ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ σπάει το ρεκόρ των 250 χιλιάδων αντιτύπων!

Share Button

Η Λένα Μαντά, η 1η συγγραφέας σε αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα, με κάθε της βιβλίο καταφέρνει να μαγεύει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Η αγαπημένη συγγραφέας 1,5 εκατομμυρίων αναγνωστών έχει διαχρονική επιτυχία, με όλα της τα μυθιστορήματα να γίνονται απευθείας best seller, ενώ χρόνια μετά την κυκλοφορία τους καταφέρνουν να παραμένουν στις πρώτες θέσεις επιλογής του αναγνωστικού κοινού, κερδίζοντας έτσι επάξια τη θέση τους στην κατηγορία των long sellers. Τα βιβλία ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, ΜΕ ΛΕΝΕ ΝΤΑΤΑ, ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ είναι μερικά από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία της Λένας Μαντά. Παρ’ όλα αυτά, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ είναι η ναυαρχίδα του στόλου της. Εννιά χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και η ιστορία των πέντε αδερφών που το κατοικούν, συνεχίζουν να κατακτούν κάθε χρόνο νέους αναγνώστες, καταφέρνοντας έτσι να σπάσουν κάθε ρεκόρ πωλήσεων για τα ελληνικά δεδομένα, με τον αριθμό των πωληθέντων αντιτύπων να ξεπερνά τις 250 χιλιάδες!

Η Λένα Μαντά έχει βραβευτεί δύο φορές ως «Συγγραφέας της χρονιάς» (2009, 2011). Τα βιβλία, όμως, δεν έχουν αγαπηθεί μόνο από το ελληνικό κοινό. Τίτλοι της όπως το ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, ΘΕΑΝΩ: Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ, ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ και ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχουν μεταφραστεί ήδη στα τουρκικά, αλβανικά, κινεζικά και βουλγαρικά.

«Η ζωή είναι σαν το ποτάμι που κυλάει αυτή τη στιγμή μπροστά μας. Εύκολα σε παρασύρει και σε τραβάει όπου εκείνο πηγαίνει. Όπως ένα ποτάμι δε γυρίζει πίσω, έτσι κι εσείς, αν σας παρασύρει, δε θα μπορέσετε να γυρίσετε… Να προσέχετε πάντα το ποτάμι… Μη σας παρασύρει…»

Η ιστορία των πέντε αδελφών, της Μελισσάνθης, της Ιουλίας, της Ασπασίας, της Πολυξένης και της Μαγδαληνής, παραμένει διαχρονική έως και σήμερα.

To-spiti-dipla-sto-potami-cover-effectΛίγα λόγια για την υπόθεση

Η Μελισσάνθη, η Ιουλία, η Ασπασία, η Πολυξένη και η Μαγδαληνή μεγαλώνουν με τη μητέρα τους σ’ ένα χωριό στον Όλυμπο, δίπλα σ’ ένα ποτάμι. Αυτό που επιθυμούν και οι πέντε είναι να γνωρίσουν τη ζωή μακριά από το πατρικό τους. Και θα το καταφέρουν! Η μοίρα θα τις στείλει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Μόνο που καμιά φορά τα όνειρα γίνονται εφιάλτες που στοιχειώνουν και κυνηγούν… Πέντε γυναίκες, πέντε ζωές συγκλονιστικές, γεμάτες έρωτα και ανατροπές, ενώ το σπίτι δίπλα στο ποτάμι περιμένει υπομονετικά αυτό που ξέρει ότι θα συμβεί…

.

Πολλαπλές ανατυπώσεις και χιλιάδες αντίτυπα από ένα βιβλίο που συγκλονίζει!

