36 βιβλία που θα χαρίσουν στο παιδί σας ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Καλοκαιρινές προτάσεις βιβλίων για παιδιά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός
Share Button

Τα σχολεία κλείνουν και οι καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται προ των πυλών!

Στο μυαλό όλων οι διακοπές του καλοκαιριού είναι συνώνυμες της ανεμελιάς και του ατέλειωτου παιχνιδιού, παρ’ όλα αυτά, και το βιβλίο αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική δραστηριότητα στη διάρκεια των διακοπών.

Τα παιδιά αγαπούν, άραγε, τα βιβλία; Βέβαια! Αρκεί να τους προσφέρουν χαρά και διασκέδαση και να μην αποτελούν καταναγκαστική εργασία. Για κάθε παιδί υπάρχει το κατάλληλο βιβλίο, γι’ αυτό βοηθήστε το να επιλέξει σύμφωνα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά του, ενισχύστε τη «φιλαναγνωσία» του την περίοδο των διακοπών και χαρίστε του έτσι ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Ετοιμάσαμε και με χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας αυτή τη λίστα βιβλίων, για να ανακαλύψετε ιδανικές προτάσεις για μαθητές ανάλογα με την τάξη του σχολείου:

Νηπιαγωγείο

Για τους μικρούς μας φίλους, ηλικίας 5-6 χρόνων, σας προτείνουμε βιβλία με θέμα τον θεσμό της οικογένειας και την καθημερινή συμπεριφορά, καθώς και αγαπημένα κλασικά παραμύθια!

Α′ δημοτικού

Για τα παιδιά ηλικίας 6-7 χρόνων σάς προτείνουμε βιβλία με θέμα τους κινδύνους του Διαδικτύου, την οικογένεια και την υιοθεσία, καθώς και ένα παραμύθι βασισμένο στην όπερα του Μότσαρτ, που θα τα ταξιδέψει.

Β′ δημοτικού

Για τα παιδιά ηλικίας 7-8 χρόνων σάς προτείνουμε ένα βιβλίο με το επίκαιρο θέμα της εποχής μας, τους κινδύνους του Διαδικτύου, ένα βιβλίο που προάγει τη συνεργασία και την ελπίδα, καθώς και δύο κλασικά και αγαπημένα.

Γ′ δημοτικού

Για τους φίλους μας ηλικίας 8-9 ετών σάς προτείνουμε βιβλία για την οικογένεια και την αυτοεκτίμηση, καθώς και για το πολύ σημαντικό θέμα του σχολικού εκφοβισμό και των παιδικών δικαιωμάτων. Τέλος, προτείνουμε και ένα βιβλίο μυθολογίας από τη σειρά «Μυθικοί ήρωες».

Δ′ δημοτικού

Για τα παιδιά ηλικίας 9-10 ετών σάς προτείνουμε βιβλία με θέμα την οικογένεια και την υιοθεσία, καθώς και δύο όμορφες περιπέτειες.

Ε′ δημοτικού

Για τα παιδιά ηλικίας 10-11 ετών σάς προτείνουμε βιβλία με χιούμορ, περιπέτεια και φιλοζωία.

ΣΤ′ δημοτικού

Για τα παιδιά 11-12 ετών σάς προτείνουμε βιβλίο με θέμα τον κίνδυνο του Διαδικτύου, καθώς και βιβλία με θέματα κοινωνικά και ιστορικά.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Για τα παιδιά του γυμνασίου προτείνουμε βιβλία με θέματα ιστορικά, κοινωνικά, τις ανθρώπινες σχέσεις και περιπέτειες.

ΛΥΚΕΙΟ

Για τους μεγάλους μας φίλους επιλέξαμε και σας προτείνουμε βιβλία με θέμα τον φεμινισμό, τον αυτισμό, τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και περιπετειώδεις ιστορίες.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!