου 2016.

Στον συγγραφέα Ρίτσαρντ Φλάναγκαν το βραβείο μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature

Share Button

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απένειμε το βραβείο μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δέ)κατα, για το έτος 2015, στον Αυστραλό συγγραφέα Ρίτσαρντ Φλάναγκαν, για το βιβλίο του Το μονοπάτι για τα βάθη του βορρά. Η ανακοίνωση των νικητών και η απονομή έλαβε χώρα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Ρίτσαρντ Φλάναγκαν η Κλειώ Ζαχαριάδη, διευθύντρια Marketing των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, και διάβασε το ευχαριστήριο σημείωμα που απέστειλε ο συγγραφέας:

Συνεχίστε να διαβάζετε… 

Share Button
Ο Ρίτσαρντ Φλάναγκαν παραλαμβάνει το βραβείο Man Booker 2014 για το βιβλίο του "Το μονοπάτι για τα βάθη του βορρά"

🎥 Βίντεο για το βιβλίο ΑΠΟΥΣΙΑ

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!