Βιβλιοπωλείο 2 – Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων

Share Button

Το βιβλιοπωλείο ΔΥΟ άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2013 στη παλιά πόλη της Ξάνθης σ’ ένα διατηρητέο κτίριο του 1880. Συνεχίσαμε εκεί που σταμάτησε το βιβλιοπωλείο Σελίδες. Δύο φορές βιβλιοπωλείο λοιπόν ο χώρος μας. Μπορούμε να ισχυριστούμε έπειτα από επτά χρόνια λειτουργίας ότι δημιουργήσαμε ένα βιβλιοφιλικό τοπόσημο για την πόλη μας. Για να το πετύχουμε, προσπαθήσαμε να καλύψουμε με τη συλλογή των βιβλίων μας όσο το δυνατόν περισσότερες αναγνωστικές ανάγκες. Εξειδικευτήκαμε στα επιστημονικά βιβλία ώστε να εξυπηρετείται κάθε μέλος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Και φυσικά διοργανώσαμε γύρω στις διακόσιες εκδηλώσεις, φέρνοντας σε άμεση επαφή το κοινό με τους δημιουργούς των βιβλίων. Η υποστήριξη και η αγάπη του κόσμου μάς παρακινεί να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Σύμμαχοί μας τα καλά βιβλία.

 

Ποιο βιβλίο των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ ξεχωρίζετε;

Αναμφίβολα ένα από τα ωραιότερα βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ είναι το Οι αόρατες ερινύες της καρδιάς, του ιρλανδού Τζον Μπόιν.

Μέσα από την αναζήτηση της ταυτότητας και της αγάπης του υιοθετημένου Σίριλ, ο Μπόιν παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξη και την ιστορία της Ιρλανδίας από μια υπερσυντηρητική καθολική κοινωνία σε μια σύγχρονη χώρα. Ένα βιβλίο με γεγονότα που προκαλούν έντονα συναισθήματα τα οποία σε συνδυασμό με το καίριο χιούμορ δε σου αφήνουν πίκρα, αλλά μια αισιοδοξία η οποία ξεπηδά ακόμα και μέσα από τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

ΟΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΕΡΙΝΥΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Ο Σίριλ δεν είναι αληθινός Έιβερι – ή τουλάχιστον έτσι του λένε οι θετοί γονείς του. Και δε θα γίνει ποτέ. Αλλά, αν δεν είναι αληθινός Έιβερι, τότε ποιος είναι;

Παιδί μιας ανύπαντρης έφηβης που την έδιωξαν από το χωριό της και υιοθετημένος, χάρη στη μεσολάβηση μιας καμπούρας καλόγριας, από ένα ζευγάρι εύπορων αν και κάπως εκκεντρικών Δουβλινέζων, ο Σίριλ είναι φτερό στον άνεμο μέσα στον κόσμο, και μόνη του άγκυρα είναι η φιλία του με τον ασύλληπτα πιο λαμπερό και επικίνδυνο Τζούλιαν Γούντμπιντ. Στο έλεος της τύχης και της συγκυρίας, ο Σίριλ θα περάσει όλη του τη ζωή προσπαθώντας να βρει τον εαυτό του, μια ταυτότητα, ένα σπίτι, μια πατρίδα και πολλά ακόμη.

Σ’ αυτό το έργο του Μπόιν, το πιο δυνατό ως τώρα, παρακολουθούμε ολόκληρη την ιστορία της Ιρλανδίας, από το 1940 μέχρι σήμερα, μέσα από τα μάτια ενός συνηθισμένου άντρα. Ένα μυθιστόρημα που θα σας κάνει να γελάσετε αλλά και να κλάψετε.

ΕΠΙΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ!

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!