7 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να εγκαταλείψετε μια σχέση

Share Button

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας για σκέψη και περισυλλογή έχει αυξηθεί. Οι ρυθμοί της ζωής μας επιβραδύνθηκαν στη διάρκεια της καραντίνας, αφήνοντας περιθώρια για να ξεκαθαρίσουμε τις σκέψεις μας. Σε αυτή την περίοδο αδράνειας, έχουμε τη δυνατότητα να αναλογιστούμε τη ζωή μας και να εξετάσουμε τον δρόμο που έχουμε διαλέξει.

Η αυτοανάλυση φαίνεται να είναι κάτι θετικό, και είναι, αλλά το απότομο σταμάτημα έπειτα από την αδιάκοπη κίνηση μπορεί να είναι δύσκολο. Ξαφνικά είδαμε τα πράγματα καθαρά και αυτό ίσως μας συντάραξε. Πώς σκεφτόμαστε και επεξεργαζόμαστε αυτό που βιώνουμε ειδικά στον τομέα των σχέσεων;

Κάποιες σχέσεις δοκιμάζονται από την έντονη εμπειρία της εικοσιτετράωρης συνύπαρξης σε περιορισμένο χώρο. Είναι σημαντικό να αφιερώσουμε χρόνο για να σκεφτούμε τις σχέσεις μας και πώς πηγαίνουν τη δεδομένη στιγμή. Ίσως έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε αν κάποιες σχέσεις στη ζωή σας πλέον δε λειτουργούν καλά, αλλά πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε;

Ο Τζέι Σέτι σάς βοηθά να καταλάβετε ποιες σχέσεις πρέπει να εγκαταλείψετε και σας δίνει συμβουλές για να δώσετε ένα τέλος με ευγενικό τρόπο.

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να εγκαταλείψετε μια σχέση

«Σας παρουσιάζω τα σημάδια, που, μερικές φορές, είναι λιγότερο αισθητά», είπε ο Τζέι Σέτι.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να εγκαταλείψετε μια σχέση δεν είναι πάντα προφανή. Ίσως δε βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, όπως ακριβώς κάποιες σχέσεις δε βρίσκονται πια στο πρώτο πλάνο της ζωής σας και δε φαίνεται να εξυπηρετούν κάποιο σκοπό ή να σας ωφελούν.

Είναι πολύ σημαντικό να διαπιστώσετε αν κάποιοι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε αν ταιριάζουν στη ζωή σας, προκειμένου να θέσετε τις κατάλληλες προτεραιότητες. Όταν συντηρείτε μια κακή σχέση για πολύ καιρό, αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό και για τους δύο.

Όλοι έχουμε αναγκαστεί να δώσουμε τέλος σε μια φιλική ή ερωτική σχέση και ισχύει ότι εκ των υστέρων βλέπουμε τα πράγματα πολύ πιο καθαρά. Αν είχαμε αφήσει στο παρελθόν μια δυσλειτουργική σχέση να διαιωνίζεται, μετά το τέλος της αναρωτιόμαστε πώς την αφήσαμε να διαρκέσει τόσο πολύ. Βλέπουμε όλα τα σημάδια καθαρά μόνο αφότου έχουν τελειώσει όλα.

Παρά τις καλύτερες προθέσεις μας να μην πληγώσουμε τους άλλους, όταν παρατείνουμε μια σχέση, δίνουμε συνέχεια στις δραματικές καταστάσεις. Όταν αρχίσετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια, όσο πιο γρήγορα δώσετε τέλος στη σχέση, τόσο πιθανότερο είναι να τελειώσει φιλικά. Ακολουθούν επτά σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ήρθε η ώρα να διαλύσετε μια σχέση.

