Αβοκάντο τοστ του Άκη Πετρετζίκη

Share Button

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: –
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣIΜΑΤΟΣ: 5 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

 

 

ΥΛΙΚΑ

Για το μείγμα αβοκάντο

  • 1 μεγάλο αβοκάντο ή 2 μεσαία
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ½ λάιμ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Για τη σύνθεση

  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης (βλ. σελ. 106)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
  • 50 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4
  • 20 γρ. ρόκα
  • 5 γρ. φύλλα κόλιανδρου
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μείγμα αβοκάντο 

  • Κόβουμε τo αβοκάντο στη μέση, ξεκινώντας από τη στενή βάση του μέχρι την κορυφή του, και πιέζουμε το μαχαίρι στο κέντρο, γύρω από το κουκούτσι.
  • Για να χωρίσουμε τα 2 μισά, στρίβουμε με τα χέρια μας τα 2 κομμάτια.
  • Κρατάμε το μισό αβοκάντο με το χέρι και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα του.
  • Με ένα πιρούνι πατάμε ελαφρά το αβοκάντο, προσέχοντας να μην πολτοποιηθεί τελείως, αλλά να έχει και κομμάτια.
  • Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού. Τις τοποθετούμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Απλώνουμε το μείγμα αβοκάντο στις φέτες του ψωμιού, από πάνω προσθέτουμε λίγα ντοματίνια, 1 φέτα λάιμ, λίγη ρόκα, φύλλα κόλιανδρου, μπούκοβο, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Ανακάλυψε όλα τα βιβλία του Άκη Πετρετζίκη

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!