Βιβλιόπολις – Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων

Share Button

Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων, ημέρα γιορτής, σε πείσμα και κόντρα των καιρών. Στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ, από το 2005, από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του, θέσαμε ως στόχο μας να μπορούμε να φέρνουμε σε επαφή μικρούς και μεγάλους με τους δημιουργούς των βιβλίων.

Το βιβλίο, άλλωστε, δεν είναι ένα αντικείμενο, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που παίρνει σάρκα και οστά από τον δημιουργό του κατ’ αρχάς, έπειτα από τον εκδότη του και, στη συνέχεια, ο βιβλιοπώλης αποτελεί τον «μεσάζοντα», με τελικό αποδέκτη το βιβλιόφιλο κοινό. Υπάρχουμε εμείς, που γνωρίζουμε κάθε βιβλίο από καρδιάς, που μπορούμε να κατευθύνουμε, να ενημερώνουμε με πιστότητα, ταχύτητα και, φυσικά, χαμόγελο τους αναγνώστες κάθε ηλικίας.

Ένα μικρό βιβλιοπωλείο, με τη σωστή οργάνωση και δομή, μπορεί πολλές φορές να είναι καλύτερα ενημερωμένο από ένα μεγαλύτερο, καθώς έρχεται πιο γρήγορα σε επαφή με τους εκδότες και τις νέες κυκλοφορίες, με τους ίδιους τους συγγραφείς αλλά και τους δημιουργούς ευρύτερα. Οφείλει και μπορεί να καθίσταται δίαυλος αμφίδρομης επικοινωνίας. Κάτι τέτοιο μπορεί να το πετύχει μόνο ένα βιβλιοπωλείο, και για όλους αυτούς τους λόγους χαιρόμαστε που μπορούμε να «παίζουμε αυτόν τον ρόλο» και να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στον πολιτισμό της πόλη μας.

Ζούμε, Αναπνέουμε, Διαβάζουμε!!
ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ… Τρόπος Ζωής

#vivliopolis #vivliopolisgr #vivliopoliskalamata #vivliopoliseshop #diavazomazi #diavazoumeparea #μαζί_στη_ζωή

Ποιο βιβλίο των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ ξεχωρίζετε;

ΙΜΑΡΕΤ, στη σκιά του ρολογιού… Ένα κλασικό βραβευμένο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου.

Ένας ύμνος στην ανθρώπινη φιλία και στη συνύπαρξη των λαών. Γεμίζεις συναισθήματα, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Μέσα από τη γλαφυρή περιγραφή της ζωής δυο αγοριών, δυο αδελφικών φίλων, του Λιόντου και του Νετζίπ, που γεννήθηκαν το 1854 στην Άρτα, την περίοδο της Οθωμανοκρατίας, παρακολουθούμε και τη μοναδική περιγραφή μιας ολόκληρης εποχής, της συνύπαρξης δυο λαών, της καθημερινότητάς τους.

Ακόμη κι αν κάποιοι δεν έχουμε ζήσει προσφυγιά, είναι αδύνατο να μη συγκινηθούμε με την τροπή της ιστορίας.

Ένα από τα καλύτερα «ιστορικά» μυθιστορήματα που είχα την τύχη να διαβάσω!

ΙΜΑΡΕΤ

Άρτα 1854, Οθωμανοκρατία. Δυο αγόρια, που μέλλει να γίνουν αδελφικοί φίλοι, γεννιούνται την ίδια νύχτα, ο Λιόντος και ο Nετζίπ. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί διαδοχικά και από τη σκοπιά του καθενός τη ζωή τους σε ήρεμους χρόνους, αλλά και σε καιρούς εντάσεων και επαναστάσεων, αναπαριστώντας με μοναδικό τρόπο μια ολόκληρη εποχή.

Αλληλοδιδακτικό σχολείο, παιγνιώδεις φάρσες στον διά βίου ορκισμένο εχθρό τους Φάσγανο, οι δίδυμοι Εβραίοι Γιοσέφ και Μεναχέμ, ο έρωτας που και για τους δύο φίλους θα έχει απρόσμενη εξέλιξη, οι μορφές των δύο μανάδων της Αγνής και της Σαφιγιέ, η κοσμοπολίτισσα Αναστασία, χοροεσπερίδες, Καφέ Αμάν, πετροπόλεμος, Ραμαζάνι, χαμάμ, τούρκικος Καραγκιόζης, πορνεία, αφορισμοί, κολίγοι, τσιφλικάδες, μάγκες της εποχής, εθνικισμός και μισαλλοδοξία, πλούτος και εξαθλίωση, γλυκιά και πικρή ζωή. Όλα έχουν θέση στο ιμαρέτ του Θεού, όπως λέει ο παππούς Ισμαήλ, ο θυμόσοφος, ανθρωπιστής και προεξάρχων του χορού των ηρώων, που καταδικάζει με σκωπτικό τρόπο την ανθρώπινη ματαιοδοξία και τις μικροπρεπείς συμπεριφορές.

ΕΠΙΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ!

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!