ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: –
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣIΜΑΤΟΣ: 5 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
Για το μείγμα αβοκάντο
- 1 μεγάλο αβοκάντο ή 2 μεσαία
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Χυμό από ½ λάιμ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Για τη σύνθεση
- 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης (βλ. σελ. 106)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
- 50 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4
- 20 γρ. ρόκα
- 5 γρ. φύλλα κόλιανδρου
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μείγμα αβοκάντο
- Κόβουμε τo αβοκάντο στη μέση, ξεκινώντας από τη στενή βάση του μέχρι την κορυφή του, και πιέζουμε το μαχαίρι στο κέντρο, γύρω από το κουκούτσι.
- Για να χωρίσουμε τα 2 μισά, στρίβουμε με τα χέρια μας τα 2 κομμάτια.
- Κρατάμε το μισό αβοκάντο με το χέρι και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα του.
- Με ένα πιρούνι πατάμε ελαφρά το αβοκάντο, προσέχοντας να μην πολτοποιηθεί τελείως, αλλά να έχει και κομμάτια.
- Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού. Τις τοποθετούμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Απλώνουμε το μείγμα αβοκάντο στις φέτες του ψωμιού, από πάνω προσθέτουμε λίγα ντοματίνια, 1 φέτα λάιμ, λίγη ρόκα, φύλλα κόλιανδρου, μπούκοβο, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.