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι: Οι 5 αδελφές 

 

Μελισσάνθη

Η Μελισσάνθη παντρεύεται έναν πολύ πλούσιο καπνέμπορο, τον Απόστολο, και τον ακολουθεί στη μεγάλη ζωή της Αθήνας, χωρίς να υπολογίσει τη σημαντική διαφορά ηλικίας τους. Στην αρχή όλα είναι όπως τα ονειρεύτηκε, ο κόσμος όλος φαντάζει να είναι στα πόδια της, κι εκείνη διαγράφει από το μυαλό της την προηγούμενη ζωή της, ενώ το σπίτι δίπλα στο ποτάμι μοιάζει με εφιάλτη από τον οποίο επιτέλους απαλλάχθηκε.

Ιουλία

Η Ιουλία σ’ αυτό το διάστημα παντρεύεται κι εκείνη έναν πολιτικό μηχανικό που έρχεται στην περιοχή τους για κάποια έργα και φεύγει μαζί του στη Θεσσαλονίκη. Ο Φωκάς είναι ο άντρας της ζωής της κι ένα εισιτήριο για την ηρωική της έξοδο από το σπίτι δίπλα στο ποτάμι.

Ασπασία

Η Ασπασία είναι η τρίτη κόρη που θα φύγει κι αυτή μακριά. Ο Σταύρος, ο άντρας της, είναι οδηγός σε φορτηγό, και το μόνο που μπορεί να προσφέρει στην Ασπασία είναι η αγάπη του και το εισιτήριο που θα την πάρει μακριά από το σπίτι της που την πνίγει.

Πολυξένη

Η Πολυξένη δεν έχει την ίδια μοίρα με τις άλλες. Ο γάμος δεν είναι η επιλογή της, το όνειρό της δεν έχει τη μορφή κανενός άντρα. Ο στόχος της είναι ένας: να γίνει ηθοποιός, και μάλιστα μεγάλη. Το σκάει με έναν περιπλανώμενο θίασο, με ένα άθλιο μπουλούκι που περνάει από τα μέρη τους, και αφήνει μόνο ένα σημείωμα στη μητέρα της για να μην ανησυχεί.

Μαγδαληνή

Η Μαγδαληνή, η τελευταία και μικρότερη κόρη της Θεοδώρας, θα είναι και η τελευταία που θα φύγει από το σπίτι. Όταν ο πατέρας της Θεοδώρας πεθαίνει, η μικρότερη αδελφή της, που μένει μόνιμα στην Αμερική, θα παρευρεθεί στην κηδεία, αλλά, φεύγοντας, θα πάρει μαζί της και τη Μαγδαληνή, προκειμένου να τη βοηθήσει να σπουδάσει. Η Θεοδώρα, όσο κι αν προσπαθήσει, δε θα καταφέρει να εμποδίσει τον ξενιτεμό του παιδιού της. Η Μαγδαληνή, γεμάτη όνειρα, θα ακολουθήσει τη θεία της στη χώρα των ονείρων και θα ζήσει μαζί της και μαζί με τον άντρα της, τον Πίτερ, το όνειρο μιας πλούσιας ζωής.

 

Λίγα λόγια για τη Λένα Μαντά

 

20150506_141826[1]Η Λένα Μαντά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός, χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Επί τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και επί δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε ως «Συγγραφέας της Χρονιάς» το 2009 και το 2011 από το περιοδικό Life & Style. To βιβλίo της ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ έχει μεταφραστεί και στα τουρκικά, ενώ το μυθιστόρημά της ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ κυκλοφορεί στα αλβανικά και σύντομα θα εκδοθεί και στην Ιταλία. Το ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ κυκλοφορεί στα αλβανικά, ενώ το ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, που έγινε τηλεοπτική σειρά στην Κύπρο και στην Ελλάδα, έχει μεταφραστεί στα κινεζικά και σύντομα θα εκδοθεί στα βουλγαρικά. Τέλος, το ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ θα κυκλοφορήσει σύντομα στα αλβανικά. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί δώδεκα μυθιστορήματά της, καθώς και μια συλλογή διηγημάτων.

Share Button

The Author

Μιχάλης Δρόσος

Τμήμα Μάρκετινγκ - mdrosos@psichogios.gr