Σημάδι #1: Δεν ανυπομονείτε πια για την ώρα που θα τον ή τη δείτε

Το πρώτο σημάδι που δείχνει ότι πρέπει να διαλύσετε μια σχέση είναι ολοφάνερο. Αν συνειδητοποιήσετε ότι δεν ανυπομονείτε να δείτε τον άλλο ή αγνοείτε τα τηλεφωνήματα ή τα μηνύματά του, γιατί αγχώνεστε με την ιδέα ότι θα του μιλήσετε, καλό είναι να διακόψετε τη σχέση.

Αναρωτηθείτε γιατί αγνοείτε τα τηλεφωνήματα και γιατί δε θέλετε να τον δείτε. Ίσως είναι δύσκολο να δώσετε μια απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, αλλά αν επικοινωνείτε με άλλους ανθρώπους περισσότερο απ’ ό,τι με το συγκεκριμένο άτομο, αυτό δείχνει ότι έχετε ήδη κάνει το επόμενο βήμα.

Σημάδι #2: Όταν είστε μαζί, σας απορροφά όλη την ενέργεια

Νιώθετε εξαντλημένοι όταν είστε κοντά στο συγκεκριμένο άτομο; Αποφεύγετε να είστε κοντά του, γιατί νιώθετε ότι δεν έχετε αντοχές; Αν νιώθετε άδειοι, εξαντλημένοι και αρνητικοί κάθε φορά που περνάτε χρόνο μαζί του, μην το αγνοείτε.

Μερικές φορές δυσκολευόμαστε να δεχτούμε ότι μια σχέση πρέπει να τελειώσει. Ο Τζέι Σέτι υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι το τέλος μιας σχέσης δεν είναι αναγκαστικά κάτι κακό.

«Ας το θέσω ως εξής», είπε ο Τζέι Σέτι. «Αν κάποιος δεν είναι καλός για εσάς, δε σημαίνει ότι δεν είναι καλός άνθρωπος».

Σημάδι #3: Έχετε διαφορετικές προσδοκίες

Το τρίτο σημάδι που δείχνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε μια σχέση κατά τον Τζέι Σέτι είναι οι διαφορετικές προσδοκίες. Οι προσδοκίες ίσως αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στις σχέσεις. Αν οι προσδοκίες δύο ανθρώπων διαφέρουν υπερβολικά, τότε είναι καλύτερα να δώσουν ένα τέλος στη σχέση τους και να επενδύσουν τον χρόνο τους σε σχέσεις που τους ταιριάζουν καλύτερα.

Οι άνθρωποι αλλάζουν. Οι άνθρωποι εξελίσσονται. Σε μερικές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να καταστρέψει μια φιλία. Ο Τζέι Σέτι το εξηγεί ως εξής:

«Ίσως μια φιλία σας να διαλύθηκε με τον φίλο σας να σας λέει: “Έχεις αλλάξει και δε μιλάμε πολύ πια”», είπε ο Τζέι Σέτι. «Η σχέση τελειώνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είστε διαφορετικός άνθρωπος. Οι προσδοκίες που είχε ο φίλος σας από εσάς παρέμειναν ίδιες, ενώ οι δικές σας προσδοκίες άλλαξαν. Αυτό σας λέει στην πραγματικότητα ο φίλος σας».

Όταν δε σκέφτεστε με τον ίδιο τρόπο και δε συζητάτε ή δεν κατανοείτε τις προσδοκίες σας, το πρόβλημα δε θα λυθεί από μόνο του. Αν δε λέτε τι προσδοκίες έχετε από κάποιον και εκείνος δε λέει τι προσδοκίες έχει από εσάς, αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχει έρθει το τέλος της σχέσης.

Σημάδι #4: Ο άλλος σάς κατακρίνει ασταμάτητα

Μη μένετε σε μια σχέση στην οποία ο άλλος σάς κατακρίνει ασταμάτητα.

«Όλοι είχαμε τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μας», είπε ο Τζέι Σέτι. «Μας σχολιάζουν αρνητικά μπροστά μας και μας κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη μας. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ανέχεστε».

