8 λόγοι που τα παιδιά σας λένε ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Share Button

ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ! Πόσες φορές άραγε δεν ακούμε αυτή την τόσο ατίθαση και γεμάτη επανάσταση φράση από τα παιδιά; «ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!» φωνάζουν, άλλοτε απαιτητικά, άλλοτε γεμάτα παράπονο, ζητώντας τη δίκαιη ικανοποίηση του αιτήματός τους!

Γονείς, απενοχοποιηθείτε!!! Μην αναρωτιέστε τι δεν κάνατε σωστά! Μην απορείτε αν βιώνετε αυτή την καθημερινότητα, τώρα που ξεκίνησε η σχολική χρονιά! Σκεφτείτε μονάχα πως αυτό το αίτημά τους είναι απόλυτα φυσιολογικό και δικαιολογημένο!

Αναλογιστείτε πως:

9786180115659
  1. Τα παιδιά μας βρίσκονται ακόμα συναισθηματικά αλλά και οργανικά στους ρυθμούς του καλοκαιριού.
  2. Έχουν απόλυτη επίγνωση, έστω και υποσυνείδητα, πως η είσοδός τους στο σχολικό περιβάλλον περιλαμβάνει μια σειρά από υποχρεώσεις και καθήκοντα.
  3. Είναι παιδιά, που σημαίνει πως θέλουν να είναι ελεύθερα, δημιουργικά και με άποψη για όλα!
  4. Το σχολείο είναι μια ολοκαίνουργια εμπειρία, είναι ένα πρωτόγνωρο άνοιγμα, και η άρνησή τους αποτελεί απόλυτα φυσιολογική αντίδραση!
  5. Είναι θεμιτή μα και υγιής η εξωτερίκευση των όποιων συναισθημάτων τους. Είναι προτιμότερο αυτό από την υποταγμένη, μη ηθελημένη υπακοή τους.
  6. Είναι μια άριστη ευκαιρία να κουβεντιάσετε μαζί τους, να διαβάσετε ένα παραμύθι σχετικό με την άρνησή τους να πάνε σχολείο, διότι έτσι θα νιώσουν πως δεν είναι τα μόνα που βιώνουν αυτό το συναίσθημα.
  7. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Ξεκινήστε! Μαζί τους,
    πλάι τους. Απλώς ξεκινήστε κι όλα θα πάρουν τον δρόμο τους γιατί…
  8. Είναι μέσα στη φύση των παιδιών η επαφή και το παιχνίδι με τους συνομηλίκους τους! Και το σχολείο είναι κυρίως και πρωτίστως αυτό: η νίκη της μοναχικότητας και ο θρίαμβος της συνεργασίας!

 

Και έτσι, χωρίς να το καταλάβετε, θα δείτε πως το ΔΕΝ έχει παραχωρήσει σιγά σιγά περίτρανα τη θέση του στο ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, ηρεμία και υπομονή…


Λίγα λόγια για το βιβλίο


Ο Λέανδρος, το μικρό λιονταράκι, ούτε να ακούσει δεν ήθελε για το σχολείο. Και τι δε σκαρφιζόταν για να μην πάει! Μέχρι που μια μέρα μια έκπληξη τον έκανε να αλλάξει γνώμη για πάντα… Μια τρυφερή ιστορία που θα βοηθήσει τα παιδάκια να προσαρμοστούν τον πρώτο καιρό στο σχολικό περιβάλλον.

Share Button

The Author

Μαριλίτα Χατζημποντόζη

H ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΧΑΤΖΗΜΠΟΝΤΟΖΗ κατάγεται από την Κέρκυρα και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος διπλώματος Δραματικής Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού. Μετεκπαιδεύτηκε στο Piccolo Teatro di Milano . Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση και είναι μητέρα δύο αγοριών. Για περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να επισκεφθείτε το προσωπικό της ιστολόγιο: www.marilita.gr