Δήμητρα Ιωάννου: Τώρα είναι η στιγμή να αγγίξουμε τον συνάνθρωπο, όχι με τα χέρια αλλά με την καρδιά!

Share Button

Γράφει η συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης πλέον την έχουμε όλοι αντιληφθεί. Η κρίση είναι παγκόσμια, και καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη λαίλαπα του κορονοϊού, το βασικό ερώτημα είναι το εξής: Ποιο από τα τρία σενάρια θα ακολουθήσουμε;

1. Θα αφεθούμε να βουλιάξουμε και να παραλύσουμε από τον φόβο;
2. Θα αδιαφορήσουμε;
3. Θα αγωνιστούμε για να κρατηθούμε στην επιφάνεια και να περάσουμε στην απέναντι όχθη γεροί και υγιείς;

Αν επιλέξατε το τρίτο, ξεκινήστε να μετράτε τις ευλογίες σας. Έτσι λοιπόν είστε πολύ τυχεροί αν:
• έχετε ένα σπίτι στο οποίο μπορείτε να προφυλαχτείτε και να κουρνιάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να κοπάσει ο κίνδυνος·
• είστε τώρα γεροί και υγιείς·
• οι αγαπημένοι σας είναι γεροί και υγιείς.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε αυτά τα πολύτιμα αγαθά που ως τώρα θεωρούσαμε δεδομένα στη ζωή μας;
Να ξεπεράσουμε τα στενά όρια του εαυτού μας! Αυτά τα όρια που μέχρι τώρα μας έκαναν να μη σκεφτόμαστε και πολύ οτιδήποτε άλλο πέρα από τον εαυτό μας και το στενό μας περιβάλλον. Η συγκεκριμένη κατάσταση αναγκαστικά αφυπνίζει και πάει ένα βήμα πιο μπροστά τη συνειδητότητα του ανθρώπου.

Δε γίνεται να φερόμαστε ανεύθυνα, όταν διακυβεύεται η ανθρώπινη ζωή.
Δε γίνεται να σκεφτόμαστε τόσο επιφανειακά και αβασάνιστα, όπως το να βγούμε χωρίς να είναι απολύτως απαραίτητο για να «ξεσκάσουμε λίγο, βρε», καταλήγοντας να επιβαρύνουμε τους σκληρά εργαζόμενους και να μολύνουμε τις ευπαθείς ομάδες.
Δε γίνεται να αρπάζουμε όλα τα αγαθά μόνο και μόνο για να τα στοιβάξουμε στα ντουλάπια μας. Αυτό λέγεται απληστία και όχι προνοητικότητα, και σίγουρα κάποιος που εκτίθεται καθημερινά έχει πολύ περισσότερο ανάγκη το ένα από τα μπόλικα αντισηπτικά που βρίσκονται καταχωνιασμένα στο ντουλάπι μας.
Δε γίνεται να μη βοηθήσουμε ενεργά τους ηλικιωμένους και τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Μένουμε μέσα! Βοηθάμε το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών που δίνουν τιτάνια μάχη!

Αφουγκραστείτε τι ακριβώς θέλει να μας πει αυτή η κατάσταση. Ακόμα κι αυτή η λαίλαπα αφυπνίζει και κρύβει μέσα της πολλά μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ας τα ακούσουμε και ας πλησιάσουμε ο ένας την ψυχή του άλλου. Ας γίνουμε καλύτεροι και ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τώρα είναι η στιγμή να αγγίξουμε τον συνάνθρωπο όχι με τα χέρια αλλά με την καρδιά!

Και να θυμάστε… Αυτή τη στιγμή τριγύρω κυριαρχεί το σκοτάδι, όμως υπάρχει πάντα φως στην άκρη του τούνελ!

Σας στέλνω την αγάπη μου!

Δες επίσης το νέο βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου «Νυχτερινή Αφροδίτη»!

Share Button

The Author

Δήμητρα Ιωάννου

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά μέσα της, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της.