Δεν είναι το ίδιο, όμως, όταν η κριτική είναι εποικοδομητική. Αν έχετε μια σχέση με έναν σύμβουλο ή μέντορα, η εποικοδομητική τους καθοδήγηση και η ενθάρρυνση είναι πολύ σημαντική. Αν, όμως, είστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε αυθόρμητα, επικριτικά σχόλια που δε σας ωφελούν, αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στην αυτοεικόνα ή την αυταξία σας. Πρέπει να φύγετε από αυτή τη σχέση.

Σημάδι #5: Νιώθετε φόβο μέσα στη σχέση

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος στη ζωή σας που σας κάνει να αισθάνεστε αγχωμένοι και ανήσυχοι όταν βρίσκεστε κοντά του; Μερικές φορές αποφεύγετε να τηλεφωνήσετε σε κάποιον ή να τον συναντήσετε επειδή φοβάστε πώς θα ανταποκριθεί. Οι αντιδράσεις του σας φοβίζουν και ανησυχείτε μήπως πείτε κάτι που θα τον ταράξει ή θα τον εκνευρίσει.

Κατά τον Τζέι Σέτι, αυτή η σχέση βασίζεται στον φόβο και αυτό δείχνει ότι πρόκειται για αρρωστημένη σχέση από την οποία θα πρέπει να απαλλαγείτε. Μια σχέση που βασίζεται στον φόβο αυξάνει το στρες και το άγχος στη ζωή σας. Όταν φτάνετε στο σημείο να φοβάστε τις αντιδράσεις του άλλου, τότε η σχέση δε λειτουργεί πια.

«Σε αυτό το σημείο της σχέσης, δεν κατανοείτε πια ο ένας τον άλλο», είπε ο Τζέι Σέτι. Είναι ώρα να φύγετε.

Σημάδι #6: Η σχέση βασίζεται στην υποχρέωση

Σε κάποιες περιπτώσεις, νιώθουμε υποχρεωμένοι να καλέσουμε κάποιον ή να περάσουμε χρόνο μαζί του. Λέμε στους άλλους ότι είμαστε ευγενικοί, ότι αυτό απαιτεί η καλή συμπεριφορά… ισχύει, όμως; Η καλή συμπεριφορά προς ποιον; Όχι προς τον εαυτό σας!

Όταν η σχέση βασίζεται στην υποχρέωση, σας κάνει να νιώθετε άβολα. Αυτό συμβαίνει επειδή εσείς και το άλλο άτομο δεν έχετε καθορίσει τις προσδοκίες που έχετε από τη σχέση. Η καλοσύνη είναι σημαντική, αλλά το να καταπιέζεστε για να περάσετε χρόνο με κάποιον που δε συμπαθείτε είναι τουλάχιστον δύσκολο και επώδυνο.

Αφήστε πίσω σας αυτή τη σχέση. Έτσι, όχι μόνο θα απαλλαγείτε από μια σχέση που δε σας ικανοποιεί, αλλά θα δώσετε την ευκαιρία στον άλλο να βρει ανθρώπους που απολαμβάνουν περισσότερο την παρουσία του.

Σημάδι #7: Όταν έχετε καλά νέα, δεν τα μοιράζεστε μαζί του

Το τελευταίο σημάδι κατά τον Τζέι Σέτι που δείχνει ότι πρέπει να αφήσετε πίσω σας μια σχέση είναι ότι δε σκέφτεστε το συγκεκριμένο πρόσωπο κάθε φορά που μαθαίνετε ένα καλό νέο. Άλλοτε ήταν ο πρώτος άνθρωπος που περνούσε από το μυαλό σας και θέλατε να του πείτε τα καλά νέα. Σήμερα, αυτό έχει αλλάξει. Δεν είναι πια ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο απευθύνεστε, κάτι που ίσως είναι δύσκολο να κατανοήσετε και να αποδεχτείτε.

Αυτό δε μειώνει τη σχέση που είχατε στο παρελθόν· απλώς σημαίνει ότι η σχέση που έχετε σήμερα είναι διαφορετική και ίσως αυτό να είναι καλό.

Έξι βήματα για να διαλύσετε μια σχέση που δε λειτουργεί

Είδαμε τα επτά σημάδια που δείχνουν ότι μια σχέση δεν είναι πια αρμονική. Το πρώτο βήμα είναι η διαπίστωση. Όμως, πώς προχωράτε από αυτό το σημείο και έπειτα; Πώς θα δώσετε ένα τέλος στη σχέση; Διαβάστε τα 6 βήματα που προτείνει ο Τζέι Σέτι για το τέλος μιας σχέσης.

Βήμα #1: Μιλήστε με τους φίλους σας

Το πρώτο βήμα για να διαλύσετε μια δυσλειτουργική σχέση είναι να μιλήσετε γι’ αυτό το θέμα με μερικούς στενούς φίλους σας. Μην αρχίσετε να διαδίδετε σε όλους ότι θα αποκόψετε έναν άνθρωπο από τη ζωή σας επειδή είναι τοξικός και κακός. Ακόμα και αν ισχύει αυτό τώρα, δεν ήταν πάντα έτσι και δε θα σας άρεσε αν εκείνος έλεγε κάτι αντίστοιχο για εσάς.

Κάντε μια ιδιαίτερη συζήτηση για το τι συμβαίνει με έναν ή δύο στενούς σας φίλους που θα είναι ειλικρινείς απέναντί σας για τη συγκεκριμένη κατάσταση. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τις σκέψεις σας και να δείτε τα πράγματα όπως είναι.

Βήμα #2: Σκεφτείτε θετικά τι αποκομίσατε

Το δεύτερο βήμα είναι να αναλογιστείτε τη σχέση και να συνειδητοποιήσετε τι αποκομίσατε και τι μάθατε από αυτή.

«Όσα και να νομίζετε ότι χάσατε, όσο και να πληγωθήκατε, όσο πόνο και να νιώθετε, καλό είναι να αξιοποιήσετε τα μαθήματα που πήρατε», λέει ο Τζέι Σέτι. Τα μαθήματα αυτά θα σας χρησιμεύσουν στο μέλλον.

Σκεφτείτε τι σας δίδαξε ή τις σας έδωσε ο άλλος, όπως επικοινωνία, μια καλή συμβουλή ή κάτι εντελώς διαφορετικό. Έτσι, αναγνωρίζετε τη συμβολή του και τα όσα έκανε για σας. Δεν κάνει καλό σε κανέναν να αγνοεί τα πράγματα που είχαν αξία.

Βήμα #3: Αναλογιστείτε τι χάσατε

Όταν τελειώνει μια σχέση, όσο δυσλειτουργική και να ήταν, χάνετε κάτι. Το τρίτο βήμα για τη διάλυση μιας σχέσης είναι να επιτρέψετε στον εαυτό σας να σκεφτεί τι χάσατε.

Είναι εύκολο να αφεθούμε και να νιώσουμε ασήμαντοι ή σωματικά και συναισθηματικά εξαντλημένοι. Αυτό είναι φυσιολογικό και είναι ένα μέρος της διαδικασίας. Αν αναλογιστείτε τι χάσατε, θα είναι ευκολότερο να πενθήσετε και μετά να προχωρήσετε. Επίσης, έτσι θα καταλάβετε καλύτερα γιατί επιλέγετε να απομακρυνθείτε από το συγκεκριμένο άτομο.

Βήμα #4: Εντοπίστε τα δικά σας ελαττώματα

Το τέταρτο βήμα για τη διάλυση μιας σχέσης είναι να διαπιστώσετε ποια ήταν τα δικά σας ελαττώματα στο πλαίσιο της σχέσης και να τα αναγνωρίσετε. Κάθε σχέση περιλαμβάνει δύο ανθρώπους. Ξέρετε τι έκανε ο άλλος και θέλετε να δώσετε ένα τέλος, αλλά ποια ήταν η δική σας συμβολή στη διάλυση της σχέσης; Ποια λάθη κάνατε;

Θα μπορούσατε να είχατε βελτιώσει την επικοινωνία σας, να ήσαστε σαφέστεροι σε σχέση με τις προσδοκίες σας ή πιο υπομονετικοί; Σκάψτε βαθιά – το πρώτο βήμα για να μάθουμε από τα λάθη μας είναι να κατανοούμε γιατί τα κάναμε, ώστε να τα αποφύγουμε στο μέλλον.

Βήμα #5: Καθορίστε μέσα σας χρονικά περιθώρια για τη λήξη της σχέσης

Το πέμπτο βήμα για να δώσετε τέλος σε μια σχέση με κάποιον είναι να ορίσετε μια προθεσμία.

«Αν δε βάλετε προθεσμία, δε θα κάνετε ποτέ τη δύσκολη συζήτηση», είπε ο Τζέι Σέτι. Βάλτε χρονικά περιθώρια. Αφιερώστε αρκετό χρόνο για να σκεφτείτε την κατάσταση και για να ηρεμήσετε αρκετά ώστε να συζητήσετε. Αν δεν ορίσετε προθεσμία, είναι πολύ εύκολο να αναβάλετε το αναπόφευκτο και θα βρίσκεστε και οι δύο σε μια δυσάρεστη κατάσταση αναμονής.

Βήμα #6: Σκεφτείτε τι θα πείτε

Το τελευταίο βήμα για τη διάλυση μιας δυσλειτουργικής σχέσης είναι να σκεφτείτε το «σενάριο». Μη δώσετε στον εαυτό σας τη δικαιολογία ότι δεν ξέρατε τι να πείτε. Καταγράψτε αυτά που θέλετε να πείτε, ηχογραφήστε τον εαυτό σας και επανεξετάστε τα.

Καθώς ακούτε ή διαβάζετε τα λόγια σας, σκεφτείτε πώς θα νιώθατε αν σας μιλούσε ο άλλος έτσι. Αναρωτηθείτε: Θα το αποδεχόμουν αυτό; ή Θα ένιωθα καλά αν μου το έλεγε αυτό κάποιος άλλος; για να δείτε πιο καθαρά τι ακριβώς εκφράζετε στον άλλο άνθρωπο. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι κάποια από τα πράγματα που γράψατε δε χρειάζεται να ειπωθούν ή να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να πείτε κάτι άλλο.

Τα πράγματα, όμως, σπάνια πηγαίνουν όπως τα σχεδιάζουμε και αυτή η κατάσταση δεν αποτελεί εξαίρεση. Η συζήτηση θα ξεφύγει από το σενάριο, αλλά δεν πειράζει. Αρκεί να ξέρετε τι θέλετε να πείτε. Αν η συζήτηση ξεφύγει, θα μπορέσετε να την επαναφέρετε στον σωστό δρόμο γρήγορα. Και κυρίως, κάντε τη συζήτηση με συμπόνια και αγάπη και φύγετε με όσο πιο φιλικά συναισθήματα μπορείτε.

«Ποτέ δε θα το μετανιώσετε όταν καθοδηγείτε μια συζήτηση ή μια σχέση με αγάπη, μιλάτε με συμπόνια και συνδέεστε με τον άλλον άνθρωπο με ενσυναίσθηση», είπε ο Τζέι Σέτι.

Είναι μια καλή στιγμή για να δούμε όλοι πιο καθαρά τις σχέσεις μας. Τα 7 σημάδια του Τζέι Σέτι αποτελούν έναν σαφή χάρτη για να καταλάβουμε πότε είναι ώρα να φύγουμε. Η διάλυση μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο βήμα για την ψυχική μας υγεία και την ευεξία μας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΜΟΝΑΧΟΣ και θα καταλάβεις:
Γιατί ο αρνητισμός είναι μεταδοτικός.
Πώς να πάψεις να υπεραναλύεις.
Γιατί η σύγκριση σκοτώνει την αγάπη.
Πώς να χρησιμοποιείς τον φόβο σου.
Γιατί δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία ψάχνοντάς την.
Πώς να μαθαίνεις από όποιον συναντάς.
Γιατί δεν είσαι οι σκέψεις σου.
Πώς να βρεις τον σκοπό σου.
Γιατί η καλοσύνη είναι καθοριστική για την επιτυχία.
Και πολλά ακόμη…
Ο Jay Shetty, σούπερ σταρ των social media και δημιουργός του No 1 podcast On Purpose, αποκρυσταλλώνει τη διαχρονική σοφία που διδάχτηκε ως ινδουιστής μοναχός σε πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι για να ζήσουν μια ζωή με λιγότερο άγχος και περισσότερο νόημα.

Ο Shetty μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου μπορούσες να γίνεις τρία πράγματα – γιατρός, δικηγόρος ή αποτυχημένος. Οι δικοί του ήταν πεπεισμένοι ότι διάλεξε το τρίτο: αντί να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης του κολεγίου του, πήγε στην Ινδία να γίνει μοναχός, να κάνει διαλογισμό τέσσερις με οκτώ ώρες την ημέρα και να αφιερωθεί στο να βοηθάει τους άλλους.
Έπειτα από τρία χρόνια, ένας από τους δασκάλους του του είπε ότι θα βοηθούσε περισσότερο τον κόσμο αν άφηνε τον μοναχισμό για να μοιραστεί την εμπειρία και τη σοφία του με τους άλλους. Χρεωμένος και χωρίς καμιά ειδίκευση στο βιογραφικό του, ο Shetty γύρισε στο πατρικό του στο βόρειο Λονδίνο. Από τους παλιούς του φίλους, πολλοί δούλευαν σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.
Κάποιοι βίωναν απίστευτο στρες, πίεση και δυστυχία. Και ζήτησαν από τον Shetty να τους καθοδηγήσει για να ζήσουν καλύτερα, να αποκτήσουν σκοπό και ενσυναίσθηση. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Shetty έχει γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους διανοητές του κόσμου. Σε αυτό το βιβλίο, βασισμένος σε όσα έζησε ως μοναχός, μας δείχνει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο μας προς τη δύναμη και προς αυτό που πραγματικά μπορούμε να γίνουμε. Συνδυάζοντας την αρχαία σοφία με τις δικές του πλούσιες εμπειρίες στο άσραμ, αποκαλύπτει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αρνητικές σκέψεις και συνήθειες για να βρούμε την ηρεμία και το νόημα που όλοι έχουμε μέσα μας.
Ο Shetty μετουσιώνει τα αφηρημένα διδάγματα σε συμβουλές και ασκήσεις που όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε για να μειώσουμε το στρες, να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να μεταδώσουμε τα δώρα που βρίσκονται μέσα μας στον κόσμο. Ο Shetty αποδεικνύει ότι όλοι μπορούν –και πρέπει– να σκέφτονται σαν μοναχοί.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο JAY SHETTY είναι αφηγητής, podcaster και πρώην μοναχός. Το όραμά του είναι να κάνει τη σοφία viral. Το 2017, το Forbes τον συμπεριέλαβε στη λίστα των 30 Under 30, ως έναν από τους ανθρώπους που αλλάζουν τα δεδομένα στον κόσμο των media. Έχει κάνει σκοπό του να μοιραστεί με όλους τη διαχρονική σοφία του κόσμου με έναν τρόπο πρακτικό και επίκαιρο. Έχει δημιουργήσει πάνω από τετρακόσια βίντεο που έχουν γίνει viral με πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές, και το podcast του, On Purpose, είναι σταθερά Νο 1 στον τομέα της υγείας και του ευ ζην.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!