100 χρόνια Ρόαλντ Νταλ

Share Button

Το 2016 αποτελεί επετειακό έτος για την παιδική λογοτεχνία, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόαλντ Νταλ. Φέτος γιορτάζουμε το θρυλικό έργο, τη ζωή και τη μεγάλη κληρονομιά ενός από τους πιο αγαπημένους παραμυθάδες παγκοσμίως!

Ο Νο 1 παραμυθάς στον κόσμο!

article-1335679-0026861600000258-254_468x484Ο ΡΟΑΛΝΤ ΝΤΑΛ είναι ένας από τους πιο γνωστούς σύγχρονους Άγγλους πεζογράφους. Γεννήθηκε στην Ουαλία το 1916 και πέθανε το 1990. Άρχισε τη σταδιοδρομία του γράφοντας διηγήματα για μεγάλους, αλλά πάντα τόνιζε ότι τα παιδικά βιβλία τού πρόσφεραν μεγαλύτερη ικανοποίηση.

«Είναι πιο δύσκολο να γράφεις για παιδιά», έλεγε, «επειδή πιο δύσκολα κρατάς την προσοχή τους. Όταν, όμως, το καταφέρεις, η χαρά είναι μεγάλη». Ο Ρόαλντ Νταλ σίγουρα τα κατάφερε, καθώς τα βιβλία του ‒γεμάτα χιούμορ και φαντασία‒ έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες κι έχουν κατακτήσει εκατομμύρια παιδιά, ενώ ο ίδιος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς παιδικών ιστοριών του 20ού αιώνα.

 

Το έργο του παραμένει ζωντανό και μέσα από τον κινηματογράφο. Η μεταφορά των βιβλίων του στη μεγάλη οθόνη ξεκίνησε το 1971 με την ταινία Ο ΓΟΥΙΛΙ ΓΟΥΟΝΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, με αποκορύφωμα τον ΜΦΓ, τον ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΛΙΚΟ ΓΙΓΑΝΤΑ, που αναμένεται να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Ιουνίου από την ODEON.


200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως!

58 γλώσσες σε όλο τον κόσμο!

 

Αναζητήστε την επετειακή σειρά των κλασικών αριστουργημάτων του Ρόαλντ Νταλ!

 

 

 

 

Δείτε όλα τα βιβλία του ΡΟΑΛΝΤ ΝΤΑΛ

 


Διάσημα λόγια του Ρόαλντ Νταλ

«Δεν παίζει ρόλο ποιος είσαι και πώς είσαι, αρκεί να σε αγαπάει κάποιος».

«Αν θέλεις να καταφέρεις οτιδήποτε στη ζωή σου, θα πρέπει να διαβάσεις πολλά βιβλία».

«Όποιος δεν πιστεύει στη μαγεία, δε θα τη βρει ποτέ».

«Αν κάνεις καλές σκέψεις, αυτές θα λάμψουν στο πρόσωπό σου σαν ηλιαχτίδες και θα δείχνεις πάντα όμορφος».

«Οι μεγάλοι είναι πολύπλοκα πλάσματα, όλο ιδιορρυθμίες και μυστικά».

Αποκτήστε την επετειακή αφίσα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΡΟΑΛΝΤ ΝΤΑΛ για την τάξη σας! Δηλώστε εδώ τα στοιχεία σας έως τις 12 Φεβρουαρίου 2016 και θα λάβετε την αφίσα δωρεάν στο σχολείο σας!

ROALD_DAHL_GIA_SXOLEIA_

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!