30 χρόνια ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην παιδική και νεανική λογοτεχνία

Share Button

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2015, οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου «30 χρόνια ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην παιδική και νεανική λογοτεχνία. Ιστορία, έρευνα και μέλλον του παιδικού βιβλίου», που συνδιοργάνωσαν το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και οι Εκδόσεις «Ψυχογιός» για να τιμήσουν το μακροβιότερο ελληνικό περιοδικό για την έρευνα και τη μελέτη της Παιδικής Λογοτεχνίας, το οποίο πλέον εκδίδει το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, με την ευγενική χορηγία των Εκδόσεων «Ψυχογιός». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου το Ελληνικό της Τμήμα της ΙΒΒΥ τίμησε όλους τους ανθρώπους που διετέλεσαν μέλη της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού, ενώ ο καθηγητής Β.Δ. Αναγνωστόπουλος στην κεντρική του ομιλία, μίλησε για την ιστορία και την πορεία του περιοδικού από την αρχή της κυκλοφορίας του έως σήμερα. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με το στρογγυλό τραπέζι των συγγραφέων, στο οποίο έλαβαν μέρος οι: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Αγγελική Βαρελλά, Ηρώ Παπαμόσχου, Ελένη Ηλία και Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ενώ ομιλία έστειλε η Θέτη Χορτιάτη.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου οι Καθηγητές Παιδικής Λογοτεχνίας κ.κ. Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, Τζίνα Καλογήρου, Αγγελική Γιαννικοπούλου, Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης, Τασούλα Τσιλιμένη, καθώς και οι κυρίες Θεοδώρα Τσιβούλη και Ευγενία Παγάνη ανέπτυξαν θέματα που αφορούν στο σύγχρονο παιδικό και νεανικό, ψηφιακό και έντυπο βιβλίο και τη συμβολή του περιοδικού «Διαδρομές» στη θεωρία, την κριτική και τη διδασκαλία της παιδικής λογοτεχνίας.

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την πολύχρονη, εθελοντική εργασία όλων των ανθρώπων που ακούραστα δούλεψαν τα τριάντα χρόνια της κυκλοφορίας του περιοδικού «Διαδρομές στο χώρο της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας» και εύχεται καλή συνέχεια, με πολλές ακόμα Διαδρομές στο μέλλον!

diadromes_afisa

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!