5 βιβλία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 🇬🇷

Share Button

199 χρόνια πέρασαν από την 25η Μαρτίου 1821, την ημέρα που σηματοδότησε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, όλοι θα τιμήσουμε αυτή την εθνική μας επέτειο μέσα στα σπίτια μας. Μένουμε λοιπόν σπίτι, αλλά γιορτάζουμε διαβάζοντας 5 αγαπημένα βιβλία σχετικά με το 1821!

Η 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού, έχει οριστεί ως ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, κατά του Τουρκικού ζυγού το 1821.
Παρόλο που η Επανάσταση σε μερικά σημεία της Ελλάδας είχε ξεκινήσει νωρίτερα, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και η Φιλική Εταιρεία επιθυμούσαν να συνδεθεί η έναρξη της με μια μεγάλη εκκλησιαστική εορτή για να τονωθεί το φρόνημα των υπόδουλων Ελλήνων.
Η απόφαση να γιορτάζουμε τον εθνικό ξεσηκωμό τη συγκεκριμένη μέρα πάρθηκε το 1838 από τον βασιλιά Όθωνα, προκειμένου να συνδεθεί με το εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε best sellers σχετικά με την εθνική μας εορτή

ΜΑΥΡΟ ΦΥΛΑΧΤΟ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ

1791.
Η αριστοκρατία των Βενετών καταρρέει στα Επτάνησα και η δημοκρατία των Γάλλων καταφθάνει μαζί με νέες ιδέες και ιδανικά.

Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ

ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

5η ΧΙΛΙΑΔΑ

Η Ελλάδα φλέγεται, ματώνει, παλεύει να αποτινάξει τον ζυγό της σκλαβιάς από πάνω της.
Ένα αριστοτεχνικά γραμμένο μυθιστόρημα για μια από τις πιο σημαντικές ιστορικές περιόδους της νεότερης Ελλάδας.

ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

58η ΧΙΛΙΑΔΑ

Πόθος, φόβος, όχλος, ομορφιά και ασχήμια. Κωνσταντινούπολη, Δραγατσάνι, Μανιάκι, οι σφαγές των χριστιανών της Πόλης και της Χίου, καθώς και η σαγηνευτική και σκληρή πραγματικότητα των ετών 1808-1831.

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 – Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΛΑΠΑΤΑ

29η ΧΙΛΙΑΔΑ

Η Φιλομήλα Λαπατά σκιαγραφεί το πορτρέτο της Αθήνας του 1800 και ανασυνθέτει, με έναν δικό της τρόπο, την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής της Ιστορίας μας. Μιλάει για τη ζωή, τη μοίρα, τις επιλογές μας, τις σχέσεις, τη μνήμη ως κατάρα, το μίσος, την οργή, την υπέρβαση ορίων και τη λύτρωση.

Ο ΜΑΓΚΑΣ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ Σ. ΔΕΛΤΑ

Ένα σκυλί «με καλή ανατροφή» μεταφέρει τις απόψεις του για την οικογένεια που τον έχει, για τον κόσμο των ζώων με τα οποία συνυπάρχει, για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Ο Μάγκας, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1935, συνεπαίρνει τον αναγνώστη, ο οποίος μαθαίνει για σημαντικά ιστορικά γεγονότα, όπως την Επανάσταση του 1821, τον «ατυχή» πόλεμο του 1897, καθώς και τον Μακεδονικό Αγώνα.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!