365 μικρά βήματα που θα αλλάξουν τη ζωή σου 📖 ΕΣΥ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ!

Share Button

Είναι στη φύση μας να ζούμε μια ευτυχισμένη, υγιεινή ζωή! Παρ’ όλα αυτά, η αυτοβελτίωση συχνά αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, και δεν είναι πάντα προφανές ή αυτονόητο τι πρέπει να κάνουμε σε καθημερινή βάση.

 

Η ζωή σου είναι το σύνολο των απλών πραγμάτων που κάνεις καθημερινά, και κάθε επιλογή σου είναι ουσιαστική.

Το ΕΣΥ – Το βιβλίο σου θα σε ωθήσει να προκαλέσεις την αλλαγή – μία μικρο-ενέργεια τη φορά. Επειδή τα ασήμαντα έχουν σημασία.

Το ΕΣΥ – Το βιβλίο σου καθιστά την πορεία προς την αυτοβελτίωση μια διαδικασία που επιτυγχάνεται βήμα βήμα. Αφιερώνοντας στο βιβλίο μόνο ένα λεπτό από τη μέρα σου, κάθε μέρα, θα σου προσφέρει απλές μικρο-ενέργειες που μπορείς να κάνεις για να νιώσεις πιο ευτυχισμένος και πιο υγιής. Μόλις ολοκληρώνεις μια μικρο-ενέργεια, σημείωσέ τη μέσα στον κύκλο στο πάνω μέρος της σελίδας. Θα βρεις, επίσης, χώρο για να γράφεις τις σκέψεις σου και να σημειώνεις τα επιτεύγματά σου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΙΚΡΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

Τι είναι μικρο-ενέργεια; Η μικρο-ενέργεια είναι μικρή, απλή και μπορεί να γίνει στη διάρκεια μιας συνηθισμένης μέρας. Από όλους. «Κάνε διαλογισμό για είκοσι λεπτά» δεν είναι μικρο-ενέργεια, αλλά «Κάθισε σιωπηλός για δύο λεπτά» είναι. «Τρέξε σε έναν μαραθώνιο» δεν είναι μικρο-ενέργεια, αλλά «Ανέβα τις σκάλες» είναι. Απλές, αλλά κάνουν τη διαφορά.

trofi

nous

kinisi

agaph

ΤΡΟΦΗ Η τροφή είναι τόσο αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου ζωής μας, ώστε μικρές, απλές αλλαγές στη διατροφή μας μπορούν να μας χαρίσουν χρόνια. Οι μικρο- ενέργειες «Τροφή» δεν αφορούν μόνο το τι τρώμε αλλά το πώς, πότε, πόσο και με ποιον. Το «Σταμάτα να τρως σοκολάτα» δεν είναι μικρο-ενέργεια. Το «Φάε για σνακ ένα λαχανικό» είναι.

ΝΟΥΣ Το μυαλό καθορίζει ποιοι είμαστε και πώς ενεργούμε. Αλλά δεν είναι άκαμπτο – μπορεί να εκπαιδευτεί. Οι μικρο- ενέργειες «Νους» έχουν να κάνουν με την επίγνωση (να ζούμε, δηλαδή, τη στιγμή), την παραγωγικότητα και την οργάνωση (να κατανοούμε, δηλαδή, τον κόσμο γύρω μας). Το «Τακτοποίησε το σπίτι» δεν είναι μικρο-ενέργεια. Το «Οργάνωσε το ντουλάπι της κουζίνας» είναι.

ΚΙΝΗΣΗ Οι μικρο-ενέργειες «Κίνηση» αφορούν τις καθημερινές, μικρές, εύκολες κινήσεις που μπορείς να ενσωματώσεις στο καθημερινό πρόγραμμά σου. Το «Δήλωσε συμμετοχή σε τριάθλο» δεν είναι μικρο-ενέργεια. Το «Κάνε για δύο λεπτά τινάγματα φτέρνας» είναι.

ΑΓΑΠΗ Οι μικρο-ενέργειες «Αγάπη» αφορούν τη σχέση σου με τον εαυτό σου και με τους άλλους. Εδώ, οι μικρο- ενέργειες πραγματικά έχουν σημασία. Η καλή συμπεριφορά προκαλεί μια θετική αντίδραση από κάποιον άλλο, η οποία προκαλεί πίσω σε εμάς επίσης μια θετική αντίδραση. Το «Κάνε έναν νέο φίλο» δεν είναι μικρο-ενέργεια. Το «Προσέγγισε κάποιον» είναι.

Μικρά, εύκολα βήματα που θα αλλάξουν τη ζωή σου, δοσμένα μέσα από ένα βιβλίο πραγματικά ιδιοφυές.

Jamie Oliver, Διάσημος σεφ

JAMIEOLIVER

4 ΜΙΚΡΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ!

trofi

ΓΕΜΙΣΕ ΤΗ ΦΡΟΥΤΙΕΡΑ

froutiera-oliverΣήµερα, εφοδίασε τη φρουτιέρα, και αν δεν έχεις φρουτιέρα, αγόρασε µία! Μου αρέσει να αντιµετωπίζω τα φρούτα σαν το ζαχαροπλαστείο της φύσης – είναι νοστιµότατα, πάνω κάτω το πιο απλό σνακ που υπάρχει και φυσικά γεµάτα διαφορετικές και υπέροχες βιταµίνες, µεταλλικά στοιχεία και θρεπτικά συστατικά. Για να φας πιο ευχάριστα ένα φρούτο και να µη νιώθεις ότι κάνεις αγγαρεία, γέµισε απλώς τη φρουτιέρα σου µέχρι πάνω µε µπόλικες, υπέροχες, πολύχρωµες, εποχιακές επιλογές.

Jamie Oliver, Διάσημος σεφ

kinisi

ΑΣ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

Δεν είναι ανάγκη να σκαρφαλώνεις σε βουνά, να κοπανιέσαι στον διάδρομο ή να σηκώνεις βάρη για να είσαι δραστήριος. Έρευνα δείχνει ότι λίγη επιπλέον κίνηση μέσα στη μέρα μας έχει καταπληκτικά οφέλη για την υγεία. Κάνε μια τακτική διαδρομή πιο έντονη· πάρκαρε στην άλλη άκρη του πάρκινγκ ή ανέβα από τη σκάλα, αντί να χρησιμοποιήσεις το ασανσέρ. Ό,τι κι αν είναι, άσχετα από το πόσο σπουδαίο ή ασήμαντο, απλώς κινήσου περισσότερο.

nous

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ

top-10-psychology-books-elearning-professional-readΗ ανάγνωση, έστω για λίγα λεπτά, είναι μια θαυμάσια συνήθεια. Αγαπάμε τις ταινίες, την τηλεόραση και τον κόσμο της πληροφορίας στα «έξυπνα κινητά» μας, αλλά παραδέξου το, ένα βιβλίο είναι ό,τι καλύτερο για να προσφέρουμε στο μυαλό μας ξεκούραση και ερεθίσματα. Πάρε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό, χαλάρωσε και απλώς διάβασε για λίγα λεπτά. Πώς θα μπορούσες να κάνεις νέα σου συνήθεια την ανάγνωση για πέντε λεπτά τη μέρα;

agaph

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ

Οι θετικοί άνθρωποι μας χαρίζουν ενέργεια και μια πιο αισιόδοξη στάση προς τη ζωή. Αφιέρωσε μια στιγμή για να σκεφτείς κάποιον που αγαπάς και που συνιστά θετική δύναμη στη ζωή σου. Πώς θα μπορούσες να τον ευχαριστήσεις;